خبر " رجیستری موبایل چیست و از کی شروع شد؟ " | اقتصاد آفرین

خبر " رجیستری موبایل چیست و از کی شروع شد؟ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : سه شنبه - 15 آبان - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 35

سرخط اخبار اقتصادی

طرح ساخت ۱۱۰ واحد مسکونی جزیره بوموسی با حضور وزیر راه و شهرسازی کلنگ‌زنی شد تداوم رکود بورس با دامنه ۳درصدی! صیدی کجاست؟ سیمیدکو و تولید پایدار گندله / عبور از بحران‌ها و حرکت به سمت افق ۱۴۰۶ ۱۲ مجتمع قضایی محاکم صلح در استان تهران از امروز آغاز بکار کردند از اظهار ندامت ۲ خبرنگار بازداشتی تا آخرین وضعیت پرونده چای دبش دادگاه‌های صلح و شورای حل اختلاف، متولی صلح و سازش در جامعه توقف افزایش ۳۰۰ درصدی تعرفه‌های نگهداری کالا در بنادر و گمرکات احتمال تمدید فرصت کارشناسی پرونده کروز وجود دارد ۱۰۰ درصد اراضی ملی استان سمنان حدنگاری شد آخرین وضعیت پرونده ۲ خانم خبرنگار بازداشتی آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال از زبان سخنگوی قوه قضاییه دادگاه صلح پرداخت هزینه‌های دادرسی را کاهش می‌دهد بیست و دومین جلسه دادگاه گروهک تروریستی منافقین آغاز شد تاخیر وزارت راه و شهرسازی در راه‌اندازی سامانه تسهیلات ودیعه اظهار بی اطلاعاتی سخنگوی قوه قضاییه از بازداشت خبرنگار رادیو فردا حکم اعدام شارمهد آماده اجرا بود اما قبل از اجرای حکم، فوت کرد امروز؛ افزایش ابر و رگبار باران در ۹ استان اعزام و پذیرش بیش از ۲۰ میلیون مسافر در فرودگاه‌های کشور در نیمه نخست امسال طومار اعتراض ایرانیان مقیم اروپا به تحریم ایران‌ایر قبض گاز نفس فولاد مبارکه را بند آورد پرتاب ماهواره‌های استارلینک به مشکل خورد و لغو شد کالا برگ ۹۵۰ هزار تومانی این افراد شارژ شد + جزئیات فیش حقوق بازنشستگان در این تاریخ صادر می شود | واریزی جذاب در راه است تاریخ شوم بازنشستگان | روزی که این قشر به خاک سیاه نشست!


0
رجیستری موبایل چیست و از کی شروع شد؟
  • کد خبر : 494256
  • 09 آبان 1403
رجیستری موبایل چیست و از کی شروع شد؟

برای استفاده از یک گوشی تلفن همراه در کشور ابتدا باید آن را در سامانه همتا ثبت کرد تا بتوان از خدمات اپراتورها بدون مشکل استفاده کرد. این طرح از چه زمانی شروع شد؟

به گزارش خبرآنلاین، پیش از طرح رجیستری موبایل کافی بود سیم کارت خود را در هر گوشی قرار دهید و از خدمات اپراتورهای تلفن همراه برای برقرار کردن تماس‌های تلفنی و اتصال به شبکه اینترنت استفاده کنید. اما پس از اجرای رجیستری موبایل باید ابتدا مراحل ثبت تلفن همراه را طی کنید تا پس از آن بتوانید از خدمات شبکه تلفن همراه استفاده کنید. چرا این مانع سر راه استفاده از گوشی‌های موبایل در شبکه قرار گرفت؟

مهم‌ترین دلیل رجیستری، جلوگیری از قاچاق بود. پیش از آن می‌شد از هر گوشی که غیرقانونی به کشور وارد شده بود، به راحتی در شبکه استفاده کرد. این طرح جلوی استفاده از گوشی‌هایی که از مبادی غیرمجاز وارد کشور شده بودند را گرفت. پس از اجرایی شدن طرح رجیستری موبایل، گوشی‌هایی که به صورت قاچاق وارد ایران شده‌اند، پس از ۳۰ روز دیگر خدمات اپراتورهای تلفن همراه را دریافت نمی‌کنند و از دسترس خارج می‌شوند. در این طرح، گمرک IMEI گوشی‌های رسمی را ثبت می‌کند و گوشی‌های قاچاق دیگر امکان استفاده از سیم‌کارت را نخواهند داشت.

