دویست و هشتاد و چهارمین صحن شورا میزبان مجمع عمومی فوقالعاده شرکت واحد اتوبوسرانی تهران بود. در این جلسه به ریاست مهدی چمران و با حضور مدیرعامل شرکت، بازرس قانونی و اعضای شورای شهر، موضوعاتی همچون افزایش سرمایه، زیان انباشته، و برنامههای آتی ناوگان حملونقل شهری بررسی شد.
ابتدا مهدی علیزاده، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، توضیحات کاملی در خصوص وضعیت بحرانی زیان انباشته شرکت ارائه کرد. او اظهار داشت: طبق بررسیهای انجامشده، زیان انباشته شرکت به ۲۷۳۷ میلیارد تومان رسیده که بیش از ۵۰ درصد سرمایه شرکت است. بر اساس ماده ۱۴۱ قانون تجارت، چنین وضعیتی میتواند به انحلال شرکت منجر شود، مگر اینکه اقدام به افزایش سرمایه کنیم.
وی افزود:پیشنهاد ما این است که مطالبات شهرداری از محل ردیفهای عمرانی به عنوان افزایش سرمایه در نظر گرفته شود. اگر این افزایش سرمایه به مبلغ ۶۲۰۰ میلیارد تومان انجام شود، از شمول ماده ۱۴۱ خارج خواهیم شد. این اقدام میتواند شرایط شرکت را از بحران خارج کند.
علیزاده در ادامه به ارائه گزارش جامعی از وضعیت ناوگان پرداخت و گفت: تا امروز، شرکت عقاب ۵۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل داده است و تا پایان سال ۵۰۰ دستگاه دیگر نیز تکمیل خواهد شد. همچنین شرکت اسنا تاکنون ۱۶۷ دستگاه را تحویل داده و طبق قرارداد تا پایان خردادماه، ۵۰۰ دستگاه دیگر تکمیل خواهد کرد.
او همچنین در تشریح مشکلات واردات اتوبوسهای برق، گفت: متأسفانه ۱۰ دستگاه اتوبوس برقی که به بندرعباس رسیدهاند؛ به دلیل مسائل اداری و استانداردسازی در گمرک متوقف ماندهاند. این موارد در حال پیگیری است تا هرچه زودتر رفع شود.
مدیرعامل شرکت واحد در پایان سخنان خود، از بخش خصوصی برای همکاری در نوسازی خطوط حملونقل عمومی تشکر کرد و تأکید داشت: طی یک سال گذشته، با همکاری بخش خصوصی، ۱۰ خط تعطیل یا نیمهتعطیل بازسازی و به بهرهبرداری رسیده است. این همکاری باعث شده که در مناطق کمبرخوردار نظیر منطقه ۱۲ و شهر ری، خدمات بهتری ارائه شود.
در ادامه، سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حملونقل، با بیان دغدغههای خود در خصوص تغییرات سیاستهای مدیریتی در شرکت واحد اظهار داشت: ما نباید به تصدیگری دولتی بازگردیم. تجربه موفق واگذاری به بخش خصوصی در سالهای گذشته نشان داد که خصوصیسازی میتواند بار مالی شرکت و شهرداری را کاهش دهد. اما اکنون شاهد هستیم که خطوطی که قبلاً به بخش خصوصی واگذار شده بود، دوباره توسط شرکت واحد اداره میشود.
او ادامه داد: اگر قرار باشد تمامی خطوط توسط شرکت واحد مدیریت شود، ما با چالشهایی همچون افزایش هزینهها و کاهش بهرهوری مواجه خواهیم شد. پیشنهاد من این است که سیاستگذاریها در کمیسیون حملونقل به طور جدی بررسی شود.
حبیب کاشانی، خزانهدار شورا، به مسائل مالی شرکت اشاره کرد و گفت: سؤال اصلی این است که آیا با افزایش سرمایه از محل بدهیهای شهرداری، مشکلات زیان انباشته حل خواهد شد؟ ما نیاز به شفافیت بیشتری در خصوص هزینههای نوسازی و اداره ناوگان داریم.
