بررسی فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CIS

بررسی فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CIS
  • امروز : جمعه - 29 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

علیرضا بیرانوند به دادگاه احضار شد حردانی محروم شد استوری جالب مهدی قایدی/ لطفا پایتخت ۸ را هم بسازید زنگ خطر برای مهدی طارمی به صدا درآمد فوری/ ساکت الهامی استعفا داد افزایش قیمت نفت پس از تهدید ترامپ جدول لیگ برتر پس از نتایج دیدارهای امروز/ استقلال دوازدهم شد جزئیات و زمان برگزاری صدویکمین حراج شمش طلا هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا توقف رالی چشمگیر طلای جهانی؛ چشم‌انداز فلز زرد همچنان صعودی طلا معامله‌گران بیت‌کوین را امیدوار کرد؛ اوج‌گیری دوباره در راه است؟ کسب بهترین عملکرد کیفی محصولات شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ شکست بزرگ برای گوگل / غول دنیای جستجو محکوم شد آپدیت مرگبار ویندوز ۱۱/ صفحه آبی و ری‌استارت بی‌پایان افزایش تسهیلات نهضت ملی مسکن در استان سمنان | اولویت های راهسازی پیگیری شد دادستان تهران: دستگاه قضائی در کنار تولیدکنندگان است جرقه حذف یارانه نقدی ۱۸ میلیون نفر خورد | اعتراض کنید جریمه می‌شوید ! سرپرستان خانوار روز یکشنبه حساب خود را چک کنند برنامه پرسپولیس برای اخراج سه بازیکن خارجی استقلال! استقلال گران‌ترین ناکام لیگ! سرمربی تراکتورسازی: ما به مسائل حاشیه‌ای بی‌اعتنا هستیم ترکیب ذوب‌آهن و استقلال خوزستان مشخص شد کسب بهترین عملکرد کیفی محصولات شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ طلای جهانی همچنان در مسیر صعود؛ بازار ایران ساز مخالف کوک کرد


32
یونیلیور مارکت | پخش اینترنتی محصولات یونیلیور
بررسی فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CIS
  • کد خبر : 441939
  • 21 فروردین 1403
بررسی فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CIS
بررسی فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CIS این امکان را به تولیدکنندگان داخلی می‌دهد تا علاوه‌بر تامین نیازهای داخلی، به صادرات کالاهایی بپردازند که در کشورهای مستقل مشترک‌المنافع متقاضی دارند. این کار باعث بهبود وضعیت اقتصادی خواهد شد.

به‌طور کلی کشورهای خاورمیانه برای اینکه اقتصادی پویا داشته باشند، در کنار صادرات نفت، باید فرصت‌هایی را که برای صادرات کالاهای غیرنفتی به‌وجود می‌آید شناسایی کنند. ما در این متن می‌خواهیم به بررسی فرصت‌هایی که کشورهای CIS در اختیارمان قرار می‌دهند بپردازیم. اگر به‌عنوان یک تولیدکننده قصد تجارت با بین‌الملل را دارید، تا انتهای متن با ما همراه باشید.

آمار صادرات غیر نفتی ایران

برای اینکه فرصت‌های توسعه‌ی صادرات به کشورهای CISرا بررسی کنیم، لازم است از آمار صادرات غیرنفتی ایران اطلاع یابیم. این آمار به ما نشان می‌دهد تا چه حد می‌توانیم روی تجارت بین‌المللی حساب باز کنیم.

دراین‌رابطه باید گفت دولت سیزدهم از شروع فعالیت خود همواره به‌دنبال مسیرهایی برای هموارکردن صادرات غیرنفتی بوده و این مورد به‌خوبی در آمار ارائه‌شده قابل مشاهده است. اهمیت این موضوع زمانی خود را نشان می‌دهد که بدانیم کشور تا چه حد تحت فشار تحریم‌ها قرار دارد.

درخصوص این آمار باید گفت در سال ۱۴۰۰ میزان صادرات غیرنفتی به ۴۸میلیارد و ۵۴۰میلیون رسید. اهمیت این آمار زمانی بیشتر می‌شود که بدانیم میزان صادرات غیرنفتی تا این تاریخ هرگز به این مبلغ نرسید و یک رکورد جدید به‌شمار می‌آید.

