خبر " باتری تمام‌نشدنی ساخته شد / ۱۰۰ سال بدون نیاز به شارژ " | اقتصاد آفرین

خبر " باتری تمام‌نشدنی ساخته شد / ۱۰۰ سال بدون نیاز به شارژ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : یکشنبه - 31 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 34

سرخط اخبار اقتصادی

روش های استعلام دهک‌بندی یارانه در ۱۴۰۴ | راهنمای دقیق + لینک سامانه وزارت کار تکلیف ادامه واریز یارانه معیشتی برای دهک‌های ۱ تا ۷ را یکسره کرد خبر خوش برای بازنشستگان | تاریخ واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین اعلام شد تاریخ دقیق واریز یارانه نقدی فروردین دهک‌های ۴ تا ۹ | خیال یارانه بگیران راحت شد قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۳۱ فروردین اعلام شد + جدول قیمت دلار در بازار آزاد با سر سقوط کرد ( ۳۱ فروردین) حداقل و حداکثر حقوق کارمندان در ۱۴۰۴ رسما اعلام شد + سند افزایش ۷ میلیون تومانی حقوق این گروه از بازنشستگان تایید شد قطع یارانه معیشتی به دلیل درآمد فرزندان مجرد | مجلس وارد میدان شد مژده شیرین وزیرکار درباره دستمزد ۱۴۰۴ کارگران مجلس برای اقتصاد ایران نوش دارو تجویز کرد قیمت طلا امروز کاهشی شد + جدول ۳۱ فروردین صعود قدرتمندانه در بورس | اخبار خوش برای فعالان بازار سرمایه اعلام شد حواشی بی‌پایان استقلال/ استقلال هفت میلیارد تومان به خشک‌شویی بدهکار است؟ آزمون راهی بیمارستان شد/ مصدومیت سردار چقدر جدی است؟ بازی امشب شاید آخرین فرصت باشد/ اخراج کارلتو از رئال مادرید! ترکیب احتمالی اینتر مشخص شد/ طارمی نیمکت نشین اینتر در بازی با بولونیا ورزشگاه‌ها را از میدان جنگ دور کنید! انتخاب فضای مناسب برای کسب‌وکارهای اینترنتی در تهران پیش بینی تولید ۱۱میلیون تن گندم در ۱۴۰۴ به دلیل خشکسالی آغاز ثبت سفارش گوشت قرمز و چای از فردا اول اردیبهشت اعلام زودهنگام واردات گندم؛ اشتباه استراتژیک حمل نقل ریلی شارژ شد؛ امضای تفاهم‌نامه ۷۵۰ میلیون دلاری آزادسازی ۳۰۰ میلیون دلاری ترامپ / افزایش فشار نزولی یا جهش قیمت؟


2
باتری تمام‌نشدنی ساخته شد / ۱۰۰ سال بدون نیاز به شارژ
  • کد خبر : 528454
  • 26 اسفند 1403
باتری تمام‌نشدنی ساخته شد / ۱۰۰ سال بدون نیاز به شارژ

محققان دانشگاه «نورث‌وست نرمال» در گانسو، چین، اولین بار در این کشور باتری هسته‌ای از کربن رادیواکتیو ساخته‌اند. این باتری می‌تواند تا ۱۰۰ سال کار کند. این باتری قابلیت تأمین انرژی دستگاه‌هایی را دارد که در مکان‌های دورافتاده، از اعماق دریا گرفته تا فضا، استفاده می‌شوند.

به گزارش خبرآنلاین، با افزایش نیاز به انرژی‌های پاک، دانشمندان دنبال راه‌حل‌های نوآورانه‌ای هستند که بتوانند بدون گرمایش کره زمین، نیازهای انرژی ما را برطرف کنند. انرژی باد و خورشید به موفقیت تجاری رسیده‌اند اما وابستگی آنها به شرایط محیطی باعث می‌شود که در مکان‌های دورافتاده، منابع نامطمئنی باشند.

