خبر " پاسخ به ابهامات در مورد اهداف و ماموریت بورس کالا " | اقتصاد آفرین

خبر " پاسخ به ابهامات در مورد اهداف و ماموریت بورس کالا " | اقتصاد آفرین
  • امروز : یکشنبه - 26 اسفند - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 119

سرخط اخبار اقتصادی

آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا جام جهانی ۲۰۳۴ در آسمان/ طبقه‌ی آخر «لاین» عربستان میزبان ورزشگاه می‌شود باتری تمام‌نشدنی ساخته شد / ۱۰۰ سال بدون نیاز به شارژ محدودیت‌های ترافیکی نوروز ۱۴۰۴ اعلام شد نمایشگاه تخصصی هنر زنان ایرانی در ژنو برگزار می‌شود ارائه خدمات پزشکی قانونی در تعطیلات نوروز آزادی ۴۰ نفر از زندانیان و محکومان مالی استان تهران جشن‌های گلریزان برای آزادی زندانیان در حال برگزاری است تحریم‌ها عامل اصلی افزایش احتمال بروز عوارض ثانویه بر بیماران تالاسمی محفل انس با قرآن کریم با حضور مقامات عالی قضایی و جمعی از قاریان ممتاز ثبت رکورد جدید در فرودگاه پیام| آغاز پروازهای مسافری به مشهد در آینده نزدیک خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر پرباران می‌شوند عزم جدی شرکت فرودگاه‌ها برای تخریب همه موانع پروازی در فرودگاه‌های کشور هشدار فوری به کشاورزان و باغداران| آماده یخبندان باشید! پرواز چابهار ــ تهران در کرمان نشست بورس امروز صعودی تمام شد + نقشه بازار ۲۶ اسفند فیش حقوقی اسفند ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری بارگذاری شد قیمت سکه امامی رکورد تاریخی زد + جدول ۲۶ اسفند قیمت طلا ۱۸ عیار سر به فلک زد (۲۶ اسفند) خبر خوش سازمان تامین اجتماعی | نوبت افزایش حقوق بازنشستگان شد تبلیغات پر سر و صدای دولت برای یارانه معیشتی کالابرگ پشت پرده جلسه ۱۰ ساعته شورای عالی کار | کارگران برای سال جدید هم قول گرفتند افزایش ۴۵ درصدی حقوق و دستمزد کارگران مجلس را راضی نکرد حسن یزدانی: طلای المپیک ۲۰۲۸ را می‌خواهم/ حضور مربی‌ام در سفرهای خارجی کمترین حق اوست


0
پاسخ به ابهامات در مورد اهداف و ماموریت بورس کالا
  • کد خبر : 521471
  • 28 بهمن 1403
پاسخ به ابهامات در مورد اهداف و ماموریت بورس کالا

نگاهی به صورت‌های مالی تولیدکنندگان طلا نشان می دهد شرکت‌های معدنی در حوزه فلزات گران‌بها تا پیش از راه‌اندازی گواهی سپرده مبتنی بر طلا در انتهای سال ۱۴۰۱، به دلیل دسترسی نامناسب به بازارهای تقاضا، با مشکل رکود و فروش پایین مواجه بودند.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرگزاری تسنیم، یکی از اهداف اصلی بازار سرمایه، همواره کمک به تأمین مالی تولید از طریق سرمایه‌های خرد عموم مردم بوده است. همان‌طور که در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی نیز بر آن تأکید شده است، یکی از مهم‌ترین راهکارهای غلبه بر تحریم‌های ظالمانه و تأمین رشد پایدار، استفاده از تمامی امکانات و منابع مالی و سرمایه‌های داخل کشور است. شعار امسال نیز «جهش تولید با مشارکت مردم» تأییدی بر همین مدعاست که بدون تکیه بر سرمایه‌های مردمی، رشد تولید امکان‌پذیر نخواهد بود. بورس کالا در راستای پایبندی به اهداف کشور، همواره در جهت طراحی ابزارهای مالی تلاش کرده است تا بتواند نقش خود را به عنوان پلی میان عموم مردم و تولیدکنندگان کشور ایفا نماید.

