خبر " کمبود تجهیزات هواشناسی؛چالش پیش‌بینی بلایای طبیعی " | اقتصاد آفرین

خبر " کمبود تجهیزات هواشناسی؛چالش پیش‌بینی بلایای طبیعی " | اقتصاد آفرین
  • امروز : شنبه - 25 اسفند - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 13

سرخط اخبار اقتصادی

الجزیره: قمار طلایی بی‌سابقه تهران در مواجهه با آشفتگی ترامپ آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا نقد و بررسی عملکرد «شرکت پست» و «سازمان تنظیم مقررات» آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا پرویز در ایران افسرده شده بود و دق کرد و مُرد خطرات خرید بیت کوین/ بهترین ارز دیجیتال برای خرید چیست؟ با این زره با خیال راحت به مار سمی نزدیک شوید طرح ترافیک جدید تهران در سال ۱۴۰۴ اجرا نمی‌شود جایگزین بنزین پیدا شد ۱۰۰ هزار واحد ممتاز پالایشی یکم، به مزایده گذاشته می‌شود کارنامه شورای ملی تامین مالی در سالی که گذشت هواشناسی ایران۱۴۰۳/۱۲/۲۵؛سامانه بارشی و کاهش دما در راه است تا عید ۳ کیلو لاغر کنید یارانه معیشتی کالابرگ رسما دائمی شد + شرایط و نحوه دریافت آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا صاحبان اتریوم غافلگیر شدند بلوتوث آیفون جدید دردسرساز شد حقوق بازنشستگان و معلمان ۳۰ میلیونی شد ؟ نظر دولت درباره میزان افزایش حقوق ۱۴۰۴ مبلغ دقیق و زمان واریز سود سهام عدالت واکنش شرکت ملی نفت به ادعاها درباره تولید نفت بی کیفیت در ایران سناریوی افت قیمت نفت به کانال ۵۰ دلار؛ عرضه طلای سیاه از تقاضا پیشی گرفت؟ بخت طارمی بسته شد / مشکل جدی ستاره ایرانی در اینتر


1
کمبود تجهیزات هواشناسی؛چالش پیش‌بینی بلایای طبیعی
  • کد خبر : 515445
  • 15 بهمن 1403
کمبود تجهیزات هواشناسی؛چالش پیش‌بینی بلایای طبیعی

رئیس سازمان هواشناسی با اعلام این‌که فقط ۱۰ رادار تخصصی هواشناسی در کشور فعال است،گفت:برای ارتقا دقت پیش‌بینی‌ها و صحت داده‌ها، توسعه شبکه نظارت و پایش وضعیت جوی ضروری است.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به چالش‌های موجود در زمینه تجهیزات پیشرفته هواشناسی، بر لزوم تخصیص اعتبار سالانه حداقل ۱۵۰۰ میلیارد تومانی به این بخش تأکید کرد.

وی هشدار داد: این سرمایه‌گذاری ضروری برای دستیابی به سطح مطلوب هواشناسی در مقایسه با کشورهای پیشرفته منطقه، یک اولویت اساسی است.

در حال حاضر، تنها ۱۰ رادار تخصصی هواشناسی در ایران فعال است. این در حالی است که در کشورهایی نظیر ترکیه که مساحت کمتری نسبت به ایران دارند، ۱۷ رادار هواشناسی تخصصی وجود دارد.

سامانه بارشی در راه ایران

به گفته تاجبخش، کشورهای پیشرفته‌تری مانند آلمان، با مساحتی حدود یک پنجم ایران، از ۳۴ رادار هواشناسی تخصصی بهره می‌برند.

رئیس سازمان هواشناسی کشور بیان کرد: برای ارتقای دقت پیش‌بینی‌ها و صحت داده‌ها، توسعه شبکه نظارت و پایش وضعیت جوی کشور ضروری است. در شرایط بحران‌های اقلیمی و بلایای طبیعی، دسترسی به اطلاعات دقیق و به‌موقع برای مدیریت بهتر بحران‌ها و کاهش خسارات غیرقابل جبران بسیار حیاتی است.

تاجبخش همچنین به کمبود تجهیزات پیشرفته و نبود سرمایه‌گذاری کافی در زمینه رادارهای هواشناسی اشاره کرد و هشدار داد: این مشکلات می‌تواند خسارات ناشی از بلایای طبیعی را افزایش دهد و توان کشور در مدیریت بحران‌ها را کاهش دهد.

وی نمونه‌هایی همچون سیلاب‌ها، طوفان‌ها و دیگر بلایای طبیعی را ذکر کرد که به دلیل پیش‌بینی‌های ناکافی و نادرست، خسارات زیادی به کشور وارد کرده‌اند.

وی تاکید کرد: سازمان هواشناسی در تلاش است تا با جذب منابع مالی از طریق بودجه‌های دولتی و همکاری‌های بین‌المللی، زیرساخت‌های هواشناسی را به سطح مطلوب ارتقا دهد.

وی در این‌باره گفت: امید داریم با تأمین منابع مالی و حمایت‌های دولتی، بتوانیم سیستم‌های پیشرفته هواشناسی را به‌گونه‌ای توسعه دهیم که از همتایان منطقه‌ای و جهانی خود پیشی بگیریم.

رئیس سازمان هواشناسی اضافه کرد: بهبود وضعیت تجهیزات و زیرساخت‌های هواشناسی نه تنها در پیش‌بینی بلایای طبیعی اهمیت دارد، بلکه می‌تواند در حوزه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی نیز تأثیرگذار باشد. برای مثال، پیش‌بینی دقیق وضعیت جوی می‌تواند به کشاورزان، بخش حمل و نقل و سایر صنایع در بهبود مدیریت منابع و کاهش آسیب‌ها کمک کند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=515445

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.