خبر " قوی‌ترین زره دنیا ساخته شد " | اقتصاد آفرین

خبر " قوی‌ترین زره دنیا ساخته شد " | اقتصاد آفرین
  • امروز : جمعه - 5 اردیبهشت - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 35

سرخط اخبار اقتصادی

ساخت نیروگاه جدید هسته ای در ایران با خط اعتباری روسیه خسرو حیدری پیشنهاد حضور در استقلال را رد کرد سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد دلاری روسیه در ۷ میدان ایرانی بمب‌های پرسپولیس در آستانه انفجار/ توافق نهایی درویش با ۳ ستاره ارمغان اقتصادی بومی‌سازی برای فولاد مبارکه؛ ۹۵.۶ میلیون یور وصرفه جویی ارزی لزوم کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق در گروه فولاد مبارکه با محوریت تحول دیجیتال پیش‌بینی قیمت بیت کوین در سال ۲۰۳۰/ بیت کوین میلیون دلاری می‌شود؟ فدرال رزرو محدودیت بانک‌ها در دنیای ارز دیجیتال را لغو کرد نهایی شدن مسیر انتقال گاز روسیه به ایران از آذربایجان حرکت خلاف جهت دلار و بورس ادامه‌دار شد ارمغان اقتصادی بومی‌سازی برای فولاد مبارکه؛ ۹۵.۶ میلیون یور وصرفه جویی ارزی لزوم کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق در گروه فولاد مبارکه با محوریت تحول دیجیتال کدام آیفون تراشه‌های ۱.۴ نانومتری اپل را دریافت می‌کند؟ قیمت گلکسی S۲۵ اج در وب‌سایت رسمی سامسونگ لو رفت متروی حومه بلاتکلیف؛ هشدار شورا، امیدواری برای تعیین تکلیف پرند و هشتگرد راه نجات معماری از دام بساز و بفروشی ️ جاده چالوس یک‌طرفه می‌شود| ترافیک نیمه سنگین در محورهای شمالی هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۲/۵؛رگبار پراکنده دربرخی مناطق غرب کشور تاکید بر ظرفیت کشورهای سازمان شانگهای برای توسعه تعاملات قضایی فعالیت ۲۴ ایرلاین داخلی در ایران با ۱۴۰ هواپیمای فعال مستمری مددجویان افزایش یافت + جزییات ۲۳ طرح طلایی برای جهش صنعت و پتروپالایش ایران درخواست ۱۰۰ میلیاردی کاپیتان پرسپولیس برای تمدید قرارداد! اظهارات تند کارتال به بازیکنان پرسپولیس/ حرف آخر را خودم میزنم!


2
قوی‌ترین زره دنیا ساخته شد
  • کد خبر : 511419
  • 28 دی 1403
قوی‌ترین زره دنیا ساخته شد

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دانشمندان دانشگاه نورث‌وسترن اولین ماده دوبعدی مکانیکی در هم‌تنیده با انعطاف و استحکام بالا را توسعه داده‌اند. قوی‌ترین ماده زرهی را با ۱۰۰ تریلیون پیوند در هر سانتی‌متر مربع دارد.

به گزارش خبرآنلاین، در دهه ۱۹۸۰ بود که فریزر استودارت(Fraser Stoddart) شیمیدان دانشگاه نورث‌وسترن، برای اولین بار مفهوم پیوندهای مکانیکی را معرفی کرد. استودارت سپس نقش این پیوندها را در ماشین‌های مولکولی با فعال کردن عملکردهایی مانند سوئیچینگ، چرخش، انقباض و انبساط به روش‌های مختلف و استفاده از آنها برای توسعه ساختارهای به هم پیوسته گسترش داد که جایزه نوبل را نیز در سال ۲۰۱۶ برای او به ارمغان آورد.

به نقل از ایسنا،‌ محققان دهه‌هاست که روی توسعه مولکول‌های درهم‌تنیده مکانیکی با پلیمرها کار می‌کنند، اما شکست خورده‌اند. در شیمی آلی، تشکیل حلقه‌های به ‌اصطلاح «حلقه‌های متوسط» که ۵ تا ۸ اتم در اطراف آنها قرار دارند، بسیار ساده است. ویلیام دیچتل(William Dichtel)، استاد شیمی در دانشگاه نورث‌وسترن توضیح می‌دهد که چنین حلقه‌هایی برای عبور مولکول دیگری از آن بسیار کوچک هستند.