وی همچنین از سیاستهای اخیر شرکت انتقاد کرد و افزود: واگذاری خطوط به شرکت خودرو سرویس شهر با چه منطقی صورت گرفته است؟ آیا این اقدام باعث کاهش هزینهها شده یا تنها انتقال هزینه از یک بخش به بخش دیگر بوده است؟
ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه، با اشاره به ناتوانی بخش خصوصی در تأمین ناوگان جدید گفت: نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که بخش خصوصی با وضعیت اقتصادی فعلی، اتوبوسهای جدید خریداری کند. بنابراین، نیازمند سیاستهایی هستیم که از یک سو شرکت را در مسیر بهرهوری قرار دهد و از سوی دیگر، مانع تحمیل هزینههای سنگین به شهرداری شود.
سپس بازرس شرکت واحد، گزارشی دقیق از وضعیت مالی شرکت ارائه داد و گفت: زیان انباشته شرکت بیش از ۲۷۰۰ میلیارد تومان است که این میزان، ساختار مالی شرکت را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. افزایش سرمایه به مبلغ ۶۲۰۰ میلیارد تومان میتواند شرکت را از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج کند.
او تأکید کرد: این اقدام نه تنها باعث بهبود وضعیت مالی شرکت میشود، بلکه زمینه را برای توسعه ناوگان حملونقل عمومی فراهم خواهد کرد.
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در جمعبندی جلسه اظهار داشت: هدف ما در شورای شهر، کوچکسازی و خصوصیسازی بوده است. اما اکنون شاهد هستیم که شرکت واحد دوباره به تصدیگری بازگشته است. این رویکرد نیازمند بررسی و بازنگری است.
وی افزود: برای دستیابی به اهداف کلان حملونقل شهری، باید سیاستهایی اتخاذ کنیم که هم به نفع مردم باشد و هم باعث کاهش هزینهها شود. پیشنهاد میکنم که کمیسیون حملونقل با همکاری سایر بخشها، گزارشی جامع از این موضوع تهیه کند.
در پایان جلسه مجمع، پیشنهاد افزایش سرمایه شرکت واحد به مبلغ ۶۲۰۰ میلیارد تومان از محل بدهیهای شهرداری با اکثریت آرا تصویب شد. این اقدام به منظور بهبود ساختار مالی شرکت و افزایش بهرهوری ناوگان حمل و نقل شهری انجام خواهد شد.
همچنین مهدی علیزاده درحاشیه شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر تعداد اتوبوسهای شاغل روزانه تهران به بیش از ۲۳۰۰ دستگاه رسیده است، گفت: اتوبوسهای برقی اگر با مشکل روبه رو نشود و استاندارد ایراد جدیدی نگیرد تا آخر هفته به تهران میرسد.
وی با بیان اینکه ۷۹ دستگاه نیز تا پایان همین هفته وارد گمرک میشود، افزود: دو دستگاه تراموا نیز به گمرک رسیده و اقدامات اداری و تأیید استاندارد در حال انجام است.
علیزاده با تأکید بر اینکه پس از آن، تست تراموا و اتوبوسها انجام خواهد شد و دو تراموای وارداتی در خط یک بی آرتی فعال خواهند شد، گفت: این دو تراموا ۴۰ متری، سه کابین و برقی هستند که به تعداد جابجایی مسافر کمک زیادی خواهند کرد که پس از انجام تستها، اگر جوابگو باشد تعداد بیشتری وارد خواهد شد.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه برای اتوبوسهای شرکتهای عقاب، اسنا، سبلان خودرو و ونهای جانبازان و چه اتوبوسهای وارداتی از استاندارد تقاضا میکنیم ایراد بیجا نگیرد، گفت: استاندارد در مورد پلاک و آیینه ایراد گرفته در حالیکه اصل امر، کاربری و باتری اتوبوس است که بر اساس استانداردهای اروپایی و کشور خودمان مشکلی ندارد و در مورد خدمات پس از فروش اتوبوسهای برقی نیز باید بگویم که برای خدمات پس از فروش با شرکت چینی مربوطه قراداد منعقد شده و خدماترسانی را انجام خواهند داد.
