خبر " ساخت تلسکوپ‌ در دریا! " | اقتصاد آفرین

خبر " ساخت تلسکوپ‌ در دریا! " | اقتصاد آفرین
  • امروز : شنبه - 25 اسفند - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 13

سرخط اخبار اقتصادی

الجزیره: قمار طلایی بی‌سابقه تهران در مواجهه با آشفتگی ترامپ آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا نقد و بررسی عملکرد «شرکت پست» و «سازمان تنظیم مقررات» آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا پرویز در ایران افسرده شده بود و دق کرد و مُرد خطرات خرید بیت کوین/ بهترین ارز دیجیتال برای خرید چیست؟ با این زره با خیال راحت به مار سمی نزدیک شوید طرح ترافیک جدید تهران در سال ۱۴۰۴ اجرا نمی‌شود جایگزین بنزین پیدا شد ۱۰۰ هزار واحد ممتاز پالایشی یکم، به مزایده گذاشته می‌شود کارنامه شورای ملی تامین مالی در سالی که گذشت هواشناسی ایران۱۴۰۳/۱۲/۲۵؛سامانه بارشی و کاهش دما در راه است تا عید ۳ کیلو لاغر کنید یارانه معیشتی کالابرگ رسما دائمی شد + شرایط و نحوه دریافت آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا صاحبان اتریوم غافلگیر شدند بلوتوث آیفون جدید دردسرساز شد حقوق بازنشستگان و معلمان ۳۰ میلیونی شد ؟ نظر دولت درباره میزان افزایش حقوق ۱۴۰۴ مبلغ دقیق و زمان واریز سود سهام عدالت واکنش شرکت ملی نفت به ادعاها درباره تولید نفت بی کیفیت در ایران سناریوی افت قیمت نفت به کانال ۵۰ دلار؛ عرضه طلای سیاه از تقاضا پیشی گرفت؟ بخت طارمی بسته شد / مشکل جدی ستاره ایرانی در اینتر


0
ساخت تلسکوپ‌ در دریا!
  • کد خبر : 507701
  • 11 دی 1403
ساخت تلسکوپ‌ در دریا!

این پروژه شامل نصب صدها آشکارساز در اعماق دریاست که سیگنال‌های زودگذری را که نوترینوها در تعامل با آب دریا ایجاد می‌کنند، ثبت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، محققان در پروژه جاه‌طلبانه‌ای که با نام «KM3NeT» شناخته می‌شود، می‌خواهند به کمک آرایه‌ای از تلسکوپ‌هایی که در اعماق دریای مدیترانه نصب می‌شوند، منشأ نوترینوهای کیهانی را کشف کنند.

پروژه KM3NeT از اوایل دهه ۲۰۰۰ آغاز و فاز رسمی آن از حدود سال ۲۰۰۸ شروع شد. محققان مشغول نصب تجهیزات این پروژه در اعماق دریا هستند.

به گزارش GreekReporter، محققان قصد دارند سیگنال‌های زودگذر از نوترینوهایی را ثبت کنند. این سیگنال‌ها ممکن است پرده از اسرار وقایع کیهانی بردارند. این ذرات پرانرژی در تابش پس‌زمینه کیهانی دیده می‌شوند اما تاکنون به‌سختی قابل‌شناسایی بوده‌اند. محققان می‌خواهند با استفاده از این رصدخانه دریایی این ذرات و منشأ آنها را بهتر درک کنند.

ساخت تلسکوپ‌ در دریا!

یک واحد تشخیص KM3NeT که برای نصب آماده شده است.

برخلاف تلسکوپ‌های نوری متداول که نور را جمع‌آوری می‌کنند، تلسکوپ KM3NeT بر شناسایی درخشش‌های ضعیفی که نوترینوها در تعامل با آب دریا ایجاد می‌کنند، متمرکز است. محققان معتقدند KM3NeT می‌تواند دریچه‌ای تازه به‌ درک عمیق‌تر از کیهان بگشاید و به کشف رازهای ناشناخته فیزیک ذرات و اخترشناسی کمک کند.

«سیمونه بیاجی»، فیزیک‌دان مؤسسه ملی فیزیک هسته‌ای ایتالیا، می‌گوید: «اگر فکرش را بکنید، [کار ما] واقعاً عجیب است! می‌خواهیم در زمینه نجوم مطالعه کنیم اما برای مشاهده کیهان، از تلسکوپی زیر آب استفاده می‌کنیم!»

