خبر " اثر رشد نرخ ارز نیمایی بر سودآوری شرکت‌ها و رشد شاخص بورس " | اقتصاد آفرین

خبر " اثر رشد نرخ ارز نیمایی بر سودآوری شرکت‌ها و رشد شاخص بورس " | اقتصاد آفرین
  • امروز : پنج شنبه - 11 اردیبهشت - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

خدمات قضایی تسهیل می‌شود؛ افتتاح میز خدمت اختصاصی برای ایثارگران موج جدید رشد آغاز شده است؟ / بازار رمزارزها دوباره داغ شد سود باورنکردنی خریداران ریپل/ اگر در سال ۲۰۱۸، هزار دلار XRP می‌خریدید، امروز چقدر سود می‌کردید؟ صنعت هواپیمایی در آستانه بحران؛ عدم‌قطعیت و چالش‌های پیش روی شرکت‌ها شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر به عنوان «گروه کار نمونه ملی» انتخاب شد ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۱۰ اردیبهشت) بازار در سراشیبی سقوط | پول از جیب مردم روی آنتن می رود هشدار جدی سازمان بورس به این افراد سفر علی دایی به بندرعباس صحت دارد؟ پیشنهاد تاریخی الهلال برای جذب آنچلوتی /۲ تن طلا در انتظار سرمربی رئال! علی دایی به بندرعباس سفر کرد؟ کری خوانی مهدی طرای برای بارسایی‌ها! برگ برنده کارتال در ۳ بازی آینده پرسپولیس معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز سکاندار جدید شرکت همراه جاده ریل دریا (هیمکو) منصوب شد ربات انسان‌نما چینی Unitree G۱، دست می‌دهد و شما را بغل می‌کند! /عکس ترفندهایی برای پیدا کردن دوربین مخفی در اتاق هتل جزئیات محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته در جاده‌های شمالی کشور اعلام محدودیت‌های ترافیکی ۱۰ تا ۱۳ اردیبهشت در برخی جاده‌ها معادن استان سمنان در مرکز توجه؛ دیوان محاسبات به وظایف خود عمل کند جزئیات نشست حاکمیت ایران بر خلیج فارس از منظر حقوقی و بین‌المللی هشدار قوه قضاییه در مورد تبانی در آزمون‌های سراسری محرومیت ۱۰ ساله از کنکور سراسری در صورت همراه داشتن وسایل الکترونیکی


0
اثر رشد نرخ ارز نیمایی بر سودآوری شرکت‌ها و رشد شاخص بورس
  • کد خبر : 509225
  • 18 دی 1403
اثر رشد نرخ ارز نیمایی بر سودآوری شرکت‌ها و رشد شاخص بورس

در پی اجرای سیاستهای جدید ارزی و با مطلوب شدن شرایط سوداوری شرکتهای صادرکننده بورسی، از این پس باید شاهد افزایش عرضه ارز در مرکز مبادله طلا و ارز نیز باشیم.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در هفته‌های اخیر، شاخص کل بورس در مسیر صعودی قرار گرفته  در پی معاملات امروز سه شنبه نیز شاخص بورس از سطح ۲.۹ میلیون واحد عبور کرد. به زعم کارشناسان این رشد را می‌توان به مجموعه‌ای از عوامل بنیادی نسبت داد. یکی از مهم‌ترین این عوامل، حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با نرخ جدید نیمایی است. این تغییر سیاست ارزی، به‌ویژه برای شرکت‌های صادرات‌محور، زمینه‌ساز تحولات قابل‌توجهی شده و باعث افزایش جذابیت مشارکت این شرکت‌ها در بازار ارز و در نهایت بازار سرمایه شده است.

اثر رشد نرخ ارز نیمایی بر سودآوری شرکت‌ها

در ابتدای سال جاری، نرخ ارز نیمایی در محدوده ۴۰ هزار تومان قرار داشت. اما در ماه‌های آذر و دی، این نرخ به حدود ۶۵ هزار تومان افزایش یافت که نشان‌دهنده رشدی در حدود ۵۰ درصد است. این تغییر نرخ، تأثیر مستقیم و محسوسی بر سودآوری شرکت‌های بزرگ صادرات‌محور، از جمله در حوزه‌های فولاد، پتروشیمی و پالایشگاهی، داشته است.

رشد نرخ تسعیر ارز در صورت‌های مالی این شرکت‌ها منعکس می‌شود و باعث افزایش سود خالص آن‌ها خواهد شد. این موضوع به‌ویژه برای سهامداران جذاب است، زیرا افزایش سودآوری شرکت‌ها اغلب به افزایش قیمت سهام و در نتیجه رشد شاخص کل بورس منجر می‌شود.

جذابیت بازار سرمایه برای سرمایه‌گذاران

علاوه بر تأثیر مستقیم نرخ ارز بر سودآوری شرکت‌ها، تغییرات سیاست‌های ارزی و حذف محدودیت‌های نیما باعث شده تا بازار سرمایه نسبت به دیگر بازارها جذاب‌تر شود. این تغییرات، سرمایه‌گذاران بیشتری را به سمت بورس سوق داده و باعث افزایش تقاضا برای سهام شرکت‌های صادرات‌محور شده است.

چشم‌انداز روند صعودی بورس

رشد فعلی بورس بر پایه عوامل بنیادی استوار است و تا زمانی که نرخ ارز، سودآوری شرکت‌ها و جریان نقدینگی در بازار حمایت‌کننده باشند، این روند می‌تواند ادامه پیدا کند. با این حال، چند عامل کلیدی می‌تواند تعیین‌کننده سقف رشد باشد:

تحولات سیاسی و اقتصادی: تغییرات احتمالی در سیاست‌های کلان اقتصادی یا مسائل سیاسی می‌تواند روند بازار را تحت تأثیر قرار دهد.

ارزش‌گذاری سهام: در صورت رشد بیش از حد قیمت‌ها نسبت به ارزش ذاتی، امکان اصلاح در بازار وجود دارد.

روند صعودی بورس نتیجه مستقیم  تغییر سیاستهای ارزی و افزایش نرخ ارز نیمایی و بهبود شرایط تسویه ارز صادراتی  شرکت‌های بزرگ است.  به هرترتیب سرمایه‌گذاران باید با احتیاط و تحلیل دقیق وارد بازار شوند تا از نوسانات احتمالی در آینده در امان بمانند.

در این بین دیگر توجیهی برای شرکتهای صادرکننده در خصوص عدم بازگشت ارز صادراتی و تزریق آن به مرکز مبادله وجود نداشته و سهامداران نیز بایستی پیگیر عرضه کامل ارزهای صادراتی شرکتهای بورسی در سازوکار جدید ارزی کشور باشند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=509225

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.