از سوی دیگر برخورداری از دانشگاههایی با رتبه بالای جهانی و فرصتهای فراوان اشتغال و سرمایهگذاری، بسیاری از ایرانیان این کشور را بهعنوان مقصد مهاجرت خود انتخاب میکنند. با این حال یکی از سوالات مهم مسافران استرلیا این است که چه مقدار ارز را میتوانیم به این کشور ببریم؟ برای آگاهی از این موضوع باید با قوانین بردن ارز به استرالیا آشنا باشید. همچنین باید نکات و روشهای ارسال ارز به استرالیا بهعنوان مکمل این روش را نیز بدانید.
اهمیت آگاهی از قوانین بردن ارز به استرالیا
هر کشوری در دنیا دارای محدودیتها و الزاماتی برای انتقال فیزیکی یا دیجیتالی ارز به داخل کشور و یا خروج آن از کشور است. بنابراین در صورتی که یکی از ویزاهای توریستی یا ویزاهای بلند مدت استرالیا را دریافت کردهاید و مسافر این کشور هستید باید با قوانین بردن ارز به استرالیا آشنا باشید. البته خوب است بدانید که این قوانین فقط مربوط به کشور استرالیا نمیشوند و حتی باید در مورد قوانین خروج ارز از کشور مبدا نیز آگاهی کامل داشته باشید. برای مثال در مورد دوم هر گونه تخطی از قانون حداکثر ارز قابل خروج بههمراه مسافر از کشور، با مشکلات قانونی مواجه میشوید.
قوانین استرالیا برای وارد کردن ارز به این کشور
کشور استرالیا هیچگونه محدودیتی را برای وارد کردن پول نقد به این کشور اعلام نکرده است. این یعنی در صورت بههمراه داشتن هر مقدار پول نقد در زمان ورود به این کشور، هیچگونه منع قانونی وجود ندارد؛ با این حال یک قانون مهم در این زمینه وجود دارد و آن این است که اگر مقدار پول نقد مسافر، بیش از ۱۰ هزار دلار استرالیا باشد، مسافر باید این مساله را در گمرک به مسئولان اعلام کند. این قانون برای ارزهای خارجی دیگر نیز صادق است و ارزش آنها باید بر اساس دلار استرالیا محاسبه شود. علاوهبراین، این قانون در مورد تمامی انواع دیگر پول غیر نقد نیز مانند انواع چک، حواله پول نقد و … صادق است.
قوانین استرالیا برای خروج ارز از این کشور
مسافران کشور استرالیا و همچنین ایرانیان دارای مجوز اقامت یا حتی شهروندی این کشور در زمان خروج از خاک استرالیا نیز باید با قوانین خروج ارز از این کشور آشنا باشند. قانون ۱۰ هزار دلار استرالیا برای خروج ارز از این کشