خبر " تهران در آستانه بحران مطلق آب / تنش آبی در ۴۳ شهر و ۲۳ استان کشور " | اقتصاد آفرین

خبر " تهران در آستانه بحران مطلق آب / تنش آبی در ۴۳ شهر و ۲۳ استان کشور " | اقتصاد آفرین
  • امروز : چهارشنبه - 28 خرداد - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 37

سرخط اخبار اقتصادی

اعلام آمادگی تعاون روستایی برای توزیع مویرگی محصولات کشاورزی محدودیت استفاده از کارتخوان‌ها برای نانوایان برداشته شد ۵۰۰ میلیون دلار ارز واردات کالاهای اساسی تخصیص یافت تصمیم شورای عالی بورس برای تداوم تعطیلی معاملات آزمون جذب مترجم رسمی در زبان‌های نادر برگزار شد موحدی: دادستان‌ها نسبت به نحوه توزیع مایحتاج عمومی نظارت داشته باشند در مسائل امنیتی و انتظامی، از ظرفیت گزارش‌های مردمی استفاده شود رئیس سازمان ثبت اسناد از واحدهای ثبتی تهران بازدید کرد کارهای مردم را با انگیزه و محکم پیگیری می‌کنیم ۴ بمب استقلال در راه است تولید کارخانه‌ها همانند دوران کرونا، افزایش می‌یابد/ تمام هم و غم ما تامین نیازهای روزانه مردم است فوری/ دسترسی به نوبیتکس متوقف شد  هک نوبیتکس امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ / تکلیف دارایی‌ کاربران نوبیتکس چه می‌شود؟ هک شدن صرافی نوبیتکس / ۶ میلیون دلار دود شد! استقرار پمپ بنزین سیار در این مکان‌ها برنامه قطع برق تهران امروز چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ قیمت نفت جهانی امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ دولت خیال بازنشستگان را راحت کرد | پرداخت حقوق صراحتا تأیید شد ساعت کاری و نحوه فعالیت بانک ها اعلام شد حقوق خرداد ۱۴۰۴ بازنشستگان با افزایش واریز شد + جزئیات حمله بی شرمانه اسرائیل طلا را صعودی کرد زمان واریز یارانه خرداد مشخص شد | ۳ پرداخت بزرگ در ۳ روز آخرین جزئیات از نرخ دلار توافقی در بازار تجاری بازار رسمی پویاتر از بازار آزاد ارز؛ اهمیت جنگ روانی بر انتظارات معامله‌گران


2
تهران در آستانه بحران مطلق آب / تنش آبی در ۴۳ شهر و ۲۳ استان کشور
  • کد خبر : 548692
  • 20 خرداد 1404
تهران در آستانه بحران مطلق آب / تنش آبی در ۴۳ شهر و ۲۳ استان کشور

سخنگوی صنعت آب با اعلام کاهش ۴۲ درصدی ورودی سد‌ها و پرشدگی تنها ۲۴ درصدی سد‌های تهران، از وخامت وضعیت آبی در پایتخت و ۴۳ شهر کشور خبر داد و هشدار داد: ظرفیت تأمین آب تهران به پایان رسیده و مدیریت مصرف تنها راه عبور از بحران است.

به گزارش اقتصادآنلاین، عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور، در نشست خبری با اشاره به کاهش ۳۹ درصدی بارش‌ها نسبت به میانگین بلندمدت و ۴۰ درصدی نسبت به سال گذشته، از تنش آبی در ۴۳ شهر و ۲۳ استان خبر داد. وی اعلام کرد ورودی سد‌های کشور از ابتدای سال آبی به ۲۱ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته ۴۲ درصد کاهش داشته است.

وی هشدار داد که ظرفیت تأمین آب جدید در تهران به پایان رسیده و تنها ۲۴ درصد از سد‌های استان پر هستند. به‌طور مشخص، سد لار ۸ درصد، طالقان ۵۳ درصد، امیرکبیر ۴۲ درصد و لتیان ۲۵ درصد پرشدگی دارند. در مجموع، ۵۱ درصد مخازن سد‌های کشور پر است.

بزرگ‌زاده گفت با وجود پروژه‌های متعدد، هیچ‌کدام به تنهایی پاسخ‌گوی تقاضای فعلی نیستند و تنها راه عبور از بحران، مدیریت مصرف و تقاضاست. در همین راستا، ۱۶۱ پروژه اضطراری با نیاز مالی ۲۱ هزار میلیارد تومان تعریف شده که تنها ۲۵۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.

وی به کاهش شدید بارش در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر و هرمزگان اشاره کرد که افتی ۵۰ تا ۷۸ درصدی داشته‌اند. از دیگر استان‌های در معرض خطر می‌توان به تهران، اصفهان، خراسان‌ها، فارس و کرمان اشاره کرد. همچنین کلانشهر‌هایی مانند تهران، مشهد و اصفهان نیازمند بازنگری در سیاست‌های آبی هستند.

در خصوص مصرف کشاورزی، بزرگ‌زاده تاکید کرد که این بخش با راندمان پایین و ضایعات ۳۰ درصدی، پرمصرف‌ترین حوزه است. وی خواستار اصلاح الگوی کشت و ارتقاء بهره‌وری شد و گفت کاهش مصرف در کشاورزی، به خودکفایی غذایی کشور آسیب نخواهد زد.

وی همچنین از برداشت‌های غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی، که به حدود ۱۷ میلیارد مترمکعب در سال می‌رسد، ابراز نگرانی کرد و اعلام کرد طرح‌هایی برای سپردن مدیریت منابع آب به تشکل‌های محلی در حال اجراست.

در حوزه آب صنعت، با اشاره به مصرف سالانه ۳ میلیارد مترمکعب، اعلام شد که با وجود کنتور‌های دقیق، بازچرخانی هنوز در حد مطلوب نیست و برخی صنایع بهینه‌سازی مصرف آب را انجام نداده‌اند.

بزرگ‌زاده با اشاره به تناقض میان بحران آب در تهران و روند ساخت‌وسازها، از نبود عدالت فضایی و ضعف سیاست‌های مهاجرتی انتقاد کرد. وی هشدار داد که سیاست‌های فعلی توسعه شهری در تضاد کامل با ظرفیت‌های آبی تهران است.

در پایان، وی به اهمیت شیرین‌سازی آب در نوار جنوبی کشور طبق سند آمایش سرزمین اشاره کرد و گفت استفاده از منابع غیرمتعارف همچون آب دریا تا پایان برنامه هفتم توسعه باید به ۱.۷۷ میلیارد مترمکعب برسد. آب‌شیرین‌کن‌ها در استان‌هایی مانند سیستان، بوشهر، هرمزگان و خوزستان فعال هستند و توسعه آنها جزو الزامات برنامه توسعه است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=548692

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.