هر فردی که بخواهد تجارت خود را راهاندازی کند، باید با بهترین و پرسودترین کالاهای وارداتی کشور موردنظر آشنا باشد، قوانین و شرایط واردات کالا در ایران را بداند و یک برنامهریزی دقیق درباره میزان هزینههای کار داشته باشد.
از طرفی کشورهای چین و دبی نیز به خاطر روابط اقتصادی پایدار و فراوان با ایران گزینه مناسبی برای واردات کالا به شمار میآیند و میتوان براساس نیاز بازار داخلی کالاهای پرطرفدار و پرسود را با سرمایهای نه چندان زیاد وارد کرد و به موفقیت بالایی رسید.
پس اگر میخواهید صفر تا صد واردات کالا را بدانید و با مزایای واردات از دبی و چین آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم مطلب حاضر را تا انتها مطالعه کنید.
مراحل واردات کالا از ابتدا تا انتها
وقتی در داخل یک کشور کالاهای موردنیاز مردم تامین نشود و یا امکانات و علم لازم برای تولید آن وجود نداشته باشد، تجار تصمیم میگیرند که به واردات کالای موردنظر بپردازند و تجارتی پرسود برای خود راهاندازی کنند. البته این امر مستلزم عوامل گوناگونی است؛ عدم شناخت از قوانین تجارت بینالملل، نداشتن تحقیقات بازار و تسلط کامل بر علایق و نیاز مشتریان داخلی باعث میشود که کار به درستی پیش نرود و پروژه به شکست منجر گردد.
پس تنها داشتن سرمایه زیاد و اسپانسرهای گوناگون مسیر واردات کالا را هموار نمیکند و دانش و تخصص در این زمینه نیز بسیار اهمیت دارد. پس اگر سرمایه چندان زیادی هم ندارید، باز هم میتوانید با شناخت وضعیت موجود قدم در این مسیر بگذارید.
حال در ادامه به معرفی مراحل واردات کالا میپردازیم تا نقشه راه خود را پیدا کنید.
کارت بازرگانی
کارت بازرگانی همچون شناسنامه یک تاجر است و نمیتوان بدون آن به صورت قانونی به واردات و صادرات پرداخت. پس در همان ابتدا باید اقدام به دریافت آن کنید و با مراجعه به سازمانهای مربوطه همچون اتاق بازرگانی و اتاق تعاون ایران درخواست خود را ارائه دهید تا شرایط شما مورد بررسی قرار گیرد.
انتخاب حوزه فعالیت و تامین کننده
بعضی از واردکنندگان بیشتر بر روی کشوری که میخواهند با آن وارد رابطه تجاری شوند تمرکز میکنند و هرگونه کالاهای پرسود این کشور را وارد میکنند. اما برخی دیگر، محصولی خاص را هدف قرار میدهند و از اقصی نقاط دنیا به خرید و واردات آن میپردازند.
پس انتخاب حوزه کاری و یافتن یک تامینکننده معتمد و حرفهای یکی از اصلیترین بخشهای کار است. اگر نتوانید اجناسی مرغوب پیدا کنید، قطعا سرتان کلاه خواهد رفت و کل سرمایهتان از بین میرود.
همچنین اگر به فکر خرید آنلاین هستید و نمیخواهید به صورت حضوری اقدام کنید، باید به وبسایت موردنظر اعتماد بسیار داشته باشید و طرف حساب خود را بشناسید.
اخذ پیش فاکتور یا پروفرما
پس از انتخاب تامینکننده باید با وی مذاکره کنید؛ در طی این مذاکرات تجاری عقد قرارداد صورت میگیرد و باید از طرف مقابل خود درخواست ارسال پیش فاکتور را داشته باشید. پروفرما را میتوان یکی از مهمترین اسناد واردات کالا دانست که کلیه مشخصات محموله از جمله قیمت کالا، تخفیفها، وزن و تعداد کالا، کشور مبدا و مقصد، تاریخ تحویل و … در آن درج گردیده و باید در طی واردات آن را به همراه خود داشته باشید.
حملونقل بینالمللی
برای واردات کالا از هر کشوری میتوانید یکی از سه روش حمل هوایی، حمل دریایی و حمل زمینی را انتخاب کنید. البته این انتخاب باید براساس شرایط کشور مبدا و مقصد باشد. برای مثال برای واردات از دبی به ایران به خاطر موقعیت جغرافیایی امارات، امکان حمل زمینی (قطار و کامیون) وجود ندارد و تنها میتوان از طریق هواپیما و کشتی بار تجاری را وارد ایران کرد.
