خبر " ترکیه و ساخت اولین جنگنده نسل پنجم تا اولین کامپیوتر کوانتومی " | اقتصاد آفرین

خبر " ترکیه و ساخت اولین جنگنده نسل پنجم تا اولین کامپیوتر کوانتومی " | اقتصاد آفرین
  • امروز : یکشنبه - 31 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

ترمیم و بهسازی آزادراه زنجان به تبریز ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد هشدار دادگستری به کارفرمایان در مورد به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه فوری / سقوط آزاد قیمت تتر با اعلام نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا تصمیمات ناکارآمد اقتصاد ایران را ضعیف کرد/ برای توسعه اقتصادی در انتظار لغو تحریم‌ها هستیم بورس در فراز رکورد جدید | خبرهای مهم بازار سرمایه اعلام شد قیمت دلار در بازار آزاد سر به فلک زد (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت سکه امامی ۲۶ میلیون سقوط کرد + جدول ۳۰ فروردین ایران و ترکیه برای پول پارو کردن قرار گذاشتند میلیاردها تومان پول سرگردان در بازار طلا و دلار | اردیبهشت طوفانی شروع می شود؟ اطلاعیه فوری درباره بازار طلا اعلام شد (۳۰ فروردین) ۵ شرط اصلی برای دریافت بیمه بیکاری مشخص شد پرسپولیس در برزخ/ افشاگری بازیکن سابق سرخ‌ها از باندبازی بازیکنان! مدیرعامل پرسپولیس استعفا داد خیز قهرمان ایرانی برای جایزه ۷۰۰ هزار دلاری مسترالمپیا جایگزین رضا درویش مشخص شد حباب سکه کاهش یافت / استقبال بازار سهام از گروه بانکی صندوق‌های طلا سرخ شدند؛ ۷۰۰ میلیارد در یک روز خارج شد رکوردشکنی کوسه‌ها و نهنگ‌ها در بازار بیت‌کوین امضای توافقنامه تجارت ترجیحی میان ایران و این کشور تعرفه واردات گوشی موبایل ابلاغ شد + جدول شایعه‌ها از iOS ۱۹ چه می‌گویند؟ آغاز تجاری‌سازی نسل پنجم تلفن همراه (۵G) در رایتل بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان در همسایگی ایران شاخته شد


1
ترکیه و ساخت اولین جنگنده نسل پنجم تا اولین کامپیوتر کوانتومی
  • کد خبر : 509146
  • 18 دی 1403
ترکیه و ساخت اولین جنگنده نسل پنجم تا اولین کامپیوتر کوانتومی

پس از کنار گذاشته شدن از برنامه اف ۳۵ ترکیه دنبال ساخت جنگنده بومی خود رفته است تا بتواند ناوگان پیر نیروی هوایی خود را احیا کند.

غزال زیاری- در سال ۲۰۲۴ میلادی، ترکیه مدعی پیشرفت‌هایی درزمینهٔ فناوری و چشم‌اندازهای دفاعی شد. آن‌ها اولین کامپیوتر کوانتومی ترکیه را با همکاری شرکت دفاعی Aselsan و دانشگاه اقتصاد و فناوری TOBB در آنکارا راه‌اندازی کردند.

دفاع و هوانوردی

در روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۴ بود که Kaan، جت جنگنده بومی ترکیه اولین پرواز آزمایشی‌اش را انجام داد. این جت، اولین جت جنگنده نسل پنجم ترکیه است که در داخل این کشور تولید می‌شود و به‌زودی جایگزین ناوگان پیر ارتش ترکیه خواهد شد.

با تولید این جت جنگنده، ترکیه تبدیل به یکی از کشورهای صاحب این فناوری می‌شود.

از سوی دیگر در اکتبر سال ۲۰۲۴، پهپاد جنگی جدید کمپانیBaykar ، به نام Bayraktar TB۳ اولین ظهور عمومی‌اش را در Teknofest ، تجربه کرد.

