خبر " سرنوشت بازار نفت در گرو مذاکرات واشنگتن و پکن " | اقتصاد آفرین

خبر " سرنوشت بازار نفت در گرو مذاکرات واشنگتن و پکن " | اقتصاد آفرین
  • امروز : چهارشنبه - 28 خرداد - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 37

سرخط اخبار اقتصادی

اعلام آمادگی تعاون روستایی برای توزیع مویرگی محصولات کشاورزی محدودیت استفاده از کارتخوان‌ها برای نانوایان برداشته شد ۵۰۰ میلیون دلار ارز واردات کالاهای اساسی تخصیص یافت تصمیم شورای عالی بورس برای تداوم تعطیلی معاملات آزمون جذب مترجم رسمی در زبان‌های نادر برگزار شد موحدی: دادستان‌ها نسبت به نحوه توزیع مایحتاج عمومی نظارت داشته باشند در مسائل امنیتی و انتظامی، از ظرفیت گزارش‌های مردمی استفاده شود رئیس سازمان ثبت اسناد از واحدهای ثبتی تهران بازدید کرد کارهای مردم را با انگیزه و محکم پیگیری می‌کنیم ۴ بمب استقلال در راه است تولید کارخانه‌ها همانند دوران کرونا، افزایش می‌یابد/ تمام هم و غم ما تامین نیازهای روزانه مردم است فوری/ دسترسی به نوبیتکس متوقف شد  هک نوبیتکس امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ / تکلیف دارایی‌ کاربران نوبیتکس چه می‌شود؟ هک شدن صرافی نوبیتکس / ۶ میلیون دلار دود شد! استقرار پمپ بنزین سیار در این مکان‌ها برنامه قطع برق تهران امروز چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ قیمت نفت جهانی امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ دولت خیال بازنشستگان را راحت کرد | پرداخت حقوق صراحتا تأیید شد ساعت کاری و نحوه فعالیت بانک ها اعلام شد حقوق خرداد ۱۴۰۴ بازنشستگان با افزایش واریز شد + جزئیات حمله بی شرمانه اسرائیل طلا را صعودی کرد زمان واریز یارانه خرداد مشخص شد | ۳ پرداخت بزرگ در ۳ روز آخرین جزئیات از نرخ دلار توافقی در بازار تجاری بازار رسمی پویاتر از بازار آزاد ارز؛ اهمیت جنگ روانی بر انتظارات معامله‌گران


3
سرنوشت بازار نفت در گرو مذاکرات واشنگتن و پکن
  • کد خبر : 548384
  • 19 خرداد 1404
سرنوشت بازار نفت در گرو مذاکرات واشنگتن و پکن

قیمت نفت به‌دلیل انتشار آمار اقتصادی ضعیف از چین کاهش یافت، اما به نظر می‌رسد خوش‌بینی نسبت به احتمال توافق تجاری میان آمریکا و چین مانع افت بیشتر آن شده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، قیمت نفت روز دوشنبه (۱۹ خرداد) به‌دنبال انتشار آمار اقتصادی ضعیف از چین اندکی کاهش یافت، اما بخش زیادی از رشد هفته گذشته خود را حفظ کرد، سرمایه‌گذاران در انتظار مذاکرات تجاری آمریکا و چین در لندن هستند؛ مذاکراتی که امیدهایی را درباره بهبود چشم‌انداز اقتصاد جهانی و افزایش تقاضای نفت ایجاد کرده است.

قیمت آتی نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۶ و ۴۴ دقیقه صبح دوشنبه به وقت گرینویچ، با کاهش ۱۸ سنتی (معادل ۰.۲۷ درصد) به ۶۶ دلار و ۲۹ سنت برای هر بشکه رسید، نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با افت ۱۵ سنتی (حدود ۰.۲۳ درصد)  ۶۴ دلار و ۴۳ سنت معامله شد.

داده‌ها نشان می‌دهد رشد صادرات چین در ماه مه به پایین‌ترین سطح طی سه ماه گذشته رسیده است، زیرا تعرفه‌های آمریکا صادرات این کشور را با مشکل مواجه کرده‌اند. همزمان کاهش قیمت‌ها در مبدأ تولید (کارخانه) به شدیدترین سطح در دو سال گذشته رسیده که این موضوع فشارهای سنگینی را بر دومین اقتصاد بزرگ جهان، هم در داخل کشور و هم در عرصه بین‌المللی وارد کرده است.

آمارها همچنین حاکی از آن است که واردات نفت خام چین در ماه مه به پایین‌ترین سطح روزانه طی چهار ماه گذشته رسیده، زیرا بسیاری از پالایشگاه‌های دولتی و خصوصی درگیر انجام تعمیرات اساسی و برنامه‌ریزی‌شده بوده‌اند.

تونی سیکامور، تحلیلگر بازار شرکت آی‌جی (IG) با اشاره به قیمت نفت دابلیوتی‌آی گفت: «زمان‌بندی این اتفاق برای نفت خام اصلاً مناسب نبود، چرا که بازار در حال آزمودن سقف محدوده قیمتی و قیمت در آستانه‌ عبور از مقاومت ۶۵ دلار بود، با این حال با توجه به مذاکرات تجاری میان آمریکا و چین که قرار است امروز برگزار شود، انتظار می‌رود واکنش بازار چندان شدید نباشد و نسبت به شرایط معمول ملایم‌تر باشد.»

نفت برنت در هفته گذشته ۴ درصد و نفت WTI نیز ۶.۲ درصد رشد کرد؛ این نخستین رشد هفتگی این دو شاخص در سه هفته اخیر بود، زیرا چشم‌انداز توافق تجاری ایالات متحده و چین، ریسک‌پذیری برخی سرمایه‌گذاران را افزایش داده است.

به نظر می‌رسد گزارش اشتغال ماه مه آمریکا که حاکی از ثبات نرخ بیکاری بود، موضوعی که احتمال کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو را افزایش داده و به تقویت قیمت نفت در هفته گذشته کمک کرد.

روند افزایشی عرضه اوپک‌پلاس پایدار خواهد بود؟

امیدواری نسبت به توافق تجاری میان چین و آمریکا که می‌تواند به رشد اقتصاد جهانی کمک کند و تقاضا برای نفت را افزایش دهد، سبب شد نگرانی‌ها درباره افزایش عرضه نفت از سوی اوپک پلاس کم‌رنگ‌تر شود. این در حالی است که اوپک‌پلاس در تاریخ ۳۱ مه اعلام کرده بود تولید نفت خود را در ماه ژوئیه، بار دیگر به‌طور چشمگیری افزایش خواهد داد.

بانک اچ‌اس‌بی‌سی (HSBC) روز جمعه در یادداشتی تحقیقاتی اعلام کرد انتظار دارد اوپک‌پلاس افزایش عرضه را در ماه‌های اوت و سپتامبر تسریع کند؛ این موضوع می‌تواند ریسک کاهش قیمت‌ها را افزایش دهد و پیش‌بینی این بانک مبنی بر میانگین ۶۵ دلار برای هر بشکه نفت برنت در سه‌ ماهه پایانی سال ۲۰۲۵ را با تهدید مواجه کند.

پژوهشگران مؤسسه کپیتال اکونومیکس (Capital Economics) اظهار کردند که به‌ نظر آنها، روند جدید و شتاب‌ گرفته افزایش تولید نفت از سوی  اوپک‌پلاس موقتی نبوده و برای مدت قابل‌توجهی ادامه خواهد داشت.

کاهش فاصله قیمتی نفت برنت و نفت آمریکا

تحلیلگران بانک آی‌ان‌جی (ING) به سرپرستی وارن پترسون در یادداشتی اعلام کردند که فاصله قیمتی بین نفت دابلیوتی‌آی و برنت در حال کاهش است. این روند ناشی از سه عامل است: «افزایش تولید نفت از سوی اوپک‌پلاس»، «رشد به‌نسبت محدود عرضه نفت آمریکا» و «احتمال کاهش تولید در سال آینده».

شاخص معیار نفت آمریکا ( دابلیوتی‌آی) به دنبال نگرانی‌ها درباره کمبود عرضه افزایش یافت؛ این نگرانی‌ها پس از آن شدت گرفت که آتش‌سوزی‌های گسترده سبب اختلال در تولید نفت کانادا شد و همزمان تقاضای سوخت در آمریکا در فصل سفرهای تابستانی همچنان بالا باقی ماند.

شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز (Baker Hughes) روز جمعه (۱۶ خرداد) اعلام کرد تعداد دکل‌های نفتی فعال ایالات متحده که به‌عنوان شاخص اولیه‌ برای پیش‌بینی تولید آینده در نظر گرفته می‌شود، هفته گذشته با ۹ واحد کاهش به ۴۴۲ حلقه رسید.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=548384

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.