خبر " این هواپیما دیوار صوتی را بی‌صدا شکست " | اقتصاد آفرین

خبر " این هواپیما دیوار صوتی را بی‌صدا شکست " | اقتصاد آفرین
  • امروز : یکشنبه - 26 اسفند - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 119

سرخط اخبار اقتصادی

آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا جام جهانی ۲۰۳۴ در آسمان/ طبقه‌ی آخر «لاین» عربستان میزبان ورزشگاه می‌شود باتری تمام‌نشدنی ساخته شد / ۱۰۰ سال بدون نیاز به شارژ محدودیت‌های ترافیکی نوروز ۱۴۰۴ اعلام شد نمایشگاه تخصصی هنر زنان ایرانی در ژنو برگزار می‌شود ارائه خدمات پزشکی قانونی در تعطیلات نوروز آزادی ۴۰ نفر از زندانیان و محکومان مالی استان تهران جشن‌های گلریزان برای آزادی زندانیان در حال برگزاری است تحریم‌ها عامل اصلی افزایش احتمال بروز عوارض ثانویه بر بیماران تالاسمی محفل انس با قرآن کریم با حضور مقامات عالی قضایی و جمعی از قاریان ممتاز ثبت رکورد جدید در فرودگاه پیام| آغاز پروازهای مسافری به مشهد در آینده نزدیک خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر پرباران می‌شوند عزم جدی شرکت فرودگاه‌ها برای تخریب همه موانع پروازی در فرودگاه‌های کشور هشدار فوری به کشاورزان و باغداران| آماده یخبندان باشید! پرواز چابهار ــ تهران در کرمان نشست بورس امروز صعودی تمام شد + نقشه بازار ۲۶ اسفند فیش حقوقی اسفند ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری بارگذاری شد قیمت سکه امامی رکورد تاریخی زد + جدول ۲۶ اسفند قیمت طلا ۱۸ عیار سر به فلک زد (۲۶ اسفند) خبر خوش سازمان تامین اجتماعی | نوبت افزایش حقوق بازنشستگان شد تبلیغات پر سر و صدای دولت برای یارانه معیشتی کالابرگ پشت پرده جلسه ۱۰ ساعته شورای عالی کار | کارگران برای سال جدید هم قول گرفتند افزایش ۴۵ درصدی حقوق و دستمزد کارگران مجلس را راضی نکرد حسن یزدانی: طلای المپیک ۲۰۲۸ را می‌خواهم/ حضور مربی‌ام در سفرهای خارجی کمترین حق اوست


2
این هواپیما دیوار صوتی را بی‌صدا شکست
  • کد خبر : 520407
  • 23 بهمن 1403
این هواپیما دیوار صوتی را بی‌صدا شکست

چند ماه قبل اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه هواپیمای XB-۱ که یک هواپیمای غیرنظامی است، دیوار صوتی را شکسته است و آنچه توجه همه را به XB-۱ جلب کرد، این بود که این هواپیما بدون ایجاد انفجار صوتی (Sonic boom) توانست به سرعت مافوق صوت دست پیدا کند.

تینا مزدکی_ هواپیمای XB-۱ در یک پرواز آزمایشی، به لطف یک پدیده فیزیکی به نام Mach cutoff، بدون انفجار صوتی (Sonic boom) توانست به سرعت مافوق صوت دست پیدا کند. به گفته شرکت آمریکایی بوم سوپرسونیک، هنگامی که هواپیمای آزمایشی XB-۱ طی اولین پرواز مافوق صوت خود در ۲۸ ژانویه سه بار دیوار صوتی را شکست، انفجار صوتی که از زمین قابل شنیدن باشد را ایجاد نکرد.

بلیک شول، موسس و مدیر عامل بوم سوپرسونیک، بر این باور است که این دستاورد تاییدی است بر این که سفرهای مافوق صوت می‌توانند مقرون به صرفه و پایدار و حتی برای کسانی که روی زمین هستند بدون آزار و اذیت باشد.

همانطور که هواپیما با سرعت بالا از جو عبور می‌کند، فشار هوای اطراف خود را تغییر می‌دهد و امواج صوتی ایجاد می‌کند و هنگامی که یک پرواز مافوق صوت از سرعت صوت فراتر می‌رود (۱ ماخ یا حدود ۱۲۲۴ کیلومتر در ساعت) این امواج صوتی با هم ترکیب می‌شوند و موج ضربه‌ای را تشکیل می‌دهند که از مسیر پرواز دور می‌شود. این انفجار صوتی (Sonic boom) به قدری است که می‌تواند به زمین برسد و صدای بسیار بلندی تولید کند که حتی در ساختمان‌ها هم متوجه موج آن شوند و حتی شیشه‌ها را بشکند.

این موج صوتی بر روی زمین آنقدر مخرب است که به بازنشستگی هواپیمای تجاری افسانه‌ای کنکورد در سال ۲۰۰۳ منجر شد و بسیاری از کشورها را به ممنوعیت هواپیماهای مافوق صوت تجاری تشویق کرد. از آن زمان، مهندسان هوافضا در تلاش برای توسعه طرح‌های هواپیما هستند که بدون عبور از مافوق صوت حرکت کنند.

در این مورد، XB-۱ از یک پدیده فیزیک به نام Mach cutoff استفاده کرد. از آنجایی که صدا در ارتفاعات بالاتر آهسته‌تر حرکت می‌کند، هواپیمایی که در آن ارتفاعات از دیوار صوتی عبور می‌کند، انفجاری ایجاد می‌کند که نمی‌تواند به زمین برسد، اگر انفجار به سمت پایین حرکت کند، سرعت فزاینده صوت آن را منحرف می‌کند و در عوض امواج ضربه‌ای آن را به سمت بالا می‌برد.

ترفند این است که دما و باد نیز بر سرعت صدا تأثیر می‌گذارند، بنابراین ارتفاع و سرعت ایده‌آل برای هواپیمای مافوق صوت به شرایط جوی بستگی دارد. 

بوم سوپرسونیک می‌گوید که آخرین پرواز آزمایشی XB-۱، در ۱۰ فوریه، بدون انفحار به سرعت مافوق صوت رسید. اکنون این شرکت از آموخته‌های خود از پروازهای آزمایشی استفاده می‌کند تا به هواپیمای تجاری آینده خود به نام Overture کمک کند تا به همین موفقیت دست یابد. پروازهای زمینی مافوق صوت تا ۵۰ درصد سریعتر از هواپیماهای تجاری امروزی خواهند بود. چنین دستاوردی می‌تواند زمان سفر از نیویورک به لس آنجلس را ۹۰ دقیقه کوتاه‌تر کند.

برند لیبهارت از مرکز هوافضای آلمان می‌گوید:« پرواز با سرعت مافوق صوت در مسیرهای زمینی کوتاه‌تر نیز می‌تواند سوخت کمتری نسبت به پرواز با بدترین سرعت آیرودینامیکی، آن هم درست زیر دیوار صوتی بسوزاند. اما او هشدار داد که استفاده از Mach cutoff احتمالاً بیشتر یک مورد خاص برای کاربران جت تجاری مافوق صوت است و بازده اقتصادی کمتری برای خدمات هواپیمایی تجاری به همراه خواهد داشت.»

این هواپیما دیوار صوتی را بی‌صدا شکست

منبع: newscientist

۵۸۳۲۳

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=520407

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.