به گزاش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، بر اساس اطلاعات مندرج در قبض این مشترک پرمصرف، مکانی که وی بیش از هر مشترک دیگری در ایران برق مصرف میکند، یک خانهباغ متعلق به سفارت خارجی در پایتخت است. ارزش مصرف برق ۸ ماهه این مشترک در کشور خودش ۱۰ برابر بهایی است که در ایران برای انرژی پرداخته و در این مدت ۲ میلیارد تومان از جیب همه مردم به افعی برق تهران یارانه پرداخت شده است.
تیرماه امسال برای اولین بار جزئیات مصرف این سفارتخانه رونمایی شد اما تاکنون هیچ اقدامی در جهت کاهش معنیدار مصرف از طرف دولت و شخص این مشترک صورت نگرفت. برق استفاده شده در این سفارتخانه بین ۵۳ تا ۸۳ برابر الگوی مصرف ایرانیهاست.
مصرف انرژی سفارتخانهها و اماکن مرتبط با نهادهای خارجی هیچگاه شفاف نشده اما سازوکار پرداخت یارانه انرژی در ایران سبب شده تا سرمایه متعلق به مردم ایران صرف مصارف خارج از الگوی آنها شود.
کارشناس انرژی رحیم زارع به یک راهکار قهری برای مدیریت شرایط اشاره کرده و معتقد است که با قیمت نمیشود، مصرف برق یک سفارتخانه را کنترل کرد و باید برای جریان انرژی برای مصارف فراتر از الگو قطع شود.
اما یک کارشناس انرژی دیگر سیما غفاری میگوید که ریشه مصرف بالا قیمت برق است، با تعرفهگذاری پلکانی و افزایش بالای قیمت برق برای مصارف نجومی میتوان بدون استفاده از قطع برق هزینه پرمصرفی را بالا برد.
اندیشکده مانا فعال در صنعت برق پیشنهاد کرده که قیمت برق در سفارتخانهها معادل قیمت انرژی در آن کشور تعیین شود و از این مسیر علاوه بر کنترل مصرف از پرداخت یارانه از جیب مردم به این بخش نیز جلوگیری شود.