خبر " کامپیوتر کوانتومی زنده شد " | اقتصاد آفرین

خبر " کامپیوتر کوانتومی زنده شد " | اقتصاد آفرین
  • امروز : پنج شنبه - 11 اردیبهشت - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

موج جدید رشد آغاز شده است؟ / بازار رمزارزها دوباره داغ شد سود باورنکردنی خریداران ریپل/ اگر در سال ۲۰۱۸، هزار دلار XRP می‌خریدید، امروز چقدر سود می‌کردید؟ صنعت هواپیمایی در آستانه بحران؛ عدم‌قطعیت و چالش‌های پیش روی شرکت‌ها شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر به عنوان «گروه کار نمونه ملی» انتخاب شد ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۱۰ اردیبهشت) بازار در سراشیبی سقوط | پول از جیب مردم روی آنتن می رود هشدار جدی سازمان بورس به این افراد سفر علی دایی به بندرعباس صحت دارد؟ پیشنهاد تاریخی الهلال برای جذب آنچلوتی /۲ تن طلا در انتظار سرمربی رئال! علی دایی به بندرعباس سفر کرد؟ کری خوانی مهدی طرای برای بارسایی‌ها! برگ برنده کارتال در ۳ بازی آینده پرسپولیس معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز سکاندار جدید شرکت همراه جاده ریل دریا (هیمکو) منصوب شد ربات انسان‌نما چینی Unitree G۱، دست می‌دهد و شما را بغل می‌کند! /عکس ترفندهایی برای پیدا کردن دوربین مخفی در اتاق هتل جزئیات محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته در جاده‌های شمالی کشور اعلام محدودیت‌های ترافیکی ۱۰ تا ۱۳ اردیبهشت در برخی جاده‌ها معادن استان سمنان در مرکز توجه؛ دیوان محاسبات به وظایف خود عمل کند جزئیات نشست حاکمیت ایران بر خلیج فارس از منظر حقوقی و بین‌المللی هشدار قوه قضاییه در مورد تبانی در آزمون‌های سراسری محرومیت ۱۰ ساله از کنکور سراسری در صورت همراه داشتن وسایل الکترونیکی تدوین ۱۴ بسته سرمایه‌گذاری به ارزش ۳۳ همت در فرودگاه‌ها


0
کامپیوتر کوانتومی زنده شد
  • کد خبر : 514958
  • 13 بهمن 1403
کامپیوتر کوانتومی زنده شد

آیا DNA، این مولکول بنیادین حیات می‌تواند به یک کامپیوتر کوانتومی زنده تبدیل شود؟ دانشمندان چینی با دستکاری DNA، مرزهای زیست‌شناسی و فیزیک کوانتومی را شکستند. اما چگونه می‌توان اطلاعات را درون این ساختار زنده کدگذاری کرد؟ این خبر، پاسخ شگفت‌انگیز پژوهشگران به این پرسش را فاش می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین، حققان دانشگاه پکن با فناوری رزونانس الکتریکی هسته‌ای، چرخش اتم‌های نیتروژن در DNA را کنترل کردند. این روش، اطلاعات ژنتیکی و ساختار سه‌بعدی DNA را در جهت چرخش‌های هسته‌ای کدگذاری کرده و راه را برای ساخت سامانه‌های محاسبات کوانتومی مبتنی بر DNA هموار می‌سازد. آینده‌ محاسبات، اکنون در دل مارپیچ‌های ژنتیکی نهفته است.

به نقل از ایرنا، پژوهشگران در مطالعه‌ای پیشگامانه، از فناوری رزونانس الکتریکی هسته‌ای برای کنترل چرخش‌های هسته‌ای اتم‌های نیتروژن در DNA استفاده کردند. این روش نوین، امکان دستکاری مصنوعی ساختار DNA را برای کاربردهای محاسباتی فراهم می‌کند و دریچه‌ای به سوی توسعه کامپیوترهای کوانتومی مبتنی بر DNA باز کرده است.

این تحقیق که در مجله «محاسبات هوشمند» (Intelligent Computing) منتشر شده، با ترکیب شبیه‌سازی‌های دینامیک مولکولی، محاسبات کوانتومی شیمیایی و تحلیل‌های نظری، چگونگی تغییر الگوهای گرادیان میدان الکتریکی را در بازهای DNA و موقعیت اتم‌های نیتروژن بررسی کرده است. نتایج نشان می‌دهد که جهت‌گیری چرخش‌های هسته‌ای نیتروژن، اطلاعات ژنتیکی و ساختار سه‌بعدی DNA را به‌صورت کدگذاری‌شده در خود نگه می‌دارد.

یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: ما الگوهای جهت‌گیری محورهای اصلی گرادیان میدان الکتریکی در اتم‌های نیتروژن DNA را کشف کرده‌ایم. این جهت‌گیری‌ها به نوع بازها و ساختار سه‌بعدی DNA وابسته است و می‌تواند به‌عنوان سازوکاری برای ذخیره‌سازی اطلاعات در کامپیوترهای کوانتومی آینده استفاده شود.

جهت‌گیری گرادیان میدان الکتریکی در اتم‌های نیتروژنِ متصل به سه اتم (مانند بازهای آدنین و گوانین)، همیشه عمود بر صفحه باز است. در اتم‌های نیتروژنِ متصل به دو اتم سیتوزین و تیمین، جهت‌گیری محور اصلی یا در راستای نیمساز پیوندها است یا نزدیک به عمود بر آن. بازهای سیتوزین و تیمین تغییرپذیری بیشتری در جهت‌گیری چرخش‌های هسته‌ای نشان می‌دهند.

این مطالعه ادامه‌ تحقیقات قبلی تیم است که بر کنترل چرخش‌های هسته‌ای سدیم در غشاهای فسفولیپیدی با رزونانس الکتریکی متمرکز بود. یافته‌های جدید این گروه، درک عمیق‌تری از ارتباطات پیچیده بین گرادیان میدان الکتریکی، جهت‌گیری اتم‌های نیتروژن و ساختار DNA ارائه می‌دهد و مسیر طراحی کامپیوترهای کوانتومی و پردازش اطلاعات ژنتیکی را متحول می‌کند.

کشف الگوهای چرخش هسته‌ای نیتروژن در DNA، نه‌تنها پنجره‌ای به‌سوی محاسبات کوانتومی مولکولی باز می‌کند، بلکه امکان دستکاری هدفمند ساختارهای ژنتیکی برای کاربردهای زیست‌فناوری و پزشکی را نیز تقویت خواهد کرد. این پژوهش گامی کلیدی در هم‌گرایی فیزیک کوانتومی، زیست‌شناسی و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود.

۵۸۵۸

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=514958

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.