در همین راستا، بورس کالا اقدام به راه‌اندازی ابزارهای مالی بر کالاهای مختلفی نظیر محصولات کشاورزی، صنعتی و فلزات گران‌بها کرده است؛ تا بتواند با جذب سرمایه‌های مردم، نیازهای مالی کشاورزان، تولیدکنندگان صنعتی و شرکت‌های معدنی را مرتفع نماید و در عین حال بستر رسمی سرمایه‌گذاری آحاد مردم را فراهم کند. در این حوزه، ابزارهای مبتنی بر طلا با استقبال زیادی از طرف مردم روبه‌رو شده است و نرخ بالای مشارکت آن‌ها در این بازار، تنها منعکس‌کننده اعتماد آن‌ها به بورس کالا به عنوان یک نهاد حاکمیتی است. اعتمادی که در صورت استفاده درست از آن، می‌توان انگیزه لازم برای مشارکت آحاد اقتصادی در تولید کشور را فراهم کرد و به شعار سال اعلام شده توسط مقام معظم رهبری عمل نمود.

با وجود اینکه صنعت طلا خود یکی از صنایع تولیدی کشور است، با بی‌توجهی به این موضوع، این سوال مطرح شده که صندوق‌های طلا پیش‌برنده کدام یک از اهداف اصلی بورس کالا هستند. در پاسخ به این سوال، کافی است نگاهی به صورت‌های مالی تولیدکنندگان طلا داشت. شرکت‌های معدنی در حوزه فلزات گران‌بها تا پیش از راه‌اندازی گواهی سپرده مبتنی بر طلا در انتهای سال ۱۴۰۱، به دلیل دسترسی نامناسب به بازارهای تقاضا، با مشکل رکود و فروش پایین مواجه بودند.

مشکلی که نهایتاً خود را در پرداخت ناقص حقوق معادن دولتی و ناتوانی در توسعه طرح‌های تولیدی منعکس می‌کرد که طبیعتاً چاره‌اندیشی در خصوص این موارد، که جزو مشکلات تولیدی کشور به حساب می‌آیند، از وظایف بورس کالا است. بورس کالا نیز این راهکار را به صورت تأمین تقاضا از طرف کلیه فعالان بازار سرمایه طراحی کرده است. صندوق‌های طلا در این حوزه تنها واسطه‌هایی هستند که با خرید گواهی سپرده مبتنی بر طلا از طریق جذب سپرده‌های مردمی، به افزایش نقدشوندگی موجودی انبار تولیدکنندگان طلا کمک کرده و نقدینگی لازم را جهت توسعه فعالیت‌های تولیدی و همچنین انجام پرداخت‌های لازم به دولت فراهم می‌آورند.

نکته مثبتی که ابزارهای مبتنی بر طلای طراحی‌شده دارند این است که از یک طرف پاسخگوی نیاز سرمایه‌گذاری مردم هستند و از طرف دیگر به رفع تنگنای نقدینگی تولیدکنندگان این حوزه کمک می‌کنند. در شرایط فعلی که رشد نامتعارف و بی‌ضابطه برخی مجاری سرمایه‌گذاری غیررسمی به یک معضل در کشور تبدیل شده است، طبیعتاً اگر چنین ابزاری در بورس کالا طراحی نمی‌شد، با افزایش هجوم مردم به بازارهای غیررسمی طلای دیجیتال یا بازارهای سنتی سکه و اسکناس ارز، تلاطمات این بازارها بیش از پیش تشدید می‌شد.

در چنین شرایطی، این سرمایه‌های سرگردان نه تنها کمکی به بخش تولید نمی‌کنند، بلکه زمینه را نیز برای کلاهبرداری و سرقت فراهم می‌کنند. خوش‌بختانه بورس کالا توانسته است با طراحی ابزارهای جدید و جلب اعتماد عمومی، علاوه بر اینکه سرمایه‌های مردم را حفظ و به افزایش ارزش آن کمک می‌کند، در تأمین مالی تولید نیز نقش بسزایی ایفا نماید که کاملاً منطبق با وظایف و مأموریت‌های این نهاد به شمار می رود.

در پایان با توجه به حضور خبرنگار محترم آن رسانه در کنفرانس خبری و عدم سوال ایشان در این خصوص، ابهاماتی را متوجه آن رسانه می نماید که امیدوار است در آینده در چارچوب رسالت واقعی خود اقدام نمایید.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=521471

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.