عوارض آزادراهی چیست؟ + جدول نرخ عوارض آزادراهی

عوارض آزادراهی چیست؟ + جدول نرخ عوارض آزادراهی
  • امروز : یکشنبه - 1 تیر - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

ادامه نوسانات در بازارهای جهانی/ فعالیت بازار سرمایه از چه زمانی از سرگرفته می‌شود؟ توزیع گسترده روغن از دو روز آینده بمب خبری؛ سوخت در این شهرهای ایران رایگان شد حال اساسی دوست شرقی به ایران زیر آتش جنگ زلزله بود یا انفجار؟ بازدید رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از اداره ثبت شهرستان شهریار پرونده عناصر مرتبط با دشمن در سریع‌ترین زمان ممکن به سرانجام برسد اعلام آخرین فرصت به فریب خوردگان برای معرفی خود فریب‌خوردگان در مهلت تعیین‌شده خودشان را معرفی کنند پرونده‌های وطن‌فروشان خارج از نوبت رسیدگی می‌شود اعترافات یک جاسوس اسراییلی مقابل رئیس قوه قضاییه یارانه معیشتی و حقوق‌ها رسماً واریز شد خبر فوری و مهم درباره ساعت کاری بانک ها اعلام شد وزیر پزشکیان دل همه بازنشستگان را شاد کرد قیمت طلا ۱۸ عیار امروز اعلام شد (۳۱ خرداد) سازمان تامین اجتماعی بازنشستگان را تنها نگذاشت دود برخاسته از جنوب تهران ناشی از چیست؟ مهلت تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده تمدید شد پس از یک هفته نرخ طلا و سکه اعلام شد/ بذرافشان: شهروندان صبوری کنند ارسال صیفی‌جات برای مناطق کم تولید و مسافرپذیر خبری از کمبود نان و مواد غذایی در شهرهای مسافرپذیر نیست وزیرجهاد: کمبود کالا در کشور نداریم جاده چالوس یک‌طرفه می‌شود جهش وام خرید مسکن در آغاز ۱۴۰۴/ جعاله و ودیعه کم‌رمق شدند


11
عوارض آزادراهی چیست؟ + جدول نرخ عوارض آزادراهی
  • کد خبر : 546658
  • 13 خرداد 1404
عوارض آزادراهی چیست؟ + جدول نرخ عوارض آزادراهی
نگهداری از مکان‌ها و تجهیزات مختلف شهرها، بدون مشارکت و همیاری شهروندانی که از آن استفاده می‌کنند، ممکن نیست. آزادراه‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در این مطلب بررسی می‌کنیم که عوارض آزادراهی چیست، نرخ عوارض در آزادراه‌های مختلف چقدر است و بهترین راه پرداخت عوارض کدام است. در آخر نیز کمپین ۵۰۰ میلیونی اتو ابزار را معرفی می‌کنیم که قرار است در بازه زمانی ۱۰ تا ۳۰ خرداد به بیش از ۵۰۰ نفر جوایز نقدی و غیرنقدی اهدا کند.

عوارض آزادراهی چیست؟

قبل از بررسی انواع سامانه پرداخت عوارض آزادراه و نرخ عوارض در آزادراه‌های مختلف، باید به تعریف درستی از آزادراه برسیم. هدف از ساخت آزادراه‌ها امکان عبور و مرور بدون توقف در مسافت‌های طولانی بوده است. در واقع این مسیرها به شکل چند لاینی و بسیار پهن ساخته می‌شوند تا عبور و مرور بدون توقف تحت هر شرایطی (حتی با ترافیک بالا) ممکن شود.

به همین خاطر آزادراه‌ها مورد اقبال رانندگان قرار گرفته‌اند و رفت و آمد زیادی در آن‌ها شکل می‌گیرد. این رفت و آمد زیاد منجر به هزینه نگهداری و تعمیر بالا می‌شود. این هزینه در قالب عوارض از خودروهایی که در آزادراه‌ها تردد می‌کنند، اخذ می‌شود. در گذشته این عوارض توسط باجه‌هایی که در ابتدا، انتها یا میان آزادراه نصب شده بود به شکل نقدی دریافت می‌شد. اما در سال‌های اخیر بیشتر آزادراه‌ها مجهز به فناوری اخذ الکترونیکی عوارض شده‌اند و با حذف ترافیکی که در این باجه‌ها درست می‌شد، تحول چشمگیری در این زمینه رقم زده شد.

جدول نرخ عوارض آزادراهی ۱۴۰۴

در جدول زیر به مبلغ عوارضی مهم‌ترین آزادراه‌های کشور اشاره شده است. در نظر داشته باشید که از بهمن ۱۴۰۳ عوارض در آزادراه‌های دولتی به شکل پیمایشی محاسبه می‌شود. یعنی آن آزادراه‌هایی که طول زیادی داشتند به چند قطعه تقسیم شدند و به ازای عبور از هر کدام، عوارضی به نام خودرو منظور می‌شود. به این ترتیب برای کسانی که فقط در بخشی از آزادراه تردد دارند، قیمت عوارضی عادلانه‌تر محاسبه می‌شود.

