خبر " لانینا چه اثری بر آب و هوای ایران دارد؟ " | اقتصاد آفرین

خبر " لانینا چه اثری بر آب و هوای ایران دارد؟ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : جمعه - 1 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 24

سرخط اخبار اقتصادی

واردات ۱۰۰ هزار تن جو برای توزیع با قیمت مصوب یادنامه حسینعلی عظیمی – ۷ |از چمران تا «کان عرشُه علی الماء» پلیس ترمز رانندگان سرعتی را کشید؛ توقیف ۵ روزه در انتظار متخلفان ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی/ هشدار به مسافران: جاده‌ها برفی و بارانی است زلزله نسبتا شدید در اصفهان/ زمین‌لرزه ۵ ریشتری نطنز و بادرود را لرزاند جاده چالوس یکطرفه شد؛ جزئیات ممنوعیت تردد از مسیر شمال به جنوب محور کندوان/ وضعیت ترافیکی دیگر محورهای کشور چگونه است؟ اسباب‌کشی نوروزی فقط با مجوز کلانتری/ تدابیر ویژه پلیس پایتخت برای تعطیلات فیلترینگ در ایران؛ آیا وعده‌ها عملی خواهد شد؟ ۷۰ کیلومتر بزرگراه در شمال سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۳ ساخته شد کاهش ۵ درصدی سفرهای نوروزی نسبت به اول فروردین ۱۴۰۳ هواشناسی ایران۱۴۰۴/۱/۱؛هشدار نارنجی برای ۲۴ استان اقدامات سازمان زندان‌ها در جهت کاهش نرخ بازگشت جرم هواشناسی امروز؛ ۱ فروردین| هشدار یخبندان گسترده در کشور عیدی ۱۰ تومانی عراق به ایران | قیمت دینار کاهشی شد؟ دومین عیدی دولت به مردم در راه است |‌ زمان واریز اعلام شد سردار آزمون به رکورد علی دایی رسید پیشنهاد ۲ میلیون دلاری پرسپولیس به مهاجم سابق الهلال وزیر نفت: برای جلوگیری از قاچاق سوخت هر قطره تولیدی پالایشگاه‌ها را رصد می‌کنیم  احمدرضا عابدزاده سر سفره هفت‌سین + عکس تصمیم مهم فدرال رزرو چه معنایی دارد؟/ دو سناریوی محتمل پیش روی فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره دو بحرانی که تهران را تهدید می‌کنند؛ سکوت خطرناک برخی مسئولان عموی محمد، نه چپ بود و نه حزب‌اللهی، او شیشکی مُرد! ریپل در برابر SEC پیروز شد/ دلایل عدم رشد قیمت XRP چیست؟ سامسونگ فهرست گوشی‌های سازگار با «One UI 7» را منتشر کرد


2
لانینا چه اثری بر آب و هوای ایران دارد؟
  • کد خبر : 508968
  • 17 دی 1403
لانینا چه اثری بر آب و هوای ایران دارد؟

مقام مسئول سازمان هواشناسی با بیان این‌که مکانیسم فیزیکی اثرات لانینا و ال‌نینو بر اقلیم ایران همچنان ناشناخته باقیمانده است در این‌باره توضیحاتی ارائه کرد.

– اخبار اقتصادی –

احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به تاثیرگذاری لانینا بر ایران اظهار کرد: لانینا، یک پدیده اقلیمی مرتبط با تغییرات دمای سطح آب در حوضه مرکزی اقیانوس آرام است. این پدیده زمانی روی می‌دهد که دمای سطح آب اقیانوس در این منطقه از میانگین معمول خود (حدود ۲۶.۵ درجه سانتی‌گراد) خنک‌تر شود. اگر این خنکی به اندازه نیم درجه یا بیشتر باشد، وارد دوره لانینا می‌شویم.

وی یادآور شد:‌ برعکس، اگر دمای آب به اندازه نیم درجه یا بیشتر از میانگین معمول گرم‌تر شود، این وضعیت به‌عنوان ال‌نینو شناخته می‌شود. در شرایطی که تغییرات دما کمتر از نیم درجه باشد، وضعیت خنثی در نظر گرفته می‌شود.

وی تصریح کرد: لانینا و ال‌نینو به دلیل تعامل گسترده بین اقیانوس و جو، تأثیرات قابل‌توجه بر شرایط جوی و اقلیمی دارند. این تأثیرات به‌صورت تدریجی و با گذشت زمان مشخص می‌شوند و اثرات آنها به‌صورت فوری (یک یا دو روزه) ظاهر نمی‌شود. به همین دلیل، برای تشخیص این پدیده‌ها از میانگین دمای سه‌ماهه استفاده می‌شود.

وی به مثالی در این‌ رابطه اشاره و اضافه کرد: اگر میانگین دمای سه‌ماهه (مانند دسامبر، ژانویه و فوریه) نیم درجه یا بیشتر خنک‌تر از میانگین بلندمدت باشد، این وضعیت به‌عنوان لانینا شناخته می‌شود. برعکس، اگر این میانگین گرم‌تر باشد، وارد دوره ال‌نینو خواهیم شد. این پدیده‌ها می‌توانند با تغییر الگوهای جوی، اثرات خود را حتی در مناطق دوردست نیز نشان دهند. در ایران، بر اساس آمار، وقوع لانینا معمولاً با دوره‌های کم‌بارشی همراه است. این ارتباط نشان‌دهنده تأثیرات غیرمستقیم و پیچیده الگوهای دمایی اقیانوسی بر اقلیم کشور است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: در دوره‌های حاکمیت ال‌نینو رخ داده است. به عبارت دیگر، زمانی که دمای سطح آب اقیانوس آرام از میانگین معمول گرم‌تر بوده، بارندگی‌های کشور افزایش یافته است.

وظیفه این را هم گفت که این ارتباط صرفاً آماری است و تحلیل فیزیکی دقیقی برای توضیح این پدیده در دست نیست. به عبارت دیگر، مکانیسم فیزیکی اثرات لانینا و النینو بر اقلیم ایران همچنان ناشناخته باقی مانده است.

وی با اشاره به این‌که در سال جاری، انتظار می‌رود که لانینا رخ دهد، اظهار کرد: البته باید توجه داشت که لانینا می‌تواند در درجات مختلف (قوی، ضعیف و غیره) ظاهر شود. وضعیت کنونی دمای سطح آب اقیانوس همچنان در شرایط خنثی قرار دارد؛ یعنی دما به اندازه‌ای کاهش نیافته که بتوان آن را لانینا نامید. هرچند دمای آب اقیانوس اندکی افت کرده، این کاهش هنوز به حدی نرسیده است که به‌طور قطعی پدیده لانینا اعلام شود.

وی گفت: با این وجود، پیش‌بینی‌ها و مدل‌های اقلیمی نشان می‌دهند که طی دو ماه آینده، دمای سطح آب اقیانوس ممکن است به حدود ۰.۷ تا ۰.۸ درجه کمتر از میانگین معمول برسد که به معنای وقوع یک لانینای بسیار ضعیف است. اثرات این نوع لانینا چندان قابل‌توجه و تعیین‌کننده نخواهد بود.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=508968

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.