استانبول را میتوان معروفترین و زیباترین شهر کشور ترکیه معرفی کرد که در حدود ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد تأسیس شده است. مکانها و جاذبههای دیدنی زیادی در استانبول وجود دارند که همه ساله گردشگران زیادی از ایران و جهان برای دیدن دیدنیهای استانبول به این شهر سفر میکنند. اگر میخواهید با آنها آشنا شوید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به معرفی ۱۰ مورد از دیدنیهای استانبول بپردازیم.
مسجد ایاصوفیه
مسجد ایاصوفیه را میتوان معروفترین مکان دیدنی استانبول معرفی کرد که گردشگران، بازدید از آن را حتماً در برنامه تور استانبول خود قرار میدهند. مسجد ایاصوفیه یک شاهکار مهندسی رومی است که با گنبد عظیم خود، برای بیش از ۱۰۰۰ سال بزرگترین فضای محصور در جهان بود. این سازه که بین سالهای ۵۳۲ و ۵۳۷ به دستور امپراتور بیزانس، ژوستینیانوس ساخته شد، تا سال ۱۴۵۳ یک کلیسای جامع ارتدوکس شرقی بود و در دهه ۱۲۰۰، برای حدود ۶۰ سال، به عنوان یک کلیسای جامع کاتولیک رومی شناخته میشد. در سال ۱۴۵۳، ترکهای عثمانی قسطنطنیه را تصرف کردند و این عمارت را به مسجد تبدیل کردند و بسیاری از آثار مسیحی را برداشتند و المانهای اسلامی را جایگزین آنها کردند. این ساختمان در سال ۱۹۳۱ بسته شد و جمهوری ترکیه آن را به عنوان موزه در سال ۱۹۳۵ بازگشایی کرد.
کاخ توپکاپی (Topkapı Sarayı)
دومین جاذبهای که در لیست جاهای دیدنی استانبول قرار میگیرد، کاخ توپکاپی است.کاخ باشکوه توپکاپی که اولین بار توسط مهمت فاتح در قرن پانزدهم ساخته شد، در کنار تنگه بسفر، محل زندگی و حکومت سلاطین امپراتوری عثمانی قرار داشت. این کاخ، نمادی خیرهکننده از هنر اسلامی است که با حیاطهای مجلل،کاشیکاریهای پیچیده که با دست نقاشی شدهاند و اتاقهایی با تزئینات مجلل را شامل میشود. تقریباً برای چهار قرن، کاخ مجلل توپکاپی به عنوان اقامتگاه رسمی حاکمین حاکم بر امپراتوری عثمانی بود. سلطان محمد دوم مدت کوتاهی پس از فتح قسطنطنیه در سال ۱۴۵۳ کار بر روی این کاخ را آغاز کرد و تا زمان مرگش در سال ۱۴۸۱ نیز در اینجا زندگی کرد. در سال ۱۹۲۴، این کاخ به موزهای تبدیل شد که مجموعه گستردهای از هنر، ظروف چینی، جواهرات، نسخههای خطی و سایر گنجینههای امپراتوری عثمانی را به نمایش میگذارد. این کاخ همچنین محل نگهداری آثار مقدس اسلامی از جمله شمشیر و خرقه حضرت محمد(ص) هم است.
مسجد سلطان احمد (Sultan Ahmet Cami)
اکثر گردشگران به هنگام سفر به ترکیه، تور آنتالیا را انتخاب میکنند، غافل از اینکه استانبول چه زیباییهایی را در خود جای داده است. مسجد سلطان احمد که به مسجد آبی معروف است، یکی از این زیباییها است که در اوایل قرن هفدهم ساخته شده و امروزه نیز کماکان به عنوان یک عبادتگاه فعال باقی مانده است. این مسجد بیشتر به دلیل معماری بسیار خارقالعاده و منحصربهفردی که دارد شناخته میشود. دلیل نامگذاری آن به مسجد آبی نیز کاشیکاریهای آبی رنگی است که در آن به کار رفته است. این مسجد از ۲۰۰۰۰ کاشی و سرامیک در طرحهای مختلف لاله و ۲۰۰ پنجره شیشهای رنگارنگ، توسط سلطان احمد ساخته شده است.
آبانبار باسیلیکا (Yerebatan Sarnıçı)
آب انبار باسیلیکا، یکی دیگر از دیدنیهای استانبول است که به عنوان یکی از شگفتانگیزترین جاذبههای گردشگری استانبول شناخته میشود. آب انبار باسیلیکا یک قصر زیرزمینی بسیار بزرگ است که ۳۳۶ ستون در ۱۲ ردیف از آن پشتیبانی میکنند و در زمانهای گذشته منبع آب امپراتوری امپراتوران بیزانس بوده است. تعداد زیادی از ستونهای این آب انبار، بازیافت شده از سازههای کلاسیک قبلی بوده و دارای حکاکیهای تزئینی زیبایی هستند که معروفترین آنها پایه ستونهای معروف به سنگهای مدوسا در گوشه شمال غربی با حکاکیهای سر مدوسا است.