نام آزادراه قطعه (پیمایش) سواری (ریال) وانت (ریال) مینی‌بوس (ریال) کامیونت (ریال) اتوبوس (ریال) کامیون دومحور (ریال) کامیون سه‌محور (ریال) تریلی (ریال)
همت – کرج همت – کرج ۱۰۰.۰۰۰ ۱۰۰.۰۰۰ ۱۳۰.۰۰۰
تهران – قم تهران ۳۰.۰۰۰۰ ۳۰.۰۰۰ ۶۰.۰۰۰ ۶۰.۰۰۰ ۹۰.۰۰۰ ۹۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰
فرودگاه ۳۰.۰۰۰۰ ۳۰.۰۰۰ ۶۰.۰۰۰ ۶۰.۰۰۰ ۹۰.۰۰۰ ۹۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰
قم ۳۰.۰۰۰۰ ۳۰.۰۰۰ ۶۰.۰۰۰ ۶۰.۰۰۰ ۹۰.۰۰۰ ۹۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰
تهران – فرودگاه ۴۰.۰۰۰ ۴۰.۰۰۰ ۸۰.۰۰۰ ۸۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰ ۱۶۰.۰۰۰ ۱۶۰.۰۰۰
فرودگاه – قم ۱۱۰.۰۰۰ ۱۱۰.۰۰۰ ۲۲۰.۰۰۰ ۲۲۰.۰۰۰ ۳۳۰.۰۰۰ ۳۳۰.۰۰۰ ۴۴۰.۰۰۰ ۴۴۰.۰۰۰
تهران – فرودگاه – قم ۱۵۰.۰۰۰ ۱۵۰.۰۰۰ ۳۰۰.۰۰۰ ۳۰۰.۰۰۰ ۴۵۰.۰۰۰ ۴۵۰.۰۰۰ ۶۰۰.۰۰۰ ۶۰۰.۰۰۰
تهران – ساوه فرودگاه (رفت) ۶۰.۰۰۰ ۶۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰ ۱۸۰.۰۰۰ ۱۸۰.۰۰۰ ۲۴۰.۰۰۰ ۲۴۰.۰۰۰
ساوه (رفت) ۶۰.۰۰۰ ۶۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰ ۱۸۰.۰۰۰ ۱۸۰.۰۰۰ ۲۴۰.۰۰۰ ۲۴۰.۰۰۰
فرودگاه – ساوه (رفت) ۲۰۰.۰۰۰ ۲۰۰.۰۰۰۰ ۴۰۰.۰۰۰ ۴۰۰.۰۰۰ ۶۰۰.۰۰۰ ۶۰۰.۰۰۰ ۸۰۰.۰۰۰ ۸۰۰.۰۰۰
ساوه (برگشت) ۳۰.۰۰۰ ۳۰.۰۰۰ ۶۰.۰۰۰ ۶۰.۰۰۰ ۹۰.۰۰۰ ۹۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰
فرودگاه (برگشت) ۳۰.۰۰۰ ۳۰.۰۰۰ ۶۰.۰۰۰ ۶۰.۰۰۰ ۹۰.۰۰۰ ۹۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰
ساوه – فرودگاه (برگشت) ۲۰۰.۰۰۰ ۲۰۰.۰۰۰۰ ۴۰۰.۰۰۰ ۴۰۰.۰۰۰ ۶۰۰.۰۰۰ ۶۰۰.۰۰۰ ۸۰۰.۰۰۰ ۸۰۰.۰۰۰
تهران – شمال قطعه ۴ ۱۶۵.۰۰۰ ۲۶۰.۰۰۰ ۲۳۰.۰۰۰ ۳۲۵.۰۰۰ ۳۲۵.۰۰۰ ۳۸۰.۰۰۰ ۴۹۵.۰۰۰ ۶۰۵.۰۰۰
قطعه ۱ (روزهای عادی) ۴۹۵.۰۰۰ ۶۵۰.۰۰۰ ۶۷۰.۰۰۰ ۷۵۰.۰۰۰
قطعه ۱ (آخر هفته و روزهای تعطیل) ۶۵۰.۰۰۰ ۶۵۰.۰۰۰ ۶۷۰.۰۰۰ ۷۵۰.۰۰۰
تونل البرز شرقی (روزهای عادی) ۳۹۰.۰۰۰ ۵۲۰.۰۰۰ ۳۹۰.۰۰۰ ۴۵۵.۰۰۰
تونل البرز شرقی (آخر هفته و روزهای تعطیل) ۶۵۰.۰۰۰ ۷۸۰.۰۰۰ ۶۵۰.۰۰۰ ۷۱۵.۰۰۰

بهترین راه پرداخت عوارض آزادراهی چیست؟

تا اینجا درباره اینکه عوارض آزادراهی چیست صحبت کردیم و جدولی از نرخ عوارضی را نیز آوردیم. حالا سراغ بررسی روش‌های پرداخت عوارض اتوبان می‌رویم. اگرچه بهترین راه استعلام عوارض بزرگراهی، روش‌های آنلاین است اما در زیر به همه روش‌ها اشاره می‌کنیم:

۱) آنی‌رو

سامانه آنی‌رو به‌عنوان مجموعه خدمات پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی شناخته می‌شود. آنی‌رو که خدماتش را هم از سایت و هم از طریق اپلیکیشن ارائه می‌کند، مرجع اصلی اعتراض به عوارض اشتباه ثبت‌شده نیز شناخته می‌شود. اما در آنی‌رو امکان استعلام عوارض آزادراهی با جزئیات وجود ندارد. در این سامانه برای استعلام و پرداخت آسان عوارض صرفا به شماره پلاک و شماره موبایل نیاز دارید.

۲) کد دستوری پرداخت عوارض آزادراهی #۹*۷۲۰*

اگر به اینترنت دسترسی نداشتید، می‌توانید این کد را با هر سیمکارتی شماره‌گیری کنید. فقط در استفاده از این روش سرعت عمل بسیار مهم است. چون کدهای دستوری در صورتی که بلافاصله واکنشی از کاربر نگیرند، قطع می‌شوند و باید از ابتدا همه روند را جلو برد.

۳) اتو ابزار

اتو ابزار به‌عنوان یک پلتفرم یکپارچه خدمات خودرویی شناخته می‌شود. یعنی علاوه بر امکان پرداخت عوارض آزادراهی، خدماتی مانند استعلام خلافی، پرداخت جریمه طرح ترافیک، استعلام پلاک‌های فعال و… نیز به شما ارائه می‌کند. برای استعلام و پرداخت عوارضی در سایت یا اپلیکیشن اتو ابزار، کافی است در صفحه این سرویس شماره پلاک، شماره موبایل و کد ملی مالک را وارد کنید و استعلام بگیرید.

۴) برچسب بانک مسکن

این برچسب یک نوع کیف پول محسوب می‌شود که با عبور از هر باجه عوارضی، مبلغ عوارض به‌طور خودکار از آن کسر می‌شود. برای دریافت این برچسب باید به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض بانک مسکن مراجعه کنید. پس از ثبت‌نام، این برچسب برای شما پست می‌شود. هرچند در حال حاضر صرفا ثبت پلاک در این سامانه کافی خواهد بود و می‌توانید از مزایای آن استفاده کنید.

شانس بزرگ بردن جایزه ‍۱۰۰ میلیونی از اتو ابزار

اگر از ۱۰ تا ۳۰ خرداد عوارض آزادراهی را با اتو ابزار پرداخت کنید، هم برنده هدیه نقدی می‌شوید و هم در قرعه‌کشی جذاب ۱۰۰ میلیونی شرکت می‌کنید. در این بازه، با استعلام و پرداخت عوارض آزادراهی، بدون قرعه‌کشی کیف‌ پول شما در اتو ابزار ۵۰ هزار تومان شارژ می‌شود. همچنین در قرعه‌کشی روزانه ۱ بیمه بدنه رایگان به ارزش ۵ میلیون تومان و همچنین ۲۵ شارژ ۲۰۰ هزار تومانی کیف پول، و در قرعه‌کشی بزرگ پایانی که به نفر اول ۱۰۰ میلیون تعلق می‌گیرد، به‌طور خودکار شرکت خواهید کرد.

سخن پایانی

در این مطلب درباره اینکه عوارض آزادراهی چیست صحبت کردیم. همچنین به روش‌های استعلام و پرداخت عوارض اشاره کردیم. نرخ عوارضی معمولا سالانه افزایش پیدا می‌کند و در حال حاضر محاسبه پیمایشی، پرداخت عوارض را عادلانه‌تر کرده است. در نهایت توصیه می‌شود برای پرداخت عوارض از روش‌های آنلاین استفاده کنید تا درلحظه بدهی شما صفر شود. اگر هم از ۱۰ تا ۳۰ خرداد با اتو ابزار عوارض را پرداخت کنید، در قرعه‌کشی جوایز نقدی و غیرنقدی شرکت خواهید کرد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۲ میانگین: ۵]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=546658

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 2
  1. چرا برای من پیامک عوارض نمیاد؟ قبلاً می‌اومد، الان دیگه نمیاد و نمی‌دونم بدهکارم یا نه!

    • بعضی‌وقت‌ها به دلایل فنی یا تغییرات اپراتور پیامک‌ها ارسال نمی‌شن. اگر قبلاً پیامک دریافت می‌کردید ولی الان نمیاد، بهتره شماره موبایل‌تون رو توی سامانه‌هایی مثل آنی‌رو یا اتو ابزار دوباره ثبت و تایید کنید. همچنین با شماره‌گیری کد #۹۷۲۰ می‌تونید فوری عوارض‌تون رو استعلام بگیرید. این روش‌ها سریع، مطمئن و بدون نیاز به دریافت پیامک هستن.

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.