از سوی دیگر، عوامل دیگری نیز بر شیوه حمل بار اثرگذار هستند؛ اگر شما بخواهید در سریعترین زمان ممکن بار خود را تحویل بگیرید و محدودیت مالی نیز نداشته باشید و کالایتان وزن و حجم بسیار زیادی نداشته باشد، حملونقل هوایی بهترین گزینه است اما اگر کالاهای حجیم و سنگین دارید و میخواهید از کشورهایی دور نظیر چین آن را وارد کنید، استفاده از کشتیهای باربری عاقلانهترین تصمیم است.
ثبت سفارش
پس از آن که قرارداد نوشته میشود، باید در سامانه جامع تجارت ثبت سفارش خود را انجام دهید و کلیه اطلاعات کالایتان را در آن وارد کنید. همچنین این امکان وجود دارد که با کمک کد تعرفه (HS Code) از وضعیت محموله خود خبردار گردید.
مجوزهای واردات
واردات کالا مانند هر کار قانونی نیازمند اخذ مجوزهایی خاص است. شما زمانیکه ثبت سفارش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت میکنید، فهرستی از مجوزهای لازم به نمایش درمیآید و میتوانید با داشتن مدارکی همچون کارت بازرگانی، گواهی استاندارد کالا، مجوز وزارت بهداشت و … این مجوزها را به دست آورید.
تشریفات گمرکی و ترخیص کالا
در این مرحله کالا وارد گمرک شده و بازرسان و ترخیصکاران گمرک مشغول کنترل و بررسی بار هستند تا درنهایت صاحب بار با پرداخت هزینهها و عوارض محموله خود را ترخیص کند.
برای واردات از چین چه باید کرد؟
چین در حال حاضر غول اقتصادی جهان است و در عرصههای گوناگون فعالیت میکند. انواع کالاهای باکیفیت و بیکیفیت در چین تولید انبوه میشود و تقریبا کمتر کشوری را میتوان پیدا کرد که از تولیدات چینیها بهرهای نبرده باشد.
حال به نظر شما حداقل سرمایه برای واردات از چین چه میزان است؟ چه عواملی بر روی هزینه واردات اثر میگذارد؟
در قدم اول، برای یافتن تامین کننده باید به این کشور سفر کنید. هزینه سفر به چین، که ممکن است چندین بار نیز تکرار شود، از جمله خرجهایی است که باید آن را درنظر گرفت.
البته بعضی از افراد به خاطر شرایط خاص خود ترجیح میدهند تا از سایتهایی نظیر علی بابا، علی اکسپرس و … خرید اینترنتی داشته باشند و به صورت آنلاین با چینیها ارتباط برقرار کنند.
از دیگر هزینههایی که باید میزان آن را محاسبه کنید، هزینه حملونقل کالا و بیمه کردن آن است. شما باید با یک شرکت حملونقل بینالمللی معتبر قرارداد ببندید تا براساس وزن و جنس کالا و نرخ ارز به توافقی برای هزینه حمل بار برسید.
از دیگر هزینههایی که ممکن است نتوان به صورت دقیق بیان کرد و باز هم به نوع کالای شما ارتباط دارد، هزینه تشریفات گمرکی و ترخیص کالاست و شامل: عوارض و تعرفههای گمرکی، انبارداری، تخلیه و بارگیری کالا، کارشناسی کالا، دریافت مجوزها و … است.
علاوهبر نکات گفته شده، برای آنکه بتوانید متوجه شوید که تا چه میزان سرمایه برای واردات از چین لازم است، باید به نوع کالای وارداتی دقت کنید. بعضی از کالاها کوچک و سبک هستند و میتوان تعداد و حجم بالاتری از آنها را خریداری کرد و وارد بازار تجارت بینالملل شد. قاعدتا اگر قصد واردات ماشینآلات و دستگاهها سنگین را دارید، با سرمایه اندک نمیتوان چنین کاری کرد.
پس به شما پیشنهاد میکنیم که هنگام مراجعه به بازارچههای چینی کالاهایی با قیمت مناسب و خرد را خریداری کنید.
لیست کالاهای وارداتی از چین به ایران
هر تاجری میتواند کالاهای قانونی را وارد کند اما همانطور که گفته شد اگر شما سرمایهای محدود و اندک در اختیار داشته باشید، بهتر است به سراغ کالاهای کوچکتر و عمومیتر بروید. از لباس و لوازم روزمره زندگی گرفته تا ابزارآلات گوناگون. در ادامه بخشی از کالاهای پرسود و مناسب برای واردات از چین را معرفی کردهایم که میتوان با بودجهای کم و متوسط آنها را خریداری کرد.
- لوازم جانبی موبایل
- لوازم التحریر
- لامپ و وسایل روشنایی
- قطعات پلاستیکی و فلزی
- انواع ابزارآلات
- قطعات، ظروف و لوازم پلاستیکی
- لباس مردانه، زنانه و بچهگانه
چگونگی واردات از دبی
به نظر شما واردات از دبی چه مزایایی برای تاجران ایرانی دارد؟ کشور امارات چه ویژگیهایی دارد که نه تنها ایرانیان بلکه بازرگانان خارجی را نیز ترغیب میکند؟ پس برای دانستن رابطه تجاری موفق ایران و امارات به موارد زیر توجه کنید:
هزینه کم حمل و نقل
فاصله تهران و شهرهای جنوبی و بندری ایران نسبت به دبی بسیار کم است و زمان و سوخت بسیار کمتری صرف میشود تا بار به مقصد برسد. تفاوتی هم ندارد که محموله از طریق هواپیما ارسال شود یا کشتی و لنجهای باربری. به هرصورت تاجران ایرانی میتوانند راحتتر به این کشور سفر کنند و هزینه کمتری برای بلیط و رفتوآمد پرداخت کنند.
سرعت بالا در ارسال بار
نزدیک بودن دبی به ایران علاوهبر کاهش هزینهها از نظر زمانی نیز بهصرفه است و به صورت کلی روند حمل بار هوایی و حمل بار دریایی بسیار کوتاهتر میشود.
دسترسی به برندهای جهانی
به خاطر پیشرفت سریع دبی در چند دهه اخیر، نزدیک بودن به دریاهای آزاد و قرارگرفتن در میان شرق و غرب دنیا، بسیاری از برندهای معتبر اروپایی و آمریکایی و شرق آسیا در آنجا حضور دارند و نمایندگیهایشان فعال هستند. به همین خاطر واردکنندگان میتوانند از طریق دبی به بازارهای جهانی دسترسی داشته باشند و باکیفیتترین و بهروزترین کالاهای موردنیاز داخلی را وارد کنند.
هزینه واردات از دبی چقدر است؟
دبی به عنوان یکی از مدرنترین شهرهای امارات ۲۷ منطقه آزاد تجاری دارد و دارای بنادر مهمی همچون بندر جبل علی، بندر رشید و بندر حمریه است. بندر جبل علی با بنادر جنوب ایران رابطه تجاری دارد و راحتترین، سریعترین و ارزانترین راه برای واردات کالا به شمار میآید.
از سوی دیگر، واردات از دبی امارات ویژگیهایی شبیه به واردات از چین دارد؛ همانطور که گفته شد کالاهای کم وزن و کوچک قاعدتا هزینههای کمتری را برای بازرگانان خواهند داشت. همچنین به خاطر نزدیکی جغرافیایی بازرگانان جوان و تازهکار که محدودیت مالی نیز دارند، میتوانند راحتتر به آنجا سفر کنند و بازارهای آنجا را شناسایی نمایند.
همچنین هر مرحله از واردات نیز خرج و مخارج مختص به خود را دارد و براساس قوانین تجارت دبی ممکن است بار شما نیز مشمول عوارض و مالیاتهای مختلف شود. اما به صورت کلی هزینه ترخیص کالا از دبی معقول و برای بسیاری از تجار قابل پرداخت است.
درنهایت میتوان گفت، کالاهای استوک، پوشاک، مواد و کالاهای پلاستیکی، قطعات الکترونیکی و کامپیوتری، لوازم جانبی موبایل و … از جمله پرسودترین کالاهایی هستند که میتوان از دبی وارد کرد.
البته پیشنهاد میشود که در دبی خرید عمده انجام دهید و یا وسایلی را انتخاب کنید که فاسدشدنی نیستند و بازه زمانی طولانی میتوانند در انبار و محیطهای گوناگون نگهداری شوند. درواقع شما باید همیشه این احتمال را درنظر بگیرید که ممکن است خیلی سریع در داخل کشور، خریداری برای بارتان پیدا نشود. هرچند پیش از شروع واردات باید با شناخت نیازهای بازار داخلی سرمایه خود را خرج کنید و مشتریان واقعی داشته باشید.
واردات از چین و دبی با کمترین قیمت
اگر به دنبال شرکتی هستید که برایتان صفر تا صد واردات، حمل بار و ترخیص کالا را انجام دهد و محموله را در هر جایی از ایران که میخواهید تحویلتان دهد، ما به شما شرکت پی اس پی اکسپرس را معرفی میکنیم؛ این شرکت معتبر بیش از ده سال است که در این زمینه فعالیت دارد و خدمات گوناگونی در حوزه واردات و صادرات و حمل هوایی، زمینی و دریایی ارائه میدهد.
خیلیل عالی بود ممنون از توضیحات کامل و ارزشمندتون
ممنون از کامنت خوب شما حسین عزیز