به گزارش اکوایران، رئیس مجلس اعلام کرده که مصوبه حجاب روز ۲۳ آذر ماه ابلاغ می‌شود.مصوبه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» ۷۴ ماده و ۵ فصل دارد که فصل اول به کلیات و تعاریف، فصل ۲ به وظایف عمومی دستگاه‌های اجرایی، فصل ۳ به تکالیف اختصاصی دستگاه‌های اجرایی، فصل ۴ به وظایف عمومی و مسئولیت‌های اجتماعی و فصل ۵ نیز به جرائم و تخلفات پرداخته است.امروز خبرگزاری فارس این مصوبه مجلس را منتشر کرده است که بخشی از آن تکالیف شهرداری‌ها و وزارت راه و شهرسازی درحوزه حجاب است.

در ماده ۱۷ این مصوبه به شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور مکلف شده‌اند با همکاری شورا‌های اسلامی شهر و روستا و دستگاه‌های ذی‌ربط، مانند سازمان تبلیغات اسلامی، وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان، سازمان صدا و سیما و ستاد امر به معروف و نهی از منکر، به منظور تحقق اهداف این قانون به ایجاد یا تخصیص مراکز تفریحی و ورزشی مخصوص بانوان با طراحی مناسب جهت آزادی عمل بانوان و محرم‌سازی محیط در محیط‌های شهری و روستایی؛ همچنین تخصیص حداقل بیست درصد (۲۰درصد) از بوستان‌ها برای استفاده بانوان پیش‌بینی شده است.

در بند ۳ این ماده به گسترش ساخت مناطق ویژه شنای مردان و زنان و طرح سالم‌سازی محیط سواحل دریا توسط شهرداری شهر‌های ساحلی، در راستای افزایش آسایش و امنیت اخلاقی در مناطق ساحلی اشاره شده است.

در تبصره‌ای یادآوری شده حکم این بند در مورد سواحل خارج از محدوده شهر‌ها بر عهده استانداری مربوط است.

در بند ۴ هم به تخصیص حداقل ده درصد (۱۰درصد) از تابلو‌های تبلیغاتی فرهنگی متعلق به شهرداری یا دهیاری به امر ترویج سبک زندگی اسلامی خانواده‌محور و تعهد زوجین به یکدیگر و فرهنگ عفاف و حجاب اشاره شده است.

ایجاد غرفه‌های سبک زندگی اسلامی خانواده‌محور و تعهد زوجین به یکدیگر و فرهنگ عفاف و حجاب در‌ایستگاه‌های قطار شهری (مترو)، بوستان‌ها و مراکز خرید وابسته به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، جلوگیری از تبلیغ کالا‌های فرهنگی و تجاری مغایر با سبک زندگی اسلامی خانواده‌محور و فرهنگ عفاف و حجاب در اماکن تحت مدیریت یا تملک از مواردی دیگری است که در این مصوبه به آن پرداخته شده است.

در بند ۷ هم به افزایش وسایل حمل و نقل عمومی شهری ویژه بانوان به منظور تأمین آسایش بیشتر آنان و ممانعت از ورود مردان به بخش اختصاصی زنان تأکید شده است.

نظارت مستمر بر تمامی اماکن تحت مدیریت یا تملک از قبیل بوستان‌ها، فرهنگسرا‌ها و اماکن تاریخی و وسایل حمل و نقل عمومی شهری و اقدامات لازم در مورد ایجاد شرایط رعایت عفاف و حجاب و حضور فعال آمران به معروف و ناهیان از منکر در اماکن مذکور و پشتیبانی از آن‌ها از دیگر موارد تکلیفی به شهرداری هاست.

اختصاص حداقل سی درصد (۳۰) تخفیف اجاره بها و سایر هزینه‌های مربوط به شهرداری‌ها پس از تصویب شورای شهر برای مراکز عرضه محصولات عفاف و حجاب هم در این مصوبه پیش‌بینی شده است.

در ماده ۲۲ این مصوبه آمده است که ظرف سه ماه پس از لازم‌الاجراء شدن این قانون وزارت راه و شهرسازی به منظور تحقق اهداف این قانون مکلف به انجام برنامه‌ریزی، طراحی و اقدام برای ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی در ساختمان‌سازی‌ها به گونه‌ای که حریم خصوصی واحد‌های مسکونی در معرض دید نامحرم نباشد است.

همچنین برنامه‌ریزی، طراحی و اقدام برای ایجاد محیط و زیرساخت‌های لازم به منظور احداث و گسترش فضا‌های مناسب‌سازی شده برای بانوان، حفاظت از حریم خانواده و تأمین فضای باز بدون اشراف برای خانه‌ها، کمک به تسهیل ازدواج و تشکیل خانواده از طریق تأمین زمین آماده‌سازی شده به قیمت تمام شده برای جوانان در سن ازدواج با استفاده از ترکیب ظرفیت‌های کنونی تسهیلات ازدواج و مسکن؛ – همکاری با سازمان تبلیغات اسلامی جهت ارائه خدمات فرهنگی به مسافران به منظور اشاعه «سبک زندگی اسلامی خانواده محور» و «فرهنگ عفاف و حجاب» و فرهنگ پوشش، به همراه نصب تابلو‌های تبلیغی مؤثر در مراکز و اماکن تحت نظارت وزارت راه و شهرسازی؛ اختصاص حداقل بیست درصد (۲۰درصد) از تابلو‌ها و فضا‌های تبلیغاتی و هنری در اختیار وزارتخانه، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، فرودگاه‌ها، ‌ایستگاه‌های راه‌آهن و پایانه‌های مسافربری جهت ترویج «سبک زندگی اسلامی خانواده محور» و «فرهنگ عفاف و حجاب» با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی از دیگر تکالیف این وزارت خانه است.