اخذ ایزو چندی است برای شرکت در کلیه پیمان ها و مناقصات تا حدود زیادی الزامی شده است لذا اخذ ایزو و مراحل اخذ گواهینامه ایزو یکی از مهم ترین سوالاتی است که ذهن مدیران شرکت ها و سازمان ها را درگیر کرده است.
اخذ ایزو پیمانکاران بهترین راه برای پیروزی در رقابت میان شرکت های پیمانکاری محسوب میشود. در حال حاضر شرکت های پیمانکاری زیادی مشغول به فعالیت هستند. پس شما برای این که بتوانید پیشنهادات خوب و رضایت بخش دریافت کنید، نیازمند اخذ گواهینامه های ایزو و افزایش کیفیت خدمات خود با این روش هستید.
گواهینامه های ایزو مناسب شرکت های پیمانکاری، در اصل باعث بهینه سازی خدمات شما شده و به این ترتیب تاثیر مثبتی در کسب و کارتان خواهند داشت. پس اگر جزء صاحبین شرکت های پیمانکاری هستید یا به تازگی به فکر تاسیس چنین شرکتی افتاده اید، در اولین قدم به دنبال اخذ گواهنامه ایزو باشید.
در ادامه مطلب به معرفی ایزو پیمانکاران و نحوه اخذ آن خواهیم پرداخت. در کنار توضیح درباره نحوه اخذ ایزو برای پیمانکاران، یک شرکت معتبر و باسابقه در جهت دریافت این گواهینامه و پیاده سازی الزامات آن به شما معرفی خواهیم کرد.
گواهینامه ایزو برای شرکت های پیمانکاری
همانطور که با مطالعه مقدمه بحث متوجه شدید، هدف از تالیف این مقاله صحبت درباره نحوه اخذ ایزو برای پیمانکاران است. اکنون شاید این سوال در ذهنتان شکل گرفته باشد که ایزو پیمانکاران دقیقا کدام ایزو است؟!
در پاسخ به این پرسش باید گفت: ایزو پیمانکاران در اصل متشکل از چند استاندارد ایزو در زمینه های مختلف است. هر یک از این استانداردها به نحوی به شرکت های پیمانکاری مرتبط بوده و برای این شرکت ها مناسبند.
از جمله استانداردهای مناسب برای شرکت های پیمانکاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استاندارد مدیریت یکپارچه IMS
- استاندارد مدیریت ایمنی و بهداشت HSE
- ISO 21500
- ISO 10006
- ISO 31000
بنابراین شما با ثبت درخواست اخذ ایزو پیمانکاران، موفق به دریافت این گواهینامه ها خواهید شد.
استاندارد مدیریت یکپارچه IMS برای پیمانکاران
گواهینامه یا همان استاندارد مدیریت یکپارچه IMS خود شامل سه مورد از مهمترین استانداردهای مدیریتی ایزو است؛
- ISO 9001 (سیستم مدیریت کیفیت)
- ISO 14001 (سیستم مدیریت محیط زیست)
- ISO 45001 (سیستم مدیریت ایمنی و سلامت)
ایزو ۹۰۰۱ در IMS به بهبود کیفیت خدمات شرکت های پیمانکاری توجه داشته و با ارائه دستورالعمل های شناخته شده، پیمانکاران را در مسیر افزایش کیفیت خدمات قرار میدهد.
اخذ ایزو ۹۰۰۱ یکی از اولین گام هایی است که توسط عموم پیمانکارن و شرکت های مهندس مشاور صورت می پذیرد.
در ادامه اخذ گواهینامه HSE و اخذ ایزو ۴۵۰۰۱ برای پیمانکاران از مهم ترین موارد هستند که باید اقدام شوند.
ایزو ۱۴۰۰۱ نیز به منظور فراهم آوردن محیطی سالم توسط اجزای سازمان، تدوین شده است. در نهایت ایزو ۴۵۰۰۱ به منظور حذف یا به حداقل رساندن خطرات و ریسک های احتمالی برای تمام کارکنان و افراد ذینفع از شرکت های پیمانکاری بکار گرفته میشود.
نکته مهم این که IMS صرفا به شرکت های پیمانکاری اختصاص ندارد و تقریبا میتوان گفت برای تمام صنایع قابل دریافت است. منتهی با توجه به این که به طور همزمان به چند بخش از شرکت پیمانکاری نیز اشاره دارد، در لیست تقاضای اخذ ایزو برای پیمانکاران قرار داده شده است.
استاندارد مدیریت ایمنی و بهداشت (HSE) مناسب برای شرکت های پیمانکاری
HSE همانطور که گفته شد به مدیریت ایمنی و بهداشت شناخته میشود. دلیل قرار گرفتن HSE در لیست گواهینامه های ایزو مناسب برای پیمانکاران، بررسی و رفع مشکلات و خطرات موجود توسط این استاندارد میباشد. به عبارت دیگر این استاندارد با شناسایی و رفع مشکلات مختلف در شرکت های پیمانکاری در بخش ایمنی و بهداشت، باعث افزایش رفاه، سلامتی و ایمنی کارگران میشود. از طرفی کارگران شرکت های پیمانکاری در معرض خطرات احتمالی بسیاری هستند. به همین دلیل اخذ این گواهینامه قطعا به نفع پیمانکاران خواهد بود و یک امتیاز مثبت برای ایشان محسوب خواهد شد.

