خبر " قطعی برق مستأجران را بیچاره کرد " | اقتصاد آفرین

خبر " قطعی برق مستأجران را بیچاره کرد " | اقتصاد آفرین
  • امروز : چهارشنبه - 28 خرداد - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 37

سرخط اخبار اقتصادی

اعلام آمادگی تعاون روستایی برای توزیع مویرگی محصولات کشاورزی محدودیت استفاده از کارتخوان‌ها برای نانوایان برداشته شد ۵۰۰ میلیون دلار ارز واردات کالاهای اساسی تخصیص یافت تصمیم شورای عالی بورس برای تداوم تعطیلی معاملات آزمون جذب مترجم رسمی در زبان‌های نادر برگزار شد موحدی: دادستان‌ها نسبت به نحوه توزیع مایحتاج عمومی نظارت داشته باشند در مسائل امنیتی و انتظامی، از ظرفیت گزارش‌های مردمی استفاده شود رئیس سازمان ثبت اسناد از واحدهای ثبتی تهران بازدید کرد کارهای مردم را با انگیزه و محکم پیگیری می‌کنیم ۴ بمب استقلال در راه است تولید کارخانه‌ها همانند دوران کرونا، افزایش می‌یابد/ تمام هم و غم ما تامین نیازهای روزانه مردم است فوری/ دسترسی به نوبیتکس متوقف شد  هک نوبیتکس امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ / تکلیف دارایی‌ کاربران نوبیتکس چه می‌شود؟ هک شدن صرافی نوبیتکس / ۶ میلیون دلار دود شد! استقرار پمپ بنزین سیار در این مکان‌ها برنامه قطع برق تهران امروز چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ قیمت نفت جهانی امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ دولت خیال بازنشستگان را راحت کرد | پرداخت حقوق صراحتا تأیید شد ساعت کاری و نحوه فعالیت بانک ها اعلام شد حقوق خرداد ۱۴۰۴ بازنشستگان با افزایش واریز شد + جزئیات حمله بی شرمانه اسرائیل طلا را صعودی کرد زمان واریز یارانه خرداد مشخص شد | ۳ پرداخت بزرگ در ۳ روز آخرین جزئیات از نرخ دلار توافقی در بازار تجاری بازار رسمی پویاتر از بازار آزاد ارز؛ اهمیت جنگ روانی بر انتظارات معامله‌گران


1
قطعی برق مستأجران را بیچاره کرد
  • کد خبر : 548643
  • 20 خرداد 1404
قطعی برق مستأجران را بیچاره کرد

بازار سیمان در پی بخش‌نامه‌های محدودکننده و قطعی‌های برق با بحران جدی مواجه شده است. شکل‌گیری بازار سیاه و افزایش چشمگیر قیمت‌ها به طبع سبب افزایش قیمت ملک خواهد شد و دسترسی مستاجران را به خرید ملک کوتاه تر کرده است.



    فهرست محتوا



  • ناترازی برق، چالش جدی برای تولید



  • سیمان، زیر تیغ خاموشی‌ها!



  • بازار سیاه سیمان نیز، رونق گرفت!

در ماه‌های اخیر، بحران در حوزه تأمین انرژی و قطعی‌های مکرر برق، فشار مضاعفی بر صنایع کشور به‌ویژه صنایع فولاد و سیمان وارد کرده است. به‌جای حمایت از تولید، برای کاهش بار مصرف خانگی، محدودیت‌هایی بر واحدهای صنعتی اعمال شده که این موضوع پیامدهایی چون کاهش تولید، افزایش هزینه‌ها و اختلال در پروژه‌های عمرانی و ساختمانی را به‌دنبال داشته است. از سوی دیگر، بخش‌نامه‌های محدودکننده در خصوص خرید سیمان از بورس کالا، به‌ویژه برای استان‌های سردسیر، مشکلات بیشتری را ایجاد کرده و زمینه‌ساز شکل‌گیری بازار سیاه و افزایش قیمت‌ها شده است. در این شرایط، نبود پاسخ‌گویی شفاف از سوی مسئولان، نگرانی‌ها را در میان فعالان این حوزه افزایش داده است. برهمین اساس، گفتگویی با فرشید ایلاتی، کارشناس سیاست‌گذاری مسکن داشتیم.

ناترازی برق، چالش جدی برای تولید

در ماه‌های اخیر، به‌دلیل نوسانات و قطعی‌های مکرر برق و ناترازی در حوزه انرژی، به‌منظور کاهش فشار بر شبکه مصرف خانگی، بار اصلی به صنایع منتقل شده است. به‌جای آنکه از تولید حمایت شود، برای جبران کمبود برق خانگی، فشار مضاعفی بر واحدهای صنعتی وارد شده است. این رویکرد می‌تواند دلایل سیاسی-اجتماعی داشته باشد؛ به این معنا که دولت برای حفظ مقبولیت سیاسی خود، اغلب تولیدکنندگان را در اولویت نخست برای اعمال محدودیت‌ها قرار می‌دهد.

این تصمیم موجب بروز چالش‌های جدی، به‌ویژه در صنایع فولاد و سیمان شده است. بسیاری از این صنایع نقش کلیدی در بخش ساختمان دارند و محصولات آن‌ها به‌عنوان مصالح مصرفی استفاده می‌شود. قطعی برق باعث شده کارخانه‌ها نتوانند به تعهدات خود به‌درستی عمل کنند و تولید، به‌ویژه در بازار سیمان، با کاهش مواجه شده است. در نتیجه، محصولاتی مانند بتن و دیگر حوزه‌هایی که سیمان به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم در آن‌ها کاربرد دارد، با افزایش ۲ تا ۳ برابری هزینه‌های تولید روبه‌رو شده‌اند. این مسئله همچنین موجب اختلال در اجرای بسیاری از پروژه‌های عمرانی و ساختمانی شده است.

سیمان، زیر تیغ خاموشی‌ها!

در این میان، راهکاری که اتخاذ شده، توزیع عمده سیمان از طریق بورس کالاست. طبق بخش‌نامه‌ای که اخیراً صادر شده، تنها کسانی مجاز به خرید سیمان از بورس هستند که سابقه خرید قبلی داشته باشند و میزان سفارش آن‌ها نیز باید مطابق با میانگین سفارش ماهانه در شش‌ماهه دوم سال گذشته باشد. این محدودیت موجب بروز مشکل برای بسیاری از پروژه‌های عمرانی، اعم از دولتی و خصوصی، و همچنین برخی کارگاه‌ها و صنایع پایین‌دستی فعال در حوزه ساخت‌وساز شده است.

قیمت-سیمان

مصرف عمده سیمان در استان‌های سردسیر معمولاً در شش‌ماهه نخست سال صورت می‌گیرد، زیرا به‌دلیل بارش برف و شرایط جوی، پروژه‌ها در نیمه دوم سال عملاً متوقف می‌شوند. بنابراین، این بخش‌نامه برای استان‌های سردسیر چالش‌برانگیز شده است؛ چراکه فروش این مناطق در شش‌ماهه دوم سال پایین‌تر بوده و در نتیجه، سهمیه اختصاص‌یافته به آن‌ها نیز کاهش یافته و برخی پروژه‌ها به‌طور کامل متوقف شده‌اند.

بازار سیاه سیمان نیز، رونق گرفت!

در پایان، ایلاتی با اشاره به تبعات این بخش‌نامه گفت:

«علاوه بر تمام مشکلاتی که بیان کردم، بازار سیاهی نیز توسط افرادی که پیش‌تر در بورس سابقه خرید داشته‌اند، شکل گرفته است. این موضوع باعث افزایش قیمت‌ها و قرار گرفتن سهمیه‌ها در اختیار گروهی خاص شده که شرایط ناپایدار و ناعادلانه‌ای را در بازار به وجود آورده است. متأسفانه، تاکنون هیچ‌یک از مسئولان پاسخ‌گوی این وضعیت نبوده‌اند.»

 

کانال تلگرام گسترش نیوز

اینستاگرم گسترش نیوز


منبع:

جهان صنعت



کدخبر:
۳۵۴۴۸۰


پریا ابراهیمی

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=548643

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.