آمار صادرات در سال‌های بعد نیز با رشد همراه شد و این موضوع به ما نشان می‌دهد که با وجود تحریم‌ها هنوز هم فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CISوجود دارد و نباید در این مسیر دچار ناامیدی شد.

افرادی که قصد دارند با کشورهای مستقل مشترک‌المنافع تجارت داشته باشند، باید با اقتصاد آن‌ها آشنا شوند و کالاهایی را که متقاضیان زیادی در آن کشورها دارند بشناسند. به همین دلیل به‌طور خلاصه اقتصاد برخی از این کشورها را بررسی می‌کنیم.

بررسی اقتصاد افغانستان و تجارت با این کشور

افغانستان که به‌عنوان ناظر CIS شناخته می‌شود، با کشورهای خارجی مختلفی مانند ایران، پاکستان، چین، هند و امارات مراودات تجاری دارد و نزدیکی این کشور به ایران باعث شده تولیدکنندگان بسیاری به‌دنبال صادرات محصولات خود به آن باشند.

اگر آمارها را بررسی کنیم، متوجه می‌شویم افرادی که به‌دنبال فرصت‌های تجارت با کشورهای CISهستند، می‌توانند افغانستان را در اولویت قرار دهند. این کشور درحال‌حاضر به یکی از بهترین مقاصد برای روابط تجاری با ایران تبدیل شده است.

درخصوص صادرات افغانستان به ایران در سال ۱۴۲۰ باید بگوییم این میزان نسبت به سال گذشته حدودا ۱۷.۸درصد کاهش داشته است. در مقابل ایران توانست صادرات خود را به این کشور ۲۲.۱درصد افزایش دهد. پس یکی از فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CISرا می‌توان افغانستان دانست.

بررسی اقتصاد افغانستان و تجارت با این کشور

بررسی اقتصاد پاکستان و تجارت با این کشور

پاکستان بیشتر به‌دلیل نزدیکی به ایران و امکان تجارت آسان با آن به‌دلیل هم‌مرز بودن، مورد توجه تولیدکنندگان داخلی قرار می‌گیرد و عضو کشورهای مستقل مشترک‌المنافع شناخته نمی‌شود.

افرادی که به‌دنبال توسعه صادرات ایران به کشورهای اوراسیا هستند، می‌توانند پاکستان را مد نظر داشته داشته باشند. به‌خصوص اینکه طی ۲ سال اخیر واردات از پاکستان با رشد همراه بود، اما صادرات پیشرفت چندانی نداشت و این موضوع باید تا حد امکان اصلاح شود.

بررسی اقتصاد آذربایجان و تجارت با این کشور

با وجود اینکه صادرات به آذربایجان در سال اخیر با افت کمی همراه بود، اما هنوز هم می‌توان از این کشور به‌عنوان گزینه مناسبی برای فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CISیاد کرد. به‌طور کلی میزان صادرات ایران به آذربایجان ۳۸۲میلیون و ۶۹۰هزار دلار محصول بود و کاهش ۶درصدی نسبت به سال گذشته داشت.

بررسی اقتصاد ازبکستان و تجارت با این کشور

ازبکستان یکی از کشورهای مستقل مشترک‌المنافع است که با کشورهای مختلفی ازجمله ایران مراودات تجاری دارد. طی سال ۲۰۲۳ میزان صادرات به ازبکستان حدود ۲۹۷.۳میلیون دلار بود، به همین دلیل نیز گزینه خوبی برای ایجاد توافق‌های بیشتر و ارسال کالاهای مختلف مانند محصولات بهداشتی به‌شمار می‌آید.

میزان صادرات ایران به کشورهای مستقل مشترک المنافع چقدر است؟

مناسبات تجاری ایران با کشورهای مشترک المنافع و آسیای میانه از زمانی که دولت سیزدهم شروع به‌فعالیت کرد، همواره با رشد همراه بوده است. این موضوع را می‌توان با مشاهده آمار صادرات غیرنفتی به‌خوبی مشاهده کرد.

