خبر " ارزش معاملات تابلوی برق سبز | تجدیدپذیرها چقدر تاثیر دارند؟ " | اقتصاد آفرین

خبر " ارزش معاملات تابلوی برق سبز | تجدیدپذیرها چقدر تاثیر دارند؟ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : شنبه - 24 شهریور - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

آی‌اواس ۱۸ استفاده از قطعات آیفون های دزدی را غیرممکن می‌کند! خداحافظی ناگهانی امام جمعه زنجان با مردم اهداء تندیس مردمی “سقّا” به مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز علی‌الحساب همسان سازی حقوق بازنشستگان به این شرط واریز می شود معافیت انواع شمش طلا از مالیات با رأی دیوان عدالت اداری ایلان ماسک دولت این کشور را فاشسیت خواند! این گوشی‌های شیائومی بروزرسانی را دریافت می‌کنند! هزینه تعمیر این گوشی سر به فلک می‌کشد! نمایش خیره‌کننده ۸۱۰۰ پهپاد در چین رکورد جهانی گینس را شکست/ عکس ممنوعیت فروش نان یارانه‌ای به اتباع بیگانه تکذیب شد مشکل تحویل حجمی آب به کشاورزان ۳۰ سال است که حل نمی‌شود خرید تضمینی گندم به ۱۲ میلیون تن رسید/ برداشت ادامه دارد گرانی میوه به میادین میوه و تره بار نیز رسید داغ تکراری هرساله تلفات جاده‌ای دامن سیاست‌گذاران ریلی را خواهد گرفت؟ تداوم ترافیک سنگین در محورهای شمالی| جاده چالوس یکطرفه است شرایط جدید انتشار اوراق مرابحه برای شرکت‌های کوچک اعلام شد هواشناسی ایران۱۴۰۳/۶/۲۳؛هشدار نارنجی برای ۱۲ استان هشدار سازمان هواشناسی به کشاورزان برای ۴ روز پیش رو هشدار نارنجی سازمان هواشناسی به کشاورزان و عشایر خبر خوش برای حقوق بگیران | به زودی منتظر افزایش دستمزد باشید قیمت انواع ارز در بازار ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ | دینار و درهم چند؟ خبر نگران کننده درباره ظرفیت آب برای ساکنان تهران ردمی گوشی ۹ میلیون تومانی به بازار عرضه کرد! رکوردزنی تازه طلا پیش از کاهش انتظاری نرخ بهره فدرال رزرو


2
ارزش معاملات تابلوی برق سبز | تجدیدپذیرها چقدر تاثیر دارند؟
  • کد خبر : 478742
  • 18 مرداد 1403
ارزش معاملات تابلوی برق سبز  | تجدیدپذیرها چقدر تاثیر دارند؟

ارزش معاملات تابلوی برق سبز صرفا از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون به بیش از ۹۶۰۰ میلیارد ریال رسیده است که نشان از روند افزایشی حجم معاملات برق تجدیدپذیر دارد.

با گذشت ۱۳ ماه از معاملات تابلوی برق سبز در بورس انرژی، در مجموع بیش از ۵۰۲ میلیون کیلووات ساعت به ارزش ۱۵ هزار و ۸۵۱ میلیارد ریال طی دو هزار و ۳۲۹ معامله بین خریداران و فروشندگان این بازار معامله شده است. از این میزان ۲۷۱ میلیون کیلووات ساعت به ارزش ۶ هزار و ۲۵۰ میلیارد‌ریال مربوط به سال ۱۴۰۲ (تیر تا اسفند ۱۴۰۲) و ۲۳۲ میلیون کیلووات ساعت به ارزش ۹,۶۰۰ میلیارد ریال مربوط به سال ۱۴۰۳ (تا پایان تیر) بوده است.

سید مهدی حسینی، مدیر‌کل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه‌گذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا، دلایل روند افزایش حجم معاملات برق تجدیدپذیر از آغاز فعالیت تابلوی برق سبز در بورس انرژی تاکنون را تشریح و خاطرنشان کرد: روند افزایش حجم معاملات در سال ۱۴۰۳ به دلیل افزایش میزان مشمولیت صنایع (از ۱ به ۲ درصد) موضوع ماده (۱۶) قانون جهش تولید دانش بنیان و ورود دستگاه‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری است.

بر اساس آیین‌نامه اجرایی ماده (۱۶) قانون جهش تولید دانش بنیان، بارگذاری شده در پایگاه ملی اطلاع رسانی قوانین و مقررات کشور و مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه بازار برای صنایع و تولید برق پاک در محل مصرف و مصوب بهمن ماه ۱۴۰۱، صنایع با قدرت مصرف بیش از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالیانه خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان در پایان سال پنجم حداقل به پنج درصد برسد، در غیر این صورت وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی این صنایع را با تعرفه برق تجدیدپذیر محاسبه کرده و از صنایع اخذ کند. مبالغ فوق ضمن تفکیک از قبوض برق به میزان ۵۰ درصد با رعایت اصل پنجاه و سوم قانون اساسی مستقیما صرف خرید تضمینی برق تجدیدپذیر می‌شود.

همچنین در راستای اجرای وظایف قانونی وزارت نیرو در زمینه توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک و با هدف اجرای ماده (۸) مصوبات شورای عالی انرژی کشور، مقرر شده است، همه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون خدمات کشوری مکلف هستند سالیانه پنج درصد مصرف انرژی الکتریکی خود را تا رسیدن به سهم ۲۰ درصد مصرف سال از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک تامین کنند. مشترکان مشمول از ابتدای سال ۱۴۰۳، پنج درصد از برق مصرفی خود را طریق انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک تامین و در طول مدت چهار سال تا ۲۰درصد (سالیانه پنج واحد درصد) افزایش دهند.

تمامی نیروگاه های تجدیدپذیر که از سال ۱۳۹۷ وارد مدار بهره برداری شده‌اند می‌توانند تمام برق تولیدی خود را در تابلوی برق سبز بورس انرژی از طریق مبادله الحاقیه با سازمان ساتبا به فروش برسانند. همچنین تاکنون حدود ۹۰۰ مگاوات پروانه احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر از طریق ساز و کار قراردادی “عرضه برق در تابلو سبز” توسط سازمان ساتبا صادر شده است.

بنا بر این گزارش با راهبری و مدیریت ساتبا و همکاری وزارت نیرو و بورس انرژی، تابلوی برق سبز بورس انرژی در اول خردادماه سال ۱۴۰۲ راه‌اندازی شد و این بستر تاکنون توانسته زیر ساخت مناسب جهت تامین بخشی از نیاز برق صنایع را از طریق خرید برق سبز فراهم سازد و مزایای متعدد فروش برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای طرفین معامله موجب شده تا در زمان کوتاهی این بازار به بهترین شکل و با بالاترین حجم معاملات در قیاس با بازار های مشابه رونق بگیرد.

منبع:

ایلنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=478742

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.