دیگر نکته‌ای که به عنوان فایده اجرای طرح رجیستر موبایل از آن یاد می‌شد، جلوگیری از سرقت گوشی‌های تلفن همراه بود. هر چند که در موثر بودن این طرح روی کاهش سرقت تلفن‌های همراه بحث‌های زیادی مطرح است.

تاریخچه رجیستری موبایل

اولین بار در سال ۸۵، طرح ثبت تجهیزات دارای سیمکارت در ایران اجرا شد. اما این تجربه کاملا ناموفق بود. این طرح در کمتر از ۱۲ ماه (در سال ۸۶) متوقف شد.

بر اساس اطلاعات موجود در سامانه همتا، در تجربه‌ قبلی اجرای طرح رجیستری در سال ۸۵، سواستفاده‌های زیادی صورت گرفت. عمده‌ی مشکلات از ناقص بودن طرح ناشی شده بود. عده‌ای با استفاده از ماهیت قابل جعل و تغییر IMEI گوشی‌های قاچاق به IMEI یک گوشی مجاز وارداتی، اقدام به فروش کالای قاچاق می‌کردند. کپی کردن کد IMEI به یک پدیده‌ عادی تبدیل شده بود. در نتیجه‌ امکان پیگیری گوشی مسروقه هم از بین می‌رفت.

رجیستری موبایل چیست و از کی شروع شد؟

شیوه کنونی رجیستری تلفن همراه از پاییز ۱۳۹۶ و دوره وزارت محمدجواد آذری جهرمی اجرایی شد. فاز نخست این طرح از ٢٨ مهر ۱۳۹۶ آغاز شد و در این مرحله پایش کل شبکه اپراتورهای موبایل با هدف ثبت و مانیتورینگ آخرین شناسه های ترکیبی گوشی و سیم کارت شده در شبکه انجام گرفت.

در نهایت طرح ثبت تلفن همراه (رجیستری) از تاریخ ۱۴ آذر ۱۳۹۶ با مشمول شدن برند آیفون اولین فاز اجرایی خود را شروع کرد. این طرح در مراحل بعدی برای برندهای دیگر تلفن همراه نیز انجام شد.

ممنوع شدن واردات آیفون

چیزی که بیش از همه طرح رجیستری تلفن همراه را سر زبان‌ها انداخت ممنوعیت واردات آیفون بود. واردات آیفون به کشور از پاییز سال ۱۴۰۱ ممنوع شد، این ممنوعیت مربوط به آیفون ۱۴ و مدل‌های جدیدتر از آن بود و ممنوعیتی در مورد آیفون ۱۳ و ۱۳ پرومکس وجود نداشت و صرفا این اتفاق سبب جهش ناگهانی قیمت آیفون ۱۳ شد.

این ممنوعیت که تا کنون هم ادامه دارد، سه نسل از گوشی‌های هوشمند اپل را شامل شد و آیفون‌های ۱۴، ۱۵ و ۱۶ را خارج از دسترس بازار قانونی کشور قرار داد. البته در این میان هنوز مردم به استفاده از این گوشی به شکل رجیستر نشده ادامه دادند.

در تازه‌ترین تحول در این زمینه ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات دولت مسعود پزشکیان از رفع ممنوعیت آیفون خبر داده است. بر اساس صحبت‌های هاشمی با مصوبه هیات دولت و رفع ممنوعیت واردات آیفون، جزییات و آیین‌ نامه مرتبط با واردات آیفون در کوتاه‌ ترین زمان ممکن اعلام خواهد شد.

۵۸۵۸

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=494256

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.