به‌طور کلی باید گفت تغییر دیپلماسی دولت و مسیر جدیدی که برای توافقات پیش رو گرفته شد، شرایطی فراهم کرد تا صادرات غیرنفتی به کشورهای مشترک‌المنافع بین ۲۴ تا ۴۰درصد افزایش پیدا کند.

وزارت خارجه و دولت سیزدهم همواره در تلاش هستند تا بازرگانی خارجی را که در دولت قبل خیلی به آن اهمیتی داده نمی‌شد، احیا کنند و مسیر تبادل‌ تجاری با کشورهای مختلف به‌خصوص اعضای CIS را هموار سازند.

با توجه به مسیری که دولت در بهبود روابط سیاسی و اقتصادی پیش گرفته، افزایش میزان صادرات به کشورهای CIS در سال‌های آینده نیز با رشد همراه است. به همین دلیل نیز باید گفت افرادی که می‌خواهند فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CISرا شناسایی کنند، باید از همین امروز به فکر باشند.

شناخت تولیدات داخلی کشورهای اوراسیا و مشترک‌المنافع مهم‌ترین اقدامی است که تاجران باید انجام دهند. همچنین افراد باید به‌دنبال محصولات داخلی باکیفیتی باشند که بتوان آن‌ها را با کم‌ترین دغدغه به کشورهای حوزه آسیا و CIS صادر کرد.

تولیدات داخلی کشورهای اوراسیا

یکی از روش‌هایی که می‌توان فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CISرا شناسایی کرد، بررسی تولیدات این کشورها است. با این کار شما به‌عنوان یک تاجر متوجه می‌شوید چه اجناسی در کشورهای CIS یا عضو اتحادیه اوراسیا متقاضیان بیشتری دارند و امکان به توافق رسیدن با مسئولین آن منطقه بیشتر است.

ضمن اینکه باید گفت توسعه صادرات ایران به کشورهای اوراسیا در سال‌های اخیر با وجود تحریم‌های بسیار سخت‌گیرانه همواره راس کار دولت قرار داشت. نتیجه این تلاش‌های مستمر نیز افزایش صادرات کالاهای مختلف بود.

درخصوص کالاهایی که بیشترین تولید را در ایران داشتند و صادرات آن‌ها نیز با رشد خوبی مواجه شد، باید به پسته با پوست تازه اشاره کنیم. به‌طور کلی حدودا ۷۸میلیون دلار از این محصول کشاورزی به کشورهای دیگر صادر شد.

پلی استیرن دیگر محصولی است که در راس کالاهای صادرشده دیده می‌شود. دولت و تاجران توانستند در ۸ ماه اول سال، حدود ۶۲میلیون دلار از این محصول به کشورهای اوراسیا صادر کنند.

از دیگر کالاهایی که صادرات بالایی داشتند، باید به میله‌های آهنی و فولادی با ۶۳میلیون دلار، قیر نفت با ۳۲میلیون دلار، سیمان سفید با ۳۰میلیون دلار و میگو با ۲۷میلیون دلار فروش اشاره کرد.

لازم است بگوییم پس‌از شیوع ویروس کرونا و اهمیت افزایش نظافت، تولیدکنندگان داخلی با افزایش کیفیت محصولات خود به‌دنبال تامین نیازهای داخل و همچنین صادرات کالا به کشورهای حوزه اوراسیا و CIS بودند.

با توجه به آمارهایی که از صادرات این محصولات ارائه می‌شود باید گفت تولیدکنندگان داخلی تا حد زیادی توانستند در این مسیر به موفقیت دست پیدا کنند. در واقع یکی از اساسی‌ترین کالاها برای صادرات را می‌توان محصولات بهداشتی مختلف دانست. اگر به‌دنبال فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CISهستید، این موقعیت یکی از بهترین گزینه‌ها به‌شمار می‌آید.

تولیدات داخلی کشورهای اوراسیا

صادرات فرآورده های بهداشتی به کشورهای حوزه

ایران درزمینه‌های مختلف مانند کشاورزی و تولید مقاطع فولادی رتبه خوبی در صادرات غیرنفتی به‌دست آورد، اما نباید در این مسیر از محصولات شوینده و بهداشتی غافل شد. به‌خصوص اینکه آمار صادرات این محصولات به کشورهای حوزه و رضایت مصرف‌کنندگان، کیفیت آن‌ها را به‌خوبی نشان می‌دهد.