وی در مورد سرانجام وارد شدن اتوبوسهای چینی برقی به تهران نیز گفت: اتوبوسهای چینی وارداتی تا پایان امسال به ۵۰۰ دستگاه میرسد؛ اما آنچه تاکنون عملیاتی شده نزدیک به حدود ۱۰۰ دستگاه است.
دراین جلسه همچنین اعضای شورای شهر تهران تکلیف ۱۶ پلاک ثبتی را از نظر باغ یا غیر باغ بودن، مشخص کردند.جعفر شربیانی در تشریح جزییات پروندههای باغات، گفت: اولین پرونده متعلق به ملکی ۱۲۵۲ متر در منطقه یک است که حدنصاب درختان را ندارد اما سند آن یک قطعه باغ و زمین مشجر بوده است و مطابق بر عکسهای هوایی ۵۵درصد پوشش درختان را داشته و محیط بن درختان زیاد است، لذا کمیسیون مربوطه این ملک را باغ اعلام کرده است.
براین اساس اعضای شورای شهر تهران نیز بر باغ بودن این ملک رأی دادند.
وی در ادامه در بیان جزییات پرونده دیگر گفت: پرونده دیگر متعلق به زمینی در منطقه ۵ تهران است که حدنصاب درختان را دارد و سند آن نیز یک قطعه زمین قید شده و بنا بر شرایط عکسهای هوایی رأی کمیسیون غیرباغ است.
بر این اساس اعضای شورای شهر تهران به این ملک رأی غیر باغ دادند.
شربیانی با قرائت مشخصات یک پرونده باغ دیگر گفت: این پرونده متعلق به ملکی به مساحت ۲۹۰۰ متر در منطقه ۱۲ در خیابان لاله زار است که حدنصاب درختان را ندارد که این پرونده دو پلاک ثبتی است که یکی از آنها غیرباغ و دیگری به مساحت۱۹۰۰ متر باغ اعلام شده از باب سند
بر این اساس اعضای شورای شهر تهران نیز بر باغ بودن این ملک و غیرباغ بودن پرونده دیگر رأی دادند.
عضو شورای شهر تهران در ادامه بیان جزییات پرونده دیگر گفت: پرونده دیگر متعلق به ۵۴۰۰ متر در منطقه یک است که حدنصاب درختان را ندارد و سند آن یک قعطه زمین است که فاقد رأی کمیسیون ماده ۱۲ است و رأی کمیسیون بر این اساس که این ملک باغ است؛ چراکه در پهنه فضای سبز قرار دارد.
بر این اساس اعضای شورای شهر تهران نیز بر باغ بودن این ملک رأی دادند.
شربیانی ادامه داد: پرونده دیگر متعلق به زمین ۱۵۰۰ متری در منطقه ۲ است که حدنصاب درختان را ندارد و سند آن یک قطعه زمین است اما مطابق عکسهای هوایی بیش از ۵۵درصد پوشش درختان دارد و برهمین اساس رأی باغ بودن دادیم.
براین اساس اعضای شورای شهر تهران نیز بر باغ بودن این ملک رأی دادند.
شربیانی با قرائت مشخصات یک پروند دیگر گفت: این پرونده متعلق به پروندهای به مساحت ۴۸۰۵ متر در منطقه ۲ تهران است که حدنصاب درختان را ندارد و در سند آن عبارت یک قطعه زمین قید شده اما تصاویرهوایی نشان میدهد که بیش از ۵۵ درصد این زمین پوشش درختان را داشته و لذا رأی کمیسیون در مورد این پرونده باغ بودن است.
براین اساس اعضای شورای شهر تهران نیز بر باغ بودن این ملک رأی دادند.
