خبر " نفوذ «سردچال قطبی» به ایران، خبر زرد یا واقعیت؟ " | اقتصاد آفرین

خبر " نفوذ «سردچال قطبی» به ایران، خبر زرد یا واقعیت؟ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : یکشنبه - 26 اسفند - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 118

سرخط اخبار اقتصادی

جام جهانی ۲۰۳۴ در آسمان/ طبقه‌ی آخر «لاین» عربستان میزبان ورزشگاه می‌شود باتری تمام‌نشدنی ساخته شد / ۱۰۰ سال بدون نیاز به شارژ محدودیت‌های ترافیکی نوروز ۱۴۰۴ اعلام شد نمایشگاه تخصصی هنر زنان ایرانی در ژنو برگزار می‌شود ارائه خدمات پزشکی قانونی در تعطیلات نوروز آزادی ۴۰ نفر از زندانیان و محکومان مالی استان تهران جشن‌های گلریزان برای آزادی زندانیان در حال برگزاری است تحریم‌ها عامل اصلی افزایش احتمال بروز عوارض ثانویه بر بیماران تالاسمی محفل انس با قرآن کریم با حضور مقامات عالی قضایی و جمعی از قاریان ممتاز ثبت رکورد جدید در فرودگاه پیام| آغاز پروازهای مسافری به مشهد در آینده نزدیک خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر پرباران می‌شوند عزم جدی شرکت فرودگاه‌ها برای تخریب همه موانع پروازی در فرودگاه‌های کشور هشدار فوری به کشاورزان و باغداران| آماده یخبندان باشید! پرواز چابهار ــ تهران در کرمان نشست بورس امروز صعودی تمام شد + نقشه بازار ۲۶ اسفند فیش حقوقی اسفند ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری بارگذاری شد قیمت سکه امامی رکورد تاریخی زد + جدول ۲۶ اسفند قیمت طلا ۱۸ عیار سر به فلک زد (۲۶ اسفند) خبر خوش سازمان تامین اجتماعی | نوبت افزایش حقوق بازنشستگان شد تبلیغات پر سر و صدای دولت برای یارانه معیشتی کالابرگ پشت پرده جلسه ۱۰ ساعته شورای عالی کار | کارگران برای سال جدید هم قول گرفتند افزایش ۴۵ درصدی حقوق و دستمزد کارگران مجلس را راضی نکرد حسن یزدانی: طلای المپیک ۲۰۲۸ را می‌خواهم/ حضور مربی‌ام در سفرهای خارجی کمترین حق اوست عربستانی‌ها به دنبال خرید مهدی طارمی!


0
نفوذ «سردچال قطبی» به ایران، خبر زرد یا واقعیت؟
  • کد خبر : 521516
  • 28 بهمن 1403
نفوذ «سردچال قطبی» به ایران، خبر زرد یا واقعیت؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: واقعیت امر ورود سامانه بارشی جدید از پنجشنبه (۲ اسفندماه) است.

به گزارش بازار، صادق ضیاییان با تاکید بر اینکه انتشار اخباری در خصوص ورود «سردچال قطبی» به ایران و خاورمیانه از جمله اخبار زرد و برای جذب مخاطب صورت گرفته است، تصریح کرد: واقعیت امر ورود سامانه بارشی جدید از پنجشنبه (۲ اسفندماه) است. ورود این سامانه موجب بارش در نیمه غربی، شمال غرب و نوار شمالی خواهد شد.

او ادامه داد: به همین سبب پنجشنبه و جمعه (۳ اسفندماه) شاهد بارش در نیمه غربی و شمال غرب و برخی دیگر از استان‌ها خواهیم بود.

آیا سرمای شدیدی در راه است؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در خصوص احتمال کاهش دما به سبب نفوذ این سامانه بارشی گفت: بر اساس آنچه که تاکنون نقشه‌های پیش‌بینی هواشناسی نشان داده است، از ۵ اسفندماه به مدت چند روز دما کاهش خواهد یافت. از شنبه (۲۷ بهمن‌ماه) روند افزایش دما آغاز شده است و تا اواخر هفته ادامه خواهد داشت اما در پی ورود سامانه بارشی جدید، با کاهش دما روبرو خواهیم شد اما کاهش دمای پیش‌بینی شده معادل کاهش دمای هفته‌های اخیر است.

او تاکید کرد: با توجه به وجود فاصله زمانی قابل توجه تا ۵ اسفندماه، باید این نکته را نیز در نظر داشت که نمی‌توان با قطعیت در این خصوص اظهار نظر کرد.

نقشه‌های هواشناسی تغییر می‌کند

ضیاییان در ادامه گفت: تغییرات نقشه‌های هواشناسی در طولانی‌مدت زیاد است. به‌طور فطع اگر شرایط مخاطره‌آمیزی در پیش‌ باشد، سازمان هواشناسی کشور از پیش نسبت به صدور هشدار اقدام خواهد کرد.

«سردچال قطبی» چیست؟

او در توضیح «سردچال قطبی» گفت: جریاناتی در ترازهای بالایی قطب ـ Polar Vortex ـ وجود دارد و به هوای محصور در آن که عمدتا در قطب قرار دارد، سردچال قطبی گفته می‌شود. یک الگوی چرخشی وسیع و پایدار از بادهای شدید در ارتفاعات بالای جو است که در اطراف قطب‌های زمین قرار دارد. زمانی که این جریانات ضعیف می‌شود، به‌صورت زبانه‌ای به سمت عرض‌های جغرافیایی پایین نفوذ می‌کند. اعوجاج و موج ایجاد شده به همین سبب گاهی تا عرض‌های پایین‌تر جغرافیایی می‌رسد. به بیان ساده‌تر هوایی که اطراف قطب وجود دارد و سرد است را «سردچال قطبی» می‌نامند.

سابقه‌ ورود «سردچال قطبی» به ایران و خاورمیانه

ضیاییان افزود: در مجموع نفوذ سردچال‌ به ایران و خاورمیانه بارها در سال‌های متمادی رخ داده است اما در حال حاضر نمی‌توان اثرات دقیق آن را برای تاریخ ۵ اسفندماه پیش‌بینی کرد. باید به این تاریخ نزدیک‌تر شویم تا پیش‌بینی‌ها به‌صورت دقیق‌تری انجام گیرد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تاکید کرد: «سردچال قطبی» جریانی طبیعی است که احتمال نفوذش در زمستان وجود دارد.

«سردچال» پدیده عجیب و غریبی نیست

ضیاییان در پایان با بیان اینکه «سردچال» پدیده عجیب و غریبی نیست، گفت: پیش‌بینی هواشناسی در بازه زمانی یک هفته تا دقت ۸۰ درصد انجام می‌شود. کمترین دقت در خصوص پیش‌بینی‌های فصلی است که با دقت حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد صورت می‌گیرد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=521516

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.