به‌طور کلی باید گفت محصولات شوینده مانند انواع جرم‌گیر یا شوینده سطوح دامستوس نقش مهمی در سلامت افراد دارند. ضمن اینکه تولیدکنندگان داخلی با استفاده از متریال مرغوب و بهترین فرمول‌ها اقدام به ساخت این محصولات کرده‌اند.

آمار صادرات لوازم بهداشتی از قبیل شوینده‌های سطوح و برندهای مطرح تولیدکننده صابون مانند صابون لوکس به‌ ما نشان می‌دهد که برای صادرات غیرنفتی تنها نباید روی محصولات کشاورزی و فولادی تمرکز کنیم، بلکه باید توان تولیدکننده‌ها را افزایش دهیم.

به‌طور کلی باید گفت صادرات ۲میلیارد دلاری لوازم بهداشتی مختلفی که در ایران تولید شده‌اند، این موضوع را به ما یادآوری می‌کند که کشور ما درزمینه تولید کالاهای مختلف، تامین نیازهای داخلی و صادرات آن‌ها به کشورهای حوزه کاملا خوب عمل می‌کند و نباید از توانایی‌های خود غافل شویم.

لازم است بگوییم یکی از بهترین فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CIS تولید و عرضه محصولات بهداشتی است. در واقع باید گفت درحال‌حاضر محصولات بهداشتی تولیدشده از کیفیتی مطلوبی برخوردار هستند و مصرف‌کنندگان نیز رضایت خود را نسبت به آن‌ها اعلام کرده‌اند، اما آنچه که اهمیت دارد، افزایش میزان تولید و صادرات آن‌ها است.

چرا شناخت فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CISاهمیت دارد؟

به‌طور کلی باید گفت صادرات غیرنفتی باعث رشد اقتصادی کشور و افزایش نیاز به نیروی کار خواهد شد. این موارد قطعا به‌تنهایی دلایل مهمی برای توسعه تجارت با کشورهای CISبه‌شمار می‌آیند.

زمانی که شما صادرات محصولی خاص را انتخاب کنید، باید از چندین جهت به بررسی اقتصاد کشور مورد نظر خود و میزان تولید آن کالا در منطقه بپردازید. انتخاب کشورهای CIS فرصت‌ها و چالش‌های مختلفی برای شما به‌همراه دارد که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

مردمی که در کشورهای مشترک‌المنافع زندگی می‌کنند، ایران را با محصولات سنتی و غذایی آن می‌شناسند. وجود محصولات ایرانی در این مناطق باعث می‌شود کار شما در برندینگ و معرفی دیگر لوازم آسان‌تر باشد.

کشورهای مشترک‌المنافع ازنظر جغرافیایی فاصله کمی تا ایران دارند. این موضوع زمینه را برای صادرات آسان‌تر می‌کند. ضمن اینکه کوتاهی مسیر کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل را به‌همراه دارد که این موضوع به‌نفع صادرکننده و واردکننده است.

ایران با کشورهای CIS مراودات تجاری و تعاملات سیاسی دارد. این موضوع باعث کاهش آثار تحریم‌ها می‌شود و همچنین موانع تجاری و گمرکی را از بین می‌برد. به همین دلیل برای تاجرانی که قصد صادرات کالایی خاص دارند، بهترین گزینه به‌شمار می‌آید.

ایران در بخش‌های مختلف مانند تولید محصولات کشاورزی، مقاطع فولادی و همچنین محصولات بهداشتی رتبه خوبی دارد و می‌تواند نیاز کشورهای مشترک‌المنافع را به‌خوبی برطرف سازد. پس لازم نیست دغدغه‌ای برای انتخاب محصول داشته باشید.