به نقل از دیجیاتو، در مقابل، باتری‌های هسته‌ای از ماهیت رادیواکتیو ایزوتوپ‌ها برای تولید برق استفاده می‌کنند. باتوجه‌به اینکه نیمه‌عمر مواد رادیواکتیو معمولاً به صدها سال می‌رسد، این نوع باتری‌ها می‌توانند در طولانی‌مدت منبع انرژی قابل‌اعتمادی باشند.

کربن در طبیعت ۳ ایزوتوپ دارد: کربن-۱۲ رایج‌ترین ایزوتوپ است که ۹۹.۸ درصد کل کربن موجود در زمین را تشکیل می‌دهد. کربن-۱۳ حدود یک درصد کربن را شامل می‌شود اما کربن-۱۴ ایزوتوپی بسیار نادر است و فقط یک در هر میلیارد اتم کربن یافت می‌شود.

واپاشی رادیواکتیو کربن-۱۴ ضعیف است و نیمه‌عمر آن ۵۷۳۰ سال است. محققان با استفاده از نیمه‌رسانایی که از سیلیکون و کربن ساخته‌ شده، باتری هسته‌ای ساختند که توان خروجی ۴۳۳ نانوواتی تولید می‌کند. این تیم تحقیقاتی توانسته با این باتری بیش از ۴ ماه چراغ LED را روشن نگه دارد؛ در این مدت بیش از ۳۵ هزار پالس نور تولید کرده است.

محققان اطمینان دارند این باتری می‌تواند دائم انرژی ایمپلنت‌های پزشکی مانند ضربان‌سازهای قلب و رابط‌های مغز-رایانه را تأمین کند.

علاوه‌براین، عملکرد این باتری در دماهای شدید، از منفی ۱۰۰ درجه تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد، تغییر نمی‌کند. این قابلیت باعث می‌شود بتوان از آن در مکان‌های دورافتاده، مانند اعماق دریا و فضا، استفاده کرد.

باتری هسته‌ای ۱۰۰ ساله؛ تحول بزرگ در صنعت انرژی

در نگاه اول، این باتری هسته‌ای دستاورد فناورانه بزرگی برای چین محسوب می‌شود، اما اهمیت آن فقط به کاربردهای پزشکی یا فضایی محدود نمی‌شود، بلکه نشان‌دهنده تغییرات عمیق‌تر ظرفیت‌های علمی و صنعتی این کشور است.

پیش‌ازاین، چین برای تأمین کربن-۱۴ موردنیازش به واردات از کشورهایی مانند کانادا، آفریقای جنوبی، روسیه و استرالیا متکی بود اما اخیراً تولید انبوه کربن-۱۴ را در رآکتور هسته‌ای تجاری در استان ژجیانگ آغاز کرده است. این اقدام به چین امکان می‌دهد باتری‌های هسته‌ای را در مقیاس صنعتی تولید کند.

محققان دانشگاه نورث‌وست نرمال همچنین می‌خواهند تجهیزات پیشرفته‌ای برای تشخیص ایزوتوپ کربن-۱۳ و جداسازی الکترومغناطیسی توسعه دهند که گامی مهم در ایجاد سیستم تولید صنعتی برای کربن-۱۴ باشد. این پیشرفت می‌تواند به تولید اولین باتری الماس کربن ۱۴ در مقیاس صنعتی کمک کند و راه را برای استفاده گسترده‌تر از این فناوری در صنایع مختلف هموار کند.

باتری تمام‌نشدنی ساخته شد / ۱۰۰ سال بدون نیاز به شارژ

باتری الماس کربن ۱۴ که اولین نمونه آن پیشتر در بریتانیا تولید شده بود، منبع انرژی هسته‌ای نوآورانه است که از ایزوتوپ رادیواکتیو کربن ۱۴ برای تولید برق استفاده می‌کند. این باتری می‌تواند هزاران سال بدون نیاز به شارژ مجدد کار کند و در محیط‌های سخت مانند فضا، اعماق دریا و دستگاه‌های پزشکی کاربرد دارد.

مانند بسیاری از حوزه‌های دیگر فناوری، چین صرفاً دنبال ثبت دستاورد علمی نیست، بلکه اکوسیستم گسترده‌ای برای تقویت موقعیت خود در تحقیقات و توسعه فناوری ایجاد می‌کند.

۵۸۵۸

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=528454

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.