ترکیه و ساخت اولین جنگنده نسل پنجم تا اولین کامپیوتر کوانتومی /سالی پرتلاش برای کشور همسایه

دیگر دستاورد هوایی ترکیه در سال گذشته میلادی  Hürjet، جت تهاجمی سبک و بومی ترکیه بود که در جولای ۲۰۲۴ موفق شد تا در ارتفاع ۳۰۰۰۰ پایی به‌سرعت ۰.۹ ماخ برسد. این جت که سال گذشته میلادی، اولین پروازش را انجام داد، ثمره پروژه ساخت یک جت آموزشی و پروژه هواپیمای تهاجمی سبک است که در سال ۲۰۱۷ توسط صنایع هوافضای ترکیه (TAI) راه‌اندازی شده بود.

یکی از مهم‌ترین تحولات آن‌ها در سالی که گذشت، گنجاندن سامانه دفاع هوایی منطقه‌ای دوربرد (SIPER-۱)، سامانه دفاع هوایی برنامه‌ریزی‌شده گنبد فولادی در فهرست نیروهای مسلح ترکیه (TSK) بود.

درعین‌حال، صادرات محصولات صنایع دفاعی و هوافضا در دوره ۱۱ ماهه ترکیه با رکوردشکنی، به ۵.۷۶ میلیارد دلار رسید.

سفرهای فضایی

در ۱۹ ژانویه، سرهنگ Alper Gezeravcı و سه فضانورد دیگر به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) سفر کردند. آن‌ها با موشک فالکون ۹ شرکت خصوصی اسپیس ایکس و از تأسیسات اسپیس ایکس در کیپ کاناورال فلوریدا به‌عنوان بخشی از مأموریت Ax-۳ به فضا پرتاب شدند.

کپسول اژدهای اسپیس ایکس، حامل چهار مسافر فضایی، در ۱۲ فوریه به زمین بازگشت.

دیگر مأموریت فضایی مهم ترکیه در ماه ژوئن رقم خورد؛ در آن تاریخ، VSS Unity، یک تیم شش نفره در مأموریت Galactic ۰۷ به فضا ارسال شد که تووا جهانگیر آتاسور، دومین مسافر فضایی ترکیه، در قالب یک فضانورد تحقیقاتی همراه با همکارانش با موفقیت با یک پرواز فضایی زیر مداری از ایالت نیومکزیکوی آمریکا به پرواز درآمدند.

پرتاب ماهواره ارتباطی Türksat ۶A

علاوه بر این‌ها در ماه جولای، ترکیه موفق شد تا اولین ماهواره ارتباطی بومی‌اش به نام Türksat ۶A را توسط موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس از فلوریدا با موفقیت به فضا پرتاب کند. این ماهواره ۴.۲۵ تنی برای کار در موقعیت مداری ۴۲ درجه شرقی طراحی‌شده و عمر مفید آن در مدار ۱۵ سال خواهد بود.

این ماهواره ترکیه، اروپا، شمال آفریقا، خاورمیانه و آسیا را پوشش می‌دهد و به ۴.۵ میلیارد نفر در بخش‌های تلویزیون، رادیو و ارتباطات اضطراری خدمات ارائه خواهد داد.

سرمایه گذاری بر رویدادهای مهم

سال گذشته میلادی سرمایه‌گذاری ترکیه درزمینهٔ فناوری خودروهای الکتریکی و چندین رویداد با تمرکز بر بخش دفاعی قابل‌توجه و پررونق بود.

در ماه جولای، کمپانی BYD چین به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی جهان، برای سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری در ترکیه قراردادی را با وزارت صنعت و فناوری این کشور به امضا رساند و انتظار می‌رود تا کارخانه‌ای با ظرفیت تولید صد و پنجاه‌هزار خودرو و همچنین مرکز تحقیق و توسعه با سرمایه‌گذاری کل ۱ میلیارد دلاری در ترکیه بسازد.

ترکیه و ساخت اولین جنگنده نسل پنجم تا اولین کامپیوتر کوانتومی /سالی پرتلاش برای کشور همسایه

از سوی دیگر، شرکت انرژی و اتوماسیون برزیلی WEG برای تولید گیربکس‌های صنعتی، یک دستگاه انتقال قدرت مورداستفاده در سیستم‌های مکانیکی، با سرمایه‌گذاری ۲۹ میلیون دلاری کارخانه‌ای را در ترکیه تأسیس خواهد کرد.

منبع: dailysabah

۲۲۷۲۲۷

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=509146

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.