جنگلی در اعماق دریا

ساخت تلسکوپ‌ در دریا!

کابل‌ها و آشکارسازها در KM3NeT

پروژه KM3NeT شامل نصب صدها گوی شیشه‌ای روی کابل‌های عمودی در اعماق تاریک دریاست که به‌عنوان آشکارساز نوترینو عمل می‌کنند. به محققان اعلام کرده‌اند تاکنون ۵۷ کابل در این پروژه نصب شده و برای افزودن صدها کابل دیگر برنامه‌ریزی شده است.

آشکارسازهای نوترینو در ۲ ناحیه دریای مدیترانه، نزدیکی جزیره سیسیل و سواحل جنوبی فرانسه، چند کیلومتر زیر سطح آب نصب می‌شوند. پس از تکمیل این پروژه، ساختار کلی شبیه جنگلی زیر آب خواهد بود که در تاریکی اعماق دریا به‌آرامی حرکت کرده و محیطی منحصربه‌فرد برای مطالعه ذرات نوترینو فراهم می‌کند.

این ۲ آرایه تلسکوپ اهداف متفاوتی دارند؛ آرایه تلسکوپ سیسیلی (ARCA) نوترینوهای پرانرژی از فضای بیرونی را ردیابی می‌کند، درحالی‌که آرایه تلسکوپ فرانسوی (ORCA) نوترینوهای اتمسفری را مطالعه می‌کند تا تبدیل آنها به انواع مختلف نوترینو را بررسی کند.

این رویکرد مشابه رصدخانه نوترینو آیس کیوب (Icecube Neutrino Observatory) در قطب جنوب است که نوترینوها را در یخ (به‌جای آب) شناسایی می‌کند.

به گفته دانشمندان، ۳ نوع نوترینو وجود دارد: نوترینوهای الکترونی، میون و تاو. این نوترینوها می‌توانند مداوم از یک نوع به نوع دیگری تبدیل شوند. ORCA در واقع این نوسانات و نحوه تغییر نوع آنها در طول مسیرشان را بررسی می‌کند. این اطلاعات می‌تواند به درک بهتر ویژگی‌های بنیادی این ذرات کمک کند.

نصب کابل‌ها در اعماق دریا

به گفته محققان، کارزارهای نصب کابل‌ها سالانه برگزار می‌شوند و نیاز به برنامه‌ریزی دقیق دارند. در زمان نصب، جرثقیلی روی کشتی هر کابل پیچیده‌شده را به بستر دریا می‌فرستد و یک زیردریایی کنترل از راه دور به عمق می‌رود تا تجهیزات را به هم متصل کند.

زمانی که کابل آماده شد، زیردریایی فرایند نصب را آغاز می‌کند. شناورها به بلندکردن کابل کمک می‌کنند و گوی‌های شیشه‌ای در آب آزاد و شناور می‌شوند. سپس تیم‌های ساحلی بلافاصله عملکرد هر کابل نصب‌شده جدید را ارزیابی می‌کنند. هر مشکلی باید فوراً رفع شود؛ زیرا اصلاح و تنظیم مجدد زیر آب غیرممکن است.

ساخت تلسکوپ‌ در دریا!

کشف اسرار کیهان با تلسکوپ KM3NeT

باوجود چالش‌ها، درحال‌حاضر محققان از تلسکوپ‌های نیمه‌تمام برای آزمایش‌ها استفاده می‌کنند. آنها نوسانات نوترینوها (چگونگی تغییر نوع نوترینوها) را مطالعه و بررسی می‌کنند که چگونه گرانش کوانتومی ممکن است بر این ذرات تأثیر بگذارد.

این پروژه بسیار دشوار است و دانشمندان با مشکلاتی مانند دریازدگی، خواب نامنظم و هزینه‌های بالای عملیات درگیرند. هزینه این عملیات‌ها می‌تواند به یک دلار در هر ثانیه برسد! البته به گفته بیاجی، این تلسکوپ‌های زیردریایی مزایای خاص خود را دارند.

با پیشرفت پروژه، محققان امیدوارند KM3NeT بتواند به برخی از بزرگ‌ترین رازهای کیهان پاسخ دهد و ثابت کند حتی تاریک‌ترین اعماق اقیانوس نیز می‌توانند ما را در مشاهده ستارگان یاری کنند.

۲۲۷۲۲۷

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=507701

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.