بازار بزرگ (Kapali Çarşı)
بازار بزرگ استانبول که یک بازار سرپوشیده است، از دیگر مکانهای دیدنی استانبول زیبا به شمار میآید. این بازار بزرگ سرپوشیده اساساً اولین مرکز خرید در جهان است که یک محله کامل از شهر را در بر میگیرد. این بازار ۵۰۰۰ مغازه متنوع در این بازار وجود دارد که آن را به یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده در جهان تبدیل کرده است. این بازار که روزانه بیش از یک چهارم میلیون بازدید کننده دارد، اقلامی مانند جواهرات، فرش، ادویهجات، ترشی جات، عتیقهجات و سرامیکهای نقاشی شده با دست را ارائه میدهد. قدمت این بازار به سال ۱۴۶۱ برمیگردد و امروزه دو مسجد، چهار فواره، دو حمام و Cevahir Bedesten که کمیابترین و با ارزشترین اقلام بهطور سنتی در آن یافت میشوند را در خود جای داده است.
کاخ دولما باغچه (Dolmabahçe Sarayı)
مجلل و باشکوه تنها برخی از صفاتی هستند که میتوانیم برای توصیف کاخ دولما باغچه که با کاخ ورسای مقایسه شده است، استفاده کنیم. کاخ دولما باغچه پر زرقوبرقترین کاخ ترکیه است که که در قرن نوزدهم با استفاده از ۱۴ تن ورق طلا ساخته شده و معماری سنتی عثمانی را با سبکهای اروپایی نئوکلاسیک، باروک و روکوکو ترکیب میکند. محیط کاخ دولما باغچه بسیار خیرهکننده است و این کاخ در امتداد خط ساحلی بسفر ساخته شده است. این کاخ که توسط سلطان عبدالمجید اول در سال ۱۸۵۴ ساخته شد، تأثیر آشکار دکوراسیون و معماری اروپایی را بر امپراتوری عثمانی در قرن نوزدهم نشان میدهد. کاخ دولما باغچه همچنین در سالهای تأسیس جمهوری ترکیه نیز به عنوان یک اقامتگاه رسمی مورد استفاده قرار میگرفت و آتاتورک (بنیانگذار ترکیه مدرن) در سال ۱۹۳۸ در این کاخ درگذشت.
برج گالاتا (Galata Kulesi)
برج گالاتا، یکی دیگر بهترین جاهای دیدنی استانبول است که در قرن چهاردهم ساخته شده و امروزه یکی از شناختهشدهترین مکانهای دیدنی استانبول باقی مانده است. برج گالاتا معروف به برج مسیح، با ارتفاع ۵۲ متر، برای قرنها بلندترین ساختمان استانبول بود و در طول سالیان متمادی چندین بار به دلیل آسیب دیدن در اثر آتشسوزی و طوفان بازسازی شده است. امروزه نیز، بخش بالایی آن شامل یک کافه، رستوران و یک کلوب شبانه است که در طبقه نهم قرار دارند.
برج دختر (Kız Kulesi)
برج باستانی Kız Kulesi که یک جزیره کوچک در ورودی جنوبی تنگه بسفر را اشغال کرده است، از دیگر مناطق چشمگیر استانبول میباشد. این برج دارای یک سکوی دیدبانی و رستورانی است که مناظر فوقالعادهای از استانبول را ارائه میدهد. برج دختر برای تقریبا ۲۵۰۰ سال در این جزیره مستقر بوده و در طول قرنها و هزارهها، به عنوان یک برج مراقبت، فانوس دریایی و ایستگاه قرنطینه عمل کرده است و حتی در فیلمهای متعددی مانند Hitman و The World is Not Enough نیز حضور داشته است.
محله فنر و بالات (Fener & Balat)
محله Fener & Balat، محلهای پر از ساختمانهای قدیمی زیبا، مغازههای شلوغ، کلیساها و کنیسههای باشکوه است که گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. این دو محله تاریخی که در کنار شاخ طلایی در سمت اروپایی استانبول قرار دارند، به دلیل خیابانهای دیدنی و محیط دوستداشتنیشان به طور ویژهای در بین گردشگران محبوب هستند. این دو محل که قبلاً محل سکونت جمعیتهای بزرگ یونانی و یهودی بودند، اکنون دارای مکانهای تاریخی جالب زیادی هستند، مانند کالج ارتدوکس یونانی شگفتانگیز Phanar، کنیسه Ahrida، و کلیسای سنت استفان.
کلیسای Chora
اگرچه کلیسای Chora استانبول ممکن است کمی دورتر از مسیر توریستی باشد، اما بازدیدکنندگان میگویند هنر زیبای بیزانسی این کلیسا ارزش تلاش برای رسیدن به آنجا را دارد. در این کلیسا، موزاییکها و نقاشیهای دیواری باشکوه زندگی عیسی و مادرش مریم را به تصویر میکشند. این کلیسا که به کلیسای ناجی مقدس در چورا معروف است، به عنوان یکی از زیباترین آثار بازمانده از معماری بیزانسی توصیف میشود. چورا که قدمت آن به دوران کنستانتین برمیگردد، در سالهای اولیه خود یک صومعه بود. چند قرن بعد به مسجد تبدیل شد و در سال ۱۹۴۸ نیز به موزه تغییر کاربری داد.
کلیسای کرا واقعا حس معنوی بی نظیری داره ما پارسال با خانواده رفتیم واقعا عالی بود
ممنون که تجربه خوبتون رو با ما به اشتراک گذاشتید مینا عزیز