اخذ ISO 21500 توسط پیمانکاران
گواهینامه و استاندارد بعدی که پیمانکاران میبایست به هنگام اخذ ایزو پیمانکاران، به دنبال دریافت آن باشند ISO 21500 است. ISO 21500 شامل دستورالعمل ها، ضوابط و اصول مناسب برای مدیریت پروژه میباشد. سازمان ایزو در اصل با تدوین این استاندارد سعی داشته تا از طریق ارائه راهکارهای مناسب به مدیر پروژه، سازمان را در مسیر دستیابی به اهداف یاری نماید.
پیمانکاری یک پروژه عمرانی به حساب میآید. از طرفی همانطور که گفته شد ایزو ۲۱۵۰۰ به مدیریت پروژه اشاره دارد. بنابراین اخذ گواهینامه ایزو ۲۱۵۰۰ در کنار سایر گواهینامه های ایزو، باعث افزایش بهرهوری شرکت های پیمانکاری خواهد شد.
ISO 10006 برای شرکت های پیمانکاری
مورد بعدی در لیست اخذ ایزو پیمانکاران، اخذ گواهینامه ایزو ۱۰۰۰۶ است. ISO 10006 را میتوان استانداردی متشکل از ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۲۵۱۰۰ دانست. این استاندارد با عنوان «مدیریت کیفیت در پروژه» شناخته میشود و باعث بهبود کیفیت خدمات در پروژه های پیمانکاری خواهد شد.
شما با اخذ این گواهینامه به کارفرما اطمینان خواهید داد که پروژه پیمانکاری او توسط یک سیستم مدیریت منسجم اداره شده و از نظر کیفیت در بهترین سطح ممکن پیشرفت خواهد کرد.
استاندارد ISO 31000 برای شرکت های پیمانکاری
ریسک ها از جمله عواملی هستند که دائما پروژه ها و شرکت های پیمانکاری را تحت تاثیر میگذارند. وجود ریسک در هر پروژهای میتواند عواقب کوچک و بزرگی در پی داشته باشد. در همین راستا گواهینامه ایزو ۳۱۰۰۰ نیز از دیگر گواهینامه های شرکت های پیمانکاری است.
ISO 31000 که سیستم مدیریت ریسک نامیده میشود، با کاهش و حذف ریسک های شرکت های پیمانکاری، این امکان را برای کارگران فراهم میکند که در محیطی آرام به فعالیت خود ادامه دهند. از طرفی حذف و کاهش ریسک ها در بهبود کیفیت و تسریع پروژه نیز تاثیر مستقیم خواهد داشت.
ثبت تقاضای اخذ ایزو پیمانکاران
اکنون که با گواهینامه های ایزو مناسب برای شرکت های پیمانکاری آشنا شدید، نوبت به بررسی نحوه اخذ ایزو برای پیمانکار میرسد. جالب است بدانید شما با یکبار ثبت درخواست دریافت گواهینامه های ایزو پیمانکاران، قادر به دریافت تمامی گواهینامه های مذکور خواهید بود. البته این موضوع به شرکت صادر کننده گواهینامه های ایزو انتخابی شما نیز بستگی دارد.
اگر به دنبال اخذ برای امور پیمانکاری ، با روشی آسان و سریع با پرداخت کمترین هزینه هستید ما ایزو سیستم را به شما معرفی میکنیم. با مراجعه به سایت رسمی ایزوسیستم به آدرس www.isosystem.org پیش از ثبت تقاضا میتوانید مشاوره رایگان دریافت نمایید. در این مشاوره کارشناسان ایزوسیستم اطلاعاتی کامل و جامع در رابطه با گواهینامه های ایزو در اختیارتان خواهند گذاشت.
پس از ثبت تقاضای اخذ ایزو ویژه پیمانکاران در ایزو سیستم نیز تمام مراحل پیاده سازی الزامات استانداردهای مذکور، ممیزی و دریافت گواهینامه توسط کارشناسان این شرکت و مراکز طرف قرارداد انجام خواهد شد.
ایزوسیستم علاوه بر همکاری مستقیم با شرکت های خارجی صادر کننده گواهینامه های ایزو، از طرف سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز مجوز رسمی فعالیت دارد و دو سال متوالی از سوی وزارت صمت به عنوان واحد برتر فنی مهندسی کل کشور انتخاب شده است.
برای مشاوره رایگان و سریع اخذ ایزو می توانید با شماره های ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ تماس بگیرید.
منبع:
ایزوسیستم
www.isosystem.org
سازمان بینالمللی استانداردسازی
https://fa.wikipedia.org/wiki/سازمان_بین%E2%80%8Cالمللی_استانداردسازی