وی ادامه داد: پرونده دیگر متعلق به زمین ۲۹۸ متر در منطقه یک است که حدنصاب درختان را ندارد و سند آن یک قطعه زمین مزروعی است و رأی کمیسیون غیرباغ است چراکه ناخودگاه از یک قطعه باغ بزرگتر منشعب شده است.
براین اساس اعضای شورای شهر تهران به این ملک رای غیر باغ دادند.
این عضو شورای شهر تهران با قرائت مشخصات یک پروند ه باغ دیگر گفت: این پرونده متعلق به ملکی به مساحت۱۴۵۰ هزار متر در منطقه یک است که حدنصاب درختان را ندارد و رأی کمیسیون ماده ۱۲ ندارد و در سند آن نیز یک قطعه زمین اعلام کردند.
براین اساس اعضای شورای شهر تهران به این ملک رأی غیر باغ دادند.
شربیانی ادامه داد: پرونده دیگر متعلق به زمین ۵هزار متری در منطقه یک است که حدنصاب درختان را بیشتر دارد و شرایط دیگر هم ندارد و بر همین اساس رأی غیرباغ در کمیسیون داده شده؛ اما تأکید شده که عمده این درختها زینتی هستند و ملاک عمل نیستند.
بر این اساس اعضای شورای شهر تهران به این ملک رأی غیر باغ دادند.
وی با قرائت مشخصات یک پرونده دیگر گفت: این پرونده متعلق به ملکی به مساحت ۱۰۰۰ متر در منطقه یک است که حدنصاب درختان را ندارد و سند آن یک قطعه زمین قید شده و رأی کمیسیون ماده ۱۲ را ندارد و بر همین اساس رأی کمیسیون غیر باغ است.
براین اساس اعضای شورای شهر تهران به این ملک رأی غیر باغ دادند.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: پرونده دیگر متعلق به زمین حدود ۱۰۰۰ متر در منطقه یک است که حدنصاب درختان را ندارد؛ اما در سند آن یک قعطه زمین مشجر اعلام شده و بر همین اساس رأی ما در کمیسیون مربوطه باغ بودن است.
براین اساس اعضای شورای شهر تهران نیز بر باغ بودن این ملک رأی دادند.
شربیانی با قرائت مشخصات یک پرونده دیگر گفت: این پرونده متعلق به ملکی به مساحت حدود ۱۴۰۰ متر در منطقه یک است که حدنصاب درختان را دارد و سند آن نیز یک قطعه زمین مسکونی است که در شهرک شهید محلاتی بوده و این زمین است که این فضای سبز را خودشان کاشتند بر همین اساس این پرونده غیرباغ تشخیص داده شده است.
براین اساس اعضای شورای شهر تهران به این ملک رأی غیر باغ دادند.
وی ادامه داد: پرونده دیگر متعلق به زمین ۱۳۱۰ متر در منطقه ۳ است که حدنصاب درختان را دارد اما سند آن یک قطعه زمین است و محیط بن درختان بالا است و بر همین اساس رأی کمیسیون برای این پرونده باغ است.
براین اساس اعضای شورای شهر تهران نیز بر باغ بودن این ملک رأی دادند.
شربیانی با قرائت مشخصات یک پرونده دیگر گفت: این پرونده متعلق به ملکی به مساحت حدود ۱۱۱۸ متر در منطقه ۳ است که حدنصاب درختان را ندارد؛ اما دارای درختان ارزشمند است که محیط بُنهای زیادی دارند و بر همین اساس کمیسیون رأی باغ بودن به این پلاک داده است.
بر این اساس اعضای شورای شهر تهران نیز بر باغ بودن این ملک رأی دادند.
وی ادامه داد: پرونده دیگر متعلق به زمین ۵۶۹ متر در منطقه ۴ است که حدنصاب درختان را ندارد و در سند یک قطعه زمین قید شده است؛ اما در تصاویر هوایی پوشش تاج درختان بیش از ۵۵ درصد بوده که بر همین اساس کمیسیون رأی باغ بودن برای این پلاک داده است.
براین اساس اعضای شورای شهر تهران نیز بر باغ بودن این ملک رأی دادند.