خبر " سلطه روسیه بر گاز اروپا به پایان رسید " | اقتصاد آفرین

خبر " سلطه روسیه بر گاز اروپا به پایان رسید " | اقتصاد آفرین
  • امروز : جمعه - 1 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 24

سرخط اخبار اقتصادی

واردات ۱۰۰ هزار تن جو برای توزیع با قیمت مصوب یادنامه حسینعلی عظیمی – ۷ |از چمران تا «کان عرشُه علی الماء» پلیس ترمز رانندگان سرعتی را کشید؛ توقیف ۵ روزه در انتظار متخلفان ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی/ هشدار به مسافران: جاده‌ها برفی و بارانی است زلزله نسبتا شدید در اصفهان/ زمین‌لرزه ۵ ریشتری نطنز و بادرود را لرزاند جاده چالوس یکطرفه شد؛ جزئیات ممنوعیت تردد از مسیر شمال به جنوب محور کندوان/ وضعیت ترافیکی دیگر محورهای کشور چگونه است؟ اسباب‌کشی نوروزی فقط با مجوز کلانتری/ تدابیر ویژه پلیس پایتخت برای تعطیلات فیلترینگ در ایران؛ آیا وعده‌ها عملی خواهد شد؟ ۷۰ کیلومتر بزرگراه در شمال سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۳ ساخته شد کاهش ۵ درصدی سفرهای نوروزی نسبت به اول فروردین ۱۴۰۳ هواشناسی ایران۱۴۰۴/۱/۱؛هشدار نارنجی برای ۲۴ استان اقدامات سازمان زندان‌ها در جهت کاهش نرخ بازگشت جرم هواشناسی امروز؛ ۱ فروردین| هشدار یخبندان گسترده در کشور عیدی ۱۰ تومانی عراق به ایران | قیمت دینار کاهشی شد؟ دومین عیدی دولت به مردم در راه است |‌ زمان واریز اعلام شد سردار آزمون به رکورد علی دایی رسید پیشنهاد ۲ میلیون دلاری پرسپولیس به مهاجم سابق الهلال وزیر نفت: برای جلوگیری از قاچاق سوخت هر قطره تولیدی پالایشگاه‌ها را رصد می‌کنیم  احمدرضا عابدزاده سر سفره هفت‌سین + عکس تصمیم مهم فدرال رزرو چه معنایی دارد؟/ دو سناریوی محتمل پیش روی فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره دو بحرانی که تهران را تهدید می‌کنند؛ سکوت خطرناک برخی مسئولان عموی محمد، نه چپ بود و نه حزب‌اللهی، او شیشکی مُرد! ریپل در برابر SEC پیروز شد/ دلایل عدم رشد قیمت XRP چیست؟ سامسونگ فهرست گوشی‌های سازگار با «One UI 7» را منتشر کرد


3
سلطه روسیه بر گاز اروپا به پایان رسید
  • کد خبر : 507838
  • 12 دی 1403
سلطه روسیه بر گاز اروپا به پایان رسید

در پی خودداری اوکراین از تمدید توافقنامه انتقال گاز روسیه به اروپا، شرکت گازپروم روسیه اعلام کرد که صادرات به اروپا از طریق خاک اوکراین را متوقف می‌کند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، شرکت گازپروم اعلام کرد که انتقال گاز روسیه به اروپا از طریق اوکراین از ساعت ۸ صبح به وقت مسکو در اول ژانویه، با پایان یافتن قرارداد بین دو طرف، متوقف می‌شود. دولت اوکراین بارها اعلام کرده بود که حاضر به تمدید قرارداد پنج ساله برای انتقال گاز روسیه به اروپا نیست.

به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، این توقف، بازار اروپا را از حدود ۱۵ میلیارد متر مکعب گاز در سال محروم خواهد کرد. با توقف صادرات گازپروم به اروپا، خط لوله «جریان بالکان» تنها مسیر انتقال گاز روسیه به اروپا خواهد بود. (مسیر این خط لوله از طریق ترکیه و دریای سیاه به بلغارستان و سپس به مجارستان و از آنجا به صربستان و بوسنی و هرزه گوین می رسد).

روزنامه الشرق‌الاوسط نیز نوشت که قرار است صادرات گاز روسیه به اروپا در اول ژانویه ۲۰۲۵، پس از پایان یافتن قرارداد پنج ساله ترانزیت گاز بین مسکو و کی‌یف، متوقف شود « این امر، ضربه تقریباً محکمی به مسکو وارد می‌کند که زمانی بر بازار گاز اروپا تسلط داشت».

به گزارش این روزنامه، در این مدت، کشورهای اروپایی ساختار بخش انرژی خود را بازسازی کرده و گاز روسیه را با گاز آمریکا و قطر جایگزین کرده‌اند. کمیسیون اروپا سه‌شنبه در پاسخ به انتقادات مداوم «روبرت فیکو» نخست‌وزیر اسلواکی، تأکید کرد که اتحادیه اروپا برای پایان یافتن عبور گاز روسیه از اوکراین آماده است.

سخنگوی کمیسیون گفت که زیرساخت‌های گاز اروپا به اندازه‌ای انعطاف‌پذیر هستند که بتوانند با استفاده از مسیرهای جایگزین، گاز مورد نیاز اروپای مرکزی و شرقی را از منابع غیرروسی تأمین کنند.

وی مدعی شد: «تأثیر توقف عبور گاز از اوکراین بر امنیت تأمین گاز در اتحادیه اروپا محدود است.»

اوکراین که حدود سه سال است درگیر جنگ با روسیه است، از ابتدای سال جدید میلادی، عبور گاز روسیه از خاک خود را متوقف خواهد کرد. کی‌یف مدت‌هاست اعلام کرده است که این قرارداد را تمدید نخواهد کرد. توقف عبور گاز، مشکل ویژه‌ای برای اسلواکی ایجاد می‌کند.

حدود نیمی از گاز روسیه از طریق مسیر اوکراینی به اروپا می‌رود و بقیه از طریق خط لوله ترک‌استریم که از کف دریای سیاه عبور می‌کند، تأمین می‌شود.

به نوشته الشرق‌الاوسط، صادرات گاز طبیعی مایع (LNG) فوق سرد روسیه که از طریق دریا حمل می‌شود، در حال افزایش است و اروپا حدود نیمی از این صادرات را به خود اختصاص می‌دهد.

طبق این گزارش، اتحادیه اروپا برنامه‌ای فوری برای توقف خرید گاز طبیعی مایع از روسیه ندارد، اما این اتحادیه اعلام کرده است که با توجه به افزایش صادرات از نروژ، ایالات متحده و قطر، تلاش خواهد کرد تا تا سال ۲۰۲۷ وابستگی خود به گاز روسیه را به طور کامل از بین ببرد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=507838

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.