دیچتل افزود: در مقاله ما، حلقه‌های جدیدی در هر واحد تکراری ساختار دوبعدی تشکیل شده‌اند که ۴۰ اتم در اطراف هستند. این با استفاده از یک رویکرد نوآورانه و جدید به دست آمد که حتی فرضیات در مورد چگونگی واکنش مولکول‌ها را زیر سوال می‌برد.

یک روند بدیع

مدیسون باردو(Madison Bardot)، دانشجوی دکترا در آزمایشگاه دیچتل، فرآیند جدیدی را با استفاده از مونومرهای X شکل به عنوان بلوک‌های سازنده و مرتب کردن آنها در ساختارهای کریستالی بسیار منظم ایجاد کرد. سپس از مولکول دیگری برای ایجاد پیوند بین مولکول‌های کریستال استفاده کردند.

ماده حاصل از لایه‌هایی از ورق‌های پلیمری دوبعدی تشکیل شده است که در آنها انتهای مونومرهای X شکل با انتهای دیگر مونومرهای X شکل در هم قفل شده‌اند و مونومرهای بیشتری از طریق شکاف‌های بین آنها رِزوه می‌شوند. این ماده روی هم از ۱۰۰ تریلیون پیوند مکانیکی در هر سانتی‌متر مربع تشکیل شده است که بالاترین چگالی است که تاکنون به دست آمده است.

جالب توجه است که این تیم همچنین دریافت که حل کردن پلیمر در محلول به مونومرهای در هم قفل شده اجازه می دهد تا از یکدیگر جدا شوند و امکان دستکاری ورقه‌های جداگانه را فراهم می‌کند.

دیچتل توضیح داد: بسیاری از مواد بسیار کریستالی، شکننده هستند، اما پلیمر ما ساختار منظمی دارد که در عین حال بسیار انعطاف‌پذیر است، زیرا هر پیوند مکانیکی فضای کمی برای حرکت دارد.

وی افزود: زمانی که نیروی سبکی به پلیمر وارد می‌شود، بسیار انعطاف‌پذیر است، اما اگر نیروی بیشتری اعمال شود، مواد سفت‌تر می‌شوند، زیرا پیوندهای مکانیکی به صورت موضعی تا حد خود کشیده می‌شوند. این خاصیت «سخت شدن کرنش» نامیده می‌شود و برای مواد انعطاف‌پذیر و از نظر مکانیکی سخت بسیار مورد توجه است. فراتر از خواص مکانیکی، معماری پلیمر دارای خواص جالبی است که می‌توان آن را برای کاربردهای جدید بررسی کرد.

قدرت فزاینده

همکاران دیچتل در دانشگاه دوک، این پلیمر جدید را به فیبری از خانواده کِولار موسوم به Ultem اضافه کردند که می‌تواند در برابر دماهای شدید و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مقاومت کند.

استفاده از تنها ۲.۵ درصد از این پلیمر در آن به طور چشمگیری استحکام آن را افزایش داد که می‌تواند برای ساخت زره‌پوش استفاده شود؛ در حالی که پلیمرهای حاوی پیوندهای مکانیکی قبلاً در مقیاس کوچک سنتز شده بودند، این رویکرد به این تیم کمک کرد تا به راحتی تقریباً یک پوند (نیم کیلوگرم) از این مواد را بسازند. این همچنین نشان می‌دهد که این رویکرد بسیار مقیاس‌پذیر است.

دیچتل می‌گوید: شاید چالش برانگیزترین جنبه این بود که به خودمان ثابت کنیم که ما واقعاً ساختار در هم‌تنیده مکانیکی پیشنهادی را داریم. به تیمی از تخصص‌های مختلف شامل شیمیدانان، میکروسکوپ‌های الکترونی و مهندسان پلیمر نیاز بود تا بفهمند چگونه این مواد را بسازیم و سپس چگونه عمل کنیم.

۵۸۵۸

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=511419

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.