خبر " پایان گاز دزدی | ایران ۴ برابر ترکیه بدمصرف‌تر است! " | اقتصاد آفرین

خبر " پایان گاز دزدی | ایران ۴ برابر ترکیه بدمصرف‌تر است! " | اقتصاد آفرین
  • امروز : سه شنبه - 27 شهریور - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 94

سرخط اخبار اقتصادی

شاخص بورس ۱۶ هزار واحد رشد کرد کاهش ۳ ساعته زمان سفر با تکمیل محور قزوین- الموت- تنکابن مطالبه بورسی ها از دولت برای انتشار تقویم زمانی عرضه اوراق امکان تکمیل پروژه های عمرانی با تامین سرمایه از بورس بازار سرمایه برای رفع ناترازی های اقتصاد چه راهکاری دارد؟ عملیات موفقیت آمیز تست گرم خط تولید کلاف فولاد سرمد ابرکوه انجام و آماده بهره برداری شد هواشناسی ایران۱۴۰۳/۶/۲۷؛هشدار سازمان هواشناسی برای ۱۳ استان رئیس مرکز وکلا وارد مسکو شد منافقین عامل محاکمه ناعادلانه من در سوئد بودند سرپرست دانشکده پزشکی قانونی منصوب شد اگر دنیای اسلام متحد باشند رژیم صهیونیستی نمی‌تواند فعالیت کند دانشکده پزشکی قانونی زمینه جذب افراد توانمند را فراهم می‌کند ۶ سایت فاقد مجوز فروش بلیت تعلیق می‌شود بازگشت ایرباس ۳۲۰ به ناوگان هواپیمایی آسمان فردا اولین گروه از زائران حج عمره به مدینه منوره اعزام می‌شوند فراخوان شرکت در مزایده عمومی شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد بهینه‌سازی پروفیل نسوز کوره‌های قوس الکتریکی فولاد هرمزگان منجر به افزایش ۵۰ هزار تنی تولید تختال شد شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری، گواهینامه استاندارد رسیدگی به شکایات مشتری را کسب کرد قرارداد ساخت بار اول لوله‌های جریانی میان دو شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت مجتمع فولاد امضا شد هشدار | کرونای جدید چه علائمی دارد؟ هشدار | علائمی که در پاییز بلای جانتان می شود! مطالبه اینترنتی پسر وزیر ارتباطات از پدرش از اینترنت سرعت نور میخواهید؟ لای‌فای را جایگزین وای‌فای کنید! واریز ۱ میلیون تومان علی الحساب بازنشستگان کارگری قطعی شد


3
پایان گاز دزدی | ایران ۴ برابر ترکیه بدمصرف‌تر است!
  • کد خبر : 477827
  • 13 مرداد 1403
پایان گاز دزدی | ایران ۴ برابر ترکیه بدمصرف‌تر است!

هوشمندسازی مصرف گاز یکی از اقداماتی است که می تواند مانع گاز دزدی شود.

آمار و شواهد نشان می دهد که باوجود آنکه ترکیه یکی از کشورهای بدمصرف گاز است، ایران ۴ برابر از ترکیه بدمصرف تر است.

پروژه هوشمندسازی مصرف گاز به‌عنوان یک «مگاپروژه» در دستور کار وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران قرار گرفته که اجرا و پیشبرد آن به شرکت مهندسی و توسعه گاز سپرده شده است.

در این پروژه که به هزینه‌کرد ۴ میلیارد دلاری نیاز دارد، قرار است مصرف گاز همه تجهیزات صنایع و خانگی در نقطه نهایی هوشمند شود. به این شکل که شرکت ملی گاز ایران هر لحظه مطلع خواهد شد هر مشترک چه مقدار گاز مصرف کرده است. یکی از مزیت‌های این طرح، کمک به شناسایی مشترکان پرمصرف در زمان اوج مصرف است که می‌توان به آن‌ها در هر لحظه اطلاع‌رسانی کرد و هشدار داد.

با این تفاسیر، با هوشمندشدن سازوکار بررسی مصارف مشترکان، گازهای گمشده، حساب‌نشده و گازدزدی همگی رخت برمی‌بندند.

رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران،با اشاره به تازه‌ترین وضع پیشرفت این طرح، توضیح داد: طرح هوشمندسازی کنتورهای گاز از زمانی که به شرکت مهندسی توسعه گاز واگذار شد، بلافاصله با انتخاب مشاور طراح و مبادله قرارداد در دستور کار قرار گرفت و اکنون کارهای مهندسی پایه آن تکمیل شده است.

‌ وی افزود: اسناد بسته‌های کاری و مناقصه هفت استان که برای پایلوت در نظر گرفته شده‌اند، تمام شده و هفته گذشته برای اجرای طرح به‌صورت پایلوت و آزمایشی در هفت استان، ۷ بسته مناقصه داشتیم و برندگان اجرای پروژه در استان‌های تهران، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان رضوی، همدان، مازندران و استان مرکزی مشخص شدند.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تصریح کرد: اجرای آزمایشی فناوری‌ها و کنتورهای مختلف را در این هفت استان آغاز می‌کنیم که نتایج خروجی به شرکت ملی گاز ایران کمک می‌کند برای کل کشور انتخاب بهینه داشته باشد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به مزایای اجرای طرح هوشمندسازی کنتورهای گاز در کشور تأکید کرد: ایران در رده نخست بدمصرف‌ترینِ انرژی در دنیاست و ۷۰-۷۵ درصد انرژی کشور از محل گاز طبیعی تأمین می‌شود. ایران از کشور ترکیه چهار برابر بدمصرف‌تر است، بنابراین باید مصرف را سامان‌دهی و بهینه مصرف کنیم، زیرا رویه کنونی قابل ادامه دادن نیست و نیاز به همراهی مردم دارد.

نوشادی یادآور شد: ایران اکنون حدود ۲۰ برابر سال ۱۳۵۳ انرژی مصرف می‌کند؛ جمعیت دو برابر شده و رفاه هم افزایش یافته است، البته که همه دنیا همین‌طور است، اما شدت و سرانه انرژی در کشور ما چند برابر چین، هند، ترکیه و ژاپن است، درحالی‌که این کشورها انرژی را صرف تولید کالا و محصولات می‌کنند. بنابراین بهینه‌سازی تنها راه است و تنها با خواهش می‌کنم، درخواست می‌کنم و التماس می‌کنم، محقق نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در ادامه اعلام کرد: برآورد ما پس از مطالعات مهندسی پایه این است که برای هوشمندسازی کنتورهای همه ۲۷ میلیون مشترک گاز، به حدود ۴ میلیارد دلار سرمایه نیاز است.

نوشادی درباره منبع تأمین سرمایه این طرح گفت: شرکت ملی گاز سالانه ۸۰ میلیارد دلار گاز را به مردم، حدود ۵ میلیارد دلار می‌دهد، پس این هزینه را هم می‌تواند تأمین کند.

وی با اشاره به مدت‌زمان اجرای کامل طرح توضیح داد: زمان زیادی می‌برد؛ کشورهایی مانند انگلیس یا ایتالیا برای هوشمندسازی کنتورهای ۴ تا ۸ میلیون مشترک خود، ۸ تا ۱۰ سال زمان گذاشتند، درحالی‌که هم دسترسی به سرمایه برایشان بیشتر بود، هم تحریم نبودند و فناوری نیز برای خودشان بود، اما ما باید انتقال فناوری داشته باشیم، سرمایه را تأمین کنیم و تحریم را هم دور بزنیم، بنابراین زمان بیشتری می‌برد. البته پاسخ معقول به این موضوع را می‌توان در پایان مطالعه‌های آزمایشی یا پایلوتی ارائه داد.

منبع:

مهر

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=477827

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.