چه کالاهایی را می توان به کشورهای CIS صادر کرد؟

پتانسیل صادرات کالا به هر کشوری باید به‌صورت مجزا بررسی شود، چراکه قطعا نیازهای مردم یک منطقه یکسان نیستند. در ادامه به بررسی کلی این موارد می‌پردازیم تا با اطلاعات کافی بتوانید فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CISرا شناسایی کنید:

  • افغانستان: ازجمله کالاهای محبوب برای صادر کردن به افغانستان باید به فولاد، محصولات پلاستیکی، انواع ماشین‌آلات، روغن‌های حیوانی، روغن‌های گیاهی، تجهیزات پزشکی و محصولات شوینده و بهداشتی اشاره کرد.
  • پاکستان: کالاهای متفاوتی در پاکستان متقاضی دارند که از آن‌ها می‌توانیم به مرکبات، میوه، سیب‌زمینی، سبزی‌جات، محصولات بهداشتی، چرم و پوست حیوانات، کف‌پوش و فرش، فولاد و محصولات معدنی اشاره کنیم.
  • آذربایجان: لوازم بهداشتی مانند شوینده‌های مختلف، محصولات کشاورزی، خرما، میوه، شیشه، کلینکر، سیمان، پوشاک و کفش قابلیت صادرات به آذربایجان را دارند.
  • ترکمسنتان: علاوه‌بر افزایش صادرات محصولات بهداشتی کالاهای اساسی مانند مصالح ساختمانی، محصولات کشاورزی، لوازم خانگی و عایق‌های ساختمانی به ترکمنستان صادر می‌شود.

چه کالاهایی را می توان به کشورهای CIS صادر کرد؟

کدام محصولات بهداشتی ایرانی را می توان به کشورهای حوزه صادر کرد؟

فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CISقابل شناسایی هستند، به‌شرط اینکه بررسی کاملی از کالاهای مورد نیاز مردم منطقه مد نظر خود داشته باشید و بتوانید باکیفیت‌ترین محصولات تولیدشده توسط کارخانه‌های داخلی را پیدا کنید.

شامپو سان سیلک یکی از محبو‌ب‌ترین محصولاتی است که در ایران با استاندارد جهانی ساخته میشود. کاملا مشابه نوع اصل آن ساخته می‌شود. این محصول با قیمت مناسب و کارایی بالا به‌عنوان یکی از بهترین گزینه‌های صادرات به‌شمار می‌آید.

از دیگر محصولات بهداشتی که با کیفیت بالایی تولید می‌شود، باید به مسواک سیگنال interdental cleaning با برس متوسط اشاه کرد. این محصول به‌دلیل کیفیت مطلوب متقاضیان زیادی دارد و از این قابلیت برخوردار است که به کشورهای CIS صادر شود.

اگر به‌دنبال فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CISهستید، باید دیگر محصولات بهداشتی را نیز بشناسید. از این موارد می‌توان به صابون لوکس و شوینده سطوح دامستوس اشاره کرد. شوینده‌های مختلف نیز چون شوینده سطوح سیف گزینه خوبی برای صادرات محسوب می‌شوند. این کالاها امکان حضور شما را در بازارهای بین‌المللی فراهم می‌کنند.

جمع‌بندی

بررسی فرصت‌های توسعه صادرات به کشورهای CIS ازنظر اقتصادی اهمیت زیادی دارد. به‌طور کلی باید گفت این کشورها به‌دلیل نزدیکی به ایران و طولانی‌نبودن مسافت، گزینه خوبی برای صادرات کالاهای مختلف به‌شمار می‌آیند و افراد باید پیش‌از هر کاری به بررسی کالاهای مورد نیاز در این مناطق بپردازند.

برای اینکه اقتصاد ایران همواره روبه‌رشد باشد، علاوه‌بر افزایش کیفیت محصولات داخلی باید بازارهای بین‌المللی که امکان صادرات به آن‌ها وجود دارد شناسایی شوند. از گروه‌ کالاهایی که برای صادرات گزینه خوبی به‌شمار می‌آیند باید به محصولات بهداشتی اشاره کرد. ضمن اینکه کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان، آذربایجان و ازبکستان نیز بازار خوبی برای ارسال این محصولات هستند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۲ میانگین: ۵]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=441939

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 3
  1. سلام وقت بخیر ببخشید من مشاوره صادرات و واردات میخواستم انجام میدن؟

    • سلام مینا جان، بله کافیه به سایتشون مراجعه کنید باهاشون تماس بگیرید 🙂

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.