خبر " انرژی‌ تجدیدپذیر می‌تواند مشکلات انرژی ایران را حل کند؟ " | اقتصاد آفرین

خبر " انرژی‌ تجدیدپذیر می‌تواند مشکلات انرژی ایران را حل کند؟ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : چهارشنبه - 29 اسفند - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

مدافع جنجالی با الهلال تمدید کرد ریسک بزرگ برای سرمایه‌گذاری در بیت کوین تغییر مهم در واتساپ / محدودیت در راه است برف مهمان غیرمنتظره بهار ایران هوای تهران سرد می‌شود؛ بارندگی از پنجشنبه تا یکشنبه آینده ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۲۸ اسفند) پیش بینی قیمت گوشت، مرغ و برنج در آستانه ۱۴۰۴ صفر تا صد درباره سود سهام عدالت | دلیل عدم واریز سود اعلام شد پایان خوش سال برای کارمندان و بازنشستگان | دولت سنگ تمام گذاشت دلیل گرانی طلا و دلار فاش شد (۲۸ اسفند) افزایش قیمت تاریخی طلا در بازار | فعلا دست نگه دارید! آقای گل پرسپولیس به بیمارستان رفت برنامه استقلال برای هایجک گزینه پرسپولیس نخستین واکنش مجتبی جباری به حضور در استقلال + عکس واکنش کنایه‌آمیز وینفرد شفر به حضور جباری در استقلال + عکس رامین رضاییان از ایران رفت دلار و سکه جوگیر شدند؟ تصویب افزایش سرمایه ۱۰ همتی (کچاد) در مجمع‌عمومی فوق‌العاده هوشمندسازی یک معدن طلا توسط دانشگاه شهید بهشتی یک تبلیغ کاملا هالیوودی/ ستاره مشهور سینما در آگهی اپل بزرگ‌ترین خرید تاریخ گوگل رقم خورد/ غول جستجو برای چه ۳۲ میلیارد دلار پرداخت؟ ۶۲ کشته و ۱۹۴۵ مصدوم در تصادفات سه روز نخست سفرهای نوروزی بررسی پیشرفت کریدورهای ترانس-خزر و آلماتی-تهران-استانبول در نشست اکو و سازمان همکاری اقتصادی سازمان ملل برای اروپا رئیس سازمان امور اراضی: تشدید اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز


1
انرژی‌ تجدیدپذیر می‌تواند مشکلات انرژی ایران را حل کند؟
  • کد خبر : 519514
  • 20 بهمن 1403
انرژی‌ تجدیدپذیر می‌تواند مشکلات انرژی ایران را حل کند؟

ایران علیرغم برخورداری از ذخایر عظیم گاز در حال بررسی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر برای رفع مشکلات جاری انرژی خود است. با این وجود، تامین مالی، چالش و مانع اصلی پیش روی ایران برای تحقق برنامه‌های خود در این زمینه است.

به گزارش اقتصادآنلاین، شبکه خبری آلمانی “دویچه وله” در گزارشی با اشاره به این که علیرغم آن که ایران، کشوری که دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی اثبات شده در جهان را در خود جای داده با بحران فزاینده انرژی مواجه است می‌نویسد:”علیرغم این منابع عظیم، ایران با قطعی برق مکرر و کسری انرژی عمیق دست و پنجه نرم می‌کند امری که زیرساخت‌های انرژی و اقتصاد آن کشور را بی‌ثبات می‌سازد. این وضعیت نگرانی‌هایی را در مورد مدیریت و کارایی بخش انرژی ایران ایجاد کرده است”.

ظرفیت بالقوه انرژی بادی و خورشیدی استفاده نشده در ایران 

“دویچه وله” با اشاره به اظهارات اخیر “عباس علی آبادی” وزیر نیرو بر تلاش‌های دولت پزشکیان برای مقابله با بحران از طریق به کارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر می‌نویسد:”علی آبادی گفته بود:”پیش‌بینی می‌کنیم حدود ۲۴۰۰ مگاوات از برنامه ۱۲ هزار مگاواتی انرژی‌های تجدیدپذیر ایران تا تابستان آینده به بهره برداری برسد. دولت در نظر دارد طی چهار سال آینده ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر تولید کند”. 

“دویچه وله” در ادامه می‌نویسد:”ایران ظرفیت بالقوه بسیار قوی در عرصه انرژی خورشیدی و بادی دارد، اما هنوز نتوانسته از آن استفاده کند”. 

ظرفیت بالقوه ایران در انرژی خورشیدی و پیشنهادی که محققان امریکایی‌ها ارائه داده بودند 

این شبکه خبری آلمانی در ادامه می‌نویسد:” پس از توافق هسته‌ای تاریخی ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت‌های بزرگ، محققان آمریکایی پیشنهاد کردند که اگر ایران در انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کند می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ میلادی تمام نیاز‌های برق خود را از طریق انرژی خورشیدی تامین کند. ایران سالانه ۳۰۰ روز نور خورشید دارد، اما به جای تمرکز بر روی این موضوع، روی انرژی هسته‌ای سرمایه گذاری کرده که باعث عقب افتادن آن کشور شده است. ایران می‌تواند به تجربیات کشور‌هایی مانند امارات و عربستان سعودی که پیشرفت‌های چشمگیری در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی داشته‌اند، نگاه کند”. 

کشور‌های منطقه چه برنامه‌هایی برای بهره داری از انرژی‌های تجدیدپذیر دارند؟ 

“دویچه وله” در ادامه با اشاره به برنامه‌های عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای بهره گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر می‌نویسد:” عربستان سعودی در راستای برنامه توسعه “چشم انداز عربستان سعودی ۲۰۳۰”، در تلاش است تا وابستگی خود به سوخت‌های فسیلی را کاهش دهد و ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر خود را تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۵۸ گیگاوات برساند. هم چنین، امارات متحده عربی در توسعه انرژی خورشیدی پیشرو بوده است. پروژه برق خورشیدی “الظفره” قرار است به بزرگترین نیروگاه خورشیدی تک سایتی جهان تبدیل شود. این پروژه که با بیش از ۴ میلیون پنل خورشیدی تامین می‌شود، با هدف کاهش انتشار دی اکسید کربم به میزان ۲.۴ میلیون تن در سال، معادل حذف ۴۷۰۰۰۰ خودرو از جاده‌ها است”.

چه چالش‌ها و موانعی پیش روی بهره برداری ایران از انرژی‌های تجدیدپذیر وجود دارند؟ 

“دویچه وله” در ادامه اشاره می‌کند که تامین مالی پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر در مقیاس بزرگ کماکان چالش بزرگی برای ایران است، چرا که ارزش واحد پول ملی ایران اخیرا به پایین‌ترین حد خود در برابر دلار آمریکا سقوط کرده است و تحریم‌های مداوم فشار بیشتری را بر آن افزوده است.

این شبکه خبری آلمانی در ادامه می‌افزاید:”برای رفع این مشکل، دولت راهکار‌های متعددی را به منظور جذب سرمایه گذاری خارجی پیشنهاد کرده است. براساس ابتکار عمل جدید، بانک مرکزی ایران تامین مالی پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر را با تمرکز بر پروژه‌های اولویت‌دار مصوب شورای اقتصاد تسهیل می‌کند. در همین حال، صندوق توسعه ملی ایران تا چهار سال آینده تا سقف ۵ میلیارد دلار وام برای کمک به تامین مالی این طرح‌های تجدیدپذیر ارائه خواهد کرد. از سوی دیگر، با توجه به ادامه بحران اقتصادی ایران و افزایش تورم، افزایش هزینه‌های انرژی با انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند برای بسیاری از ایرانیان غیرقابل تحمل باشد. برخی تحلیلگران معتقدند که انرژی‌های تجدیدپذیر برای ایران بسیار گران تمام می‌شوند. آنان می‌گویند با توجه به پیشرفت فناوری، به نظر می‌رسد انرژی‌های تجدیدپذیر از نظر اقتصادی منطقی باشند، اما در کشوری مانند ایران که منابع انرژی فراوانی وجود دارد، سرمایه گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر هزینه‌بَر است و منطقی نیست. این دسته از تحلیلگران استدلال می‌کنند که ایران به جای سرمایه گذاری هنگفت در انرژی‌های تجدیدپذیر که مستلزم هزینه‌های اولیه قابل توجهی است، باید بر بازسازی زیرساخت‌های نفت و گاز خود تمرکز کند”.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=519514

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.