خبر " خبر تاسف‌بار درباره بنزین مصرفی در کشور " | اقتصاد آفرین

خبر " خبر تاسف‌بار درباره بنزین مصرفی در کشور " | اقتصاد آفرین
  • امروز : شنبه - 25 اسفند - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

یارانه معیشتی کالابرگ رسما دائمی شد + شرایط و نحوه دریافت آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا صاحبان اتریوم غافلگیر شدند بلوتوث آیفون جدید دردسرساز شد حقوق بازنشستگان و معلمان ۳۰ میلیونی شد ؟ نظر دولت درباره میزان افزایش حقوق ۱۴۰۴ مبلغ دقیق و زمان واریز سود سهام عدالت واکنش شرکت ملی نفت به ادعاها درباره تولید نفت بی کیفیت در ایران سناریوی افت قیمت نفت به کانال ۵۰ دلار؛ عرضه طلای سیاه از تقاضا پیشی گرفت؟ بخت طارمی بسته شد / مشکل جدی ستاره ایرانی در اینتر ترکیب ملوان و پرسپولیس مشخص شد + عکس گل اول پرسپولیس به ملوان + فیلم گل دوم پرسپولیس به ملوان به ثمر نشست + فیلم کارتال پرسپولیس را به قله رساند / پایان خوش برای قرمزها در بازی با ملوان بحران آب خط قرمز را هم رد کرد! فولاد خوزستان، گل‌محمدی را رو سفید کرد درخشش بی‌سابقه فلز زرد؛ قیمت طلا قله ۳ هزار دلاری را فتح کرد افزایش سرمایه ۴۲ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا وزیر صمت به پویش «نه به تصادف» پیوست ابرپروژه بلندپروازانه بن سلمان / جاه‌طلبانه اما به چه قیمتی؟ شناسایی صورت انسان از ۱۰۰ کیلومتری / دقیق‌ترین سیستم جاسوسی جهان اینجاست! داستان یک میدان قبل و بعد انقلاب


2
خبر تاسف‌بار درباره بنزین مصرفی در کشور
  • کد خبر : 514322
  • 10 بهمن 1403
خبر تاسف‌بار درباره بنزین مصرفی در کشور

در حال حاضر سرانه مصرف بنزین در ایران ۴ لیتر در روز است که بسیار بالاتر از متوسط جهانی (۳ لیتر در روز) است. به گفته مدیرعامل پیشین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران این تفاوت عمدتاً به دلیل استفاده از خودروهای پرمصرف و ناکارآمد است.

ناترازی بنزین یکی از مهم‌ترین چالش‌های صنعت انرژی در ایران است، این ناترازی ناشی از رشد مصرف بی‌رویه در برابر ظرفیت محدود تولید آن بوده و پیامدهایی همچون فشار بر بودجه دولت، افزایش آلودگی هوا و اتلاف منابع انرژی کشور را به همراه داشته است. آنطور که اعلام شده متوسط رشد سالانه مصرف بنزین از ابتدای انقلاب تا ۱۴۰۲ حدود ۵ درصد بوده و در چهار سال گذشته مصرف بنزین ۱۰ درصد رشد داشته است و بر اساس پیش‌بینی‌ها با ادامه این روند تا سال ۱۴۰۷ مصرف بنزین به روزانه ۱۷۰ میلیون لیتر می‌رسد.

برای کاهش ناترازی بنزین، ترکیبی از سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی پیشنهاد شده است، توسعه صنعت سی‌ان‌جی یکی از این راهکارها است سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد دلاری وزارت نفت در دهه ۱۳۸۰ برای توسعه حمل‌ونقل سی‌ان‌جی نشان‌دهنده پتانسیل این صنعت به‌عنوان جایگزینی مناسب برای بنزین است. ظرفیت عرضه سی‌ان‌جی در ایران روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب است، اما تنها ۱۹.۵ میلیون مترمکعب از آن استفاده می‌شود. افزایش مصرف سی‌ان‌جی می‌تواند به کاهش تقاضای بنزین کمک کند.

علاوه بر این دوگانه‌سوز کردن خودروهای عمومی، به‌ویژه وانت‌ها، تاکسی‌ها و خودروهای اینترنتی و همچنین واردات و تولید خودروهای پایه گازسوز از دیگر اقدامات مؤثر در این زمینه است. همچنین گسترش حمل‌ونقل عمومی و نوسازی ناوگان فرسوده می‌تواند به کاهش وابستگی به خودروهای شخصی و در نتیجه کاهش مصرف بنزین منجر شود. خروج خودروهای فرسوده و جایگزینی آنها با خودروهای کم‌مصرف از جمله اقداماتی است که تأثیر قابل‌توجهی در کاهش مصرف دارد.

برنامه‌های اخیر برای کاهش ناترازی بنزین

در راستای کاهش ناترازی بنزین، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از ابتدای شهریور تا ۱۵ آبان اقدام به افزایش تولید روزانه بنزین کرده است. این افزایش تولید شامل پالایشگاه‌های مختلف کشور بوده است، به‌طوری‌که تولید روزانه بنزین در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به ۴۴ میلیون لیتر، پالایشگاه تهران به ۹ میلیون لیتر، پالایشگاه اصفهان به ۱۴ میلیون لیتر و پالایشگاه تبریز به ۴ میلیون لیتر رسیده است. این اقدامات با هدف کاهش فاصله بین تولید و مصرف بنزین و جلوگیری از واردات بنزین انجام شده است.

اهداف بلندمدت برای کاهش ناترازی بنزین

در آینده، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به‌دنبال اجرای ۲۴ طرح اولویت‌دار با پیشرفت بالا برای افزایش تولید بنزین و نفت‌گاز است. این طرح‌ها شامل بهبود کیفیت بنزین و افزایش سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت کشور است که به‌ویژه از طریق تشویق مصرف‌کنندگان به استفاده از سی‌ان‌جی دنبال می‌شود.

ناترازی بنزین در ایران، به دلیل مصرف بی‌رویه و تولید محدود، چالشی است که نیازمند راهکارهای جامع و بلندمدت است. با این حال، افزایش تولید بنزین از طریق طرح‌های ضربتی، توسعه سی‌ان‌جی و اصلاح سیاست‌های مصرف می‌تواند به کاهش وابستگی کشور به واردات بنزین کمک کند. اجرای هم‌زمان سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی، از جمله توسعه سی‌ان‌جی، ساماندهی حمل‌ونقل عمومی و اصلاح نظام یارانه‌ای، می‌تواند راه‌حلی پایدار برای کاهش مصرف بنزین و بهبود وضعیت انرژی کشور باشد.

 


منبع:

نشان تجارت



کدخبر:
۳۴۶۰۱۷


پریا ابراهیمی

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=514322

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.