خبر " ۱۵ درصد آب ایران هدر می‌رود " | اقتصاد آفرین

خبر " ۱۵ درصد آب ایران هدر می‌رود " | اقتصاد آفرین
  • امروز : شنبه - 2 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 21

سرخط اخبار اقتصادی

ادامه ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور ۲۱ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در خراسان رضوی ساخته شد هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۱/۲؛ تداوم بارش‌ها تا روز دوشنبه انتقال تنها زندانی ایرانی در قرقیزستان به کشور هواشناسی امروز؛ ۲ فروردین| ادامه بارش های بهاری شاگرد اول اسماعیل کارتال ونزوئلا را به زانو درآورد! عکس نوروزی سردار آزمون در کنار همسر و دخترش تبریک تولد خاص AFC به رامین رضاییان + عکس ماجرای بازگشت مهدی ترابی به پرسپولیس گشایش نخستین ال‌سی روبل-ریال برای واردات غذای دام از روسیه آغاز برداشت گندم در استان‌های جنوبی کشور هوای پاک تهران در دومین روز سال تلخ و شیرین‌های تهران در ۱۴۰۳؛ از امیدهای سبز تا حوادث تلخ رشد ۶۴ درصدی قیمت TORN/ تحریم‌ها لغو شد! خداوند عزیز، این ۲۰سال اخیر را جزو عمر ما حساب نکن! یک‌میلیون چاه در ایران؛ ۳۵۰ هزار حلقه روی زمین‌های در حال فرونشست! صعود KAVA و نزول HBAR/ کدام ارز دیجیتال برای معامله بهتر است؟ افزایش قیمت‌ها به نفع کسبه نیست/ مردم قادر به خرید آجیل نیستند، چه برسد به لوازم خانگی! قفل توسعه اینترنت در تهران؛ شهرداری اجازه نمی‌دهد! استقبال عجیب از میهمانان ایستگاه فضایی بین‌المللی از انتصاب معاونین قوه قضاییه تا ۴ کلان پروژه قضایی نقشه ترامپ برای تسلیم دشمن | تعرفه های جدید در راه است تعین تکلیف تعرفه واردات تلفن همراه |‌ تعرفه این گوشی ها افزایش یافت کبریت تصمیمات اشتباه بر منابع ارزی/ جزئیات ۴ میلیارد دلار کم‌اظهاری صادرکنندگان در ۱۴۰۲ ‌


2
۱۵ درصد آب ایران هدر می‌رود
  • کد خبر : 513879
  • 08 بهمن 1403
۱۵ درصد آب ایران هدر می‌رود

مدیرکل مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: در کلان کشور برای کاهش یک درصد هدررفت آب حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که رقم بالایی است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، مدیرکل مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: در کلان کشور برای کاهش یک درصد هدررفت آب حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که رقم بالایی است.

علی سیدزاده درباره هدررفت آب و اقدامات در دستور کار برای جلوگیری از آن اظهار داشت: در کشور ایران حدود ۱۵ درصد هدررفت فیزیکی و واقعی نشتی از شبکه‌های توزیع داریم، میزان آب بدون درآمد ۳۲ درصد است که کل این رقم ۳۲ درصد نشتی نیست، بخشی مصارف غیرمجاز و خطای کنتورها است.

وی افزود: در تهران ۲۲ درصد آب بدون درآمد داریم و حدود ۱۰ تا ۱۱ درصد میزان هدررفت فیزیکی در شبکه آب است.

یک درصد کاهش هدررفت حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

مدیرکل مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: در کلان کشور برای کاهش یک درصد هدررفت آب حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که رقم بالایی است. 

وی گفت: برای سال آینده اقداماتی که انجام شده بخشی از محل منابع ملی، بخشی از محل آبونمان و بخشی از محل افزایش تعرفه‌ها تامین می‌شود، همچنین بنا داریم مشارکت بخش خصوصی را داشته باشیم تا بتوانیم در حد توان منابع داخلی، جاری و منابع ملی اقدامات مربوط به کاهش هدررفت را انجام دهیم.

فاینانس خارجی نداریم

سیدزاده خاطرنشان کرد: فعلا در این حوزه فاینانس خارجی نداریم، امیدواریم با اتفاقاتی که در حوزه سیاست خارجی رخ می‌دهد زمینه تامین سرمایه از خارج از کشور فراهم شود.

برنامه‌های کاهش هدررفت

وی تصریح کرد: ما اقداماتی در گذشته برای کاهش هدررفت در دستور کار داشتیم و اکنون باتوجه به کاهش بارش‌ها و افزایش مشکلات تامین آب؛ اجرای برنامه‌ها را شدت بیشتری داده‌ایم که از جمله آنها بازسازی شبکه‌های فرسوده آب، تعویض کنتورهای خراب مشترکین، نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکین، نشت‌یابی و رفع نشت آب در شبکه‌های توزیع و مدیریت و استاندارد سازی فشار آب در مناطقی که فشار بیش از حد است، همچنین بنا داریم از طریق مدیریت فشار آب مناطقی که هدررفت و مصرف بالایی دارند را کنترل کنیم، علاوه بر این مانورهایی در شبکه داده می‌شود، احداث چاه‌ها، جداسازی آب فضای سبز  از آب شرب نیز یکی از اقدامات مهمی است که امسال در دستور کار قرار گرفته است.

جایگزینی آب مصرفی صنایع با آب‌های نامتعارف

سیدزاده افزود: جایگزینی آب مصرفی صنایع با پساب و آب‌های نامتعارف به جای شرب برنامه‌هایی است که چه در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در نظر گرفته شده و قطعا در تابستان به این برنامه‌ها شدت بخشیده خواهد شد.

تاثیر رفع تحریم‌ها

وی با اشاره به تاثیر رفع تحریم‌ها بر اجرایی شدن پروژه‌های کاهش هدررفت آب گفت: قطعا رفع تحریم بر این پروژه‌ها تاثیرگذار است، جذب سرمایه‌گذار خارجی و ورود تکنولوژی برتر را موجب می‌شود و به مشارکت با سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان داخلی بسیار کمک می‌کند.

مذاکره با شرکت چینی

مدیرکل مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اظهار داشت: ما مذاکراتی با یکی از شرکت‌های چینی در موضوع نشت‌یابی ماهواره‌ای که تکنولوژی بالایی دارد، داشتیم. یک پایلوت نیز انجام شده است، ولی به صورت گسترده و در سطح کلان فعلا شرایط برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه هدررفت فراهم نیست.

تهران دو شبکه‌ای می‌شود؟

وی در ادامه درباره دو شبکه‌ای شدن آب تهران نیز توضیح داد: این موضوع نیاز به بحث کارشناسی مفصلی دارد، موضوع دو شبکه‌ای شدن از لحاظ اقتصادی و جنبه‌های فنی به شکل عملیاتی و با سرعت بالا قابلیت اجرا ندارد، در مناطقی که منابع آبی نامتعارف موجود است و انتقال آب شیرین به منازل هزینه‌های هنگفتی  دارد؛ دو شبکه‌ای شدن در دستور کار است.

سیدزاده بیان کرد: در مناطقی از کشور از جمله استان‌های مرکزی، قم و خراسان رضوی و شهرها و روستاهاای که آب نامتعارف موجود است، این پروژه اجرا شده و از ایستگاه‌های برداشت آب شرب نیز برای تامین آب شرب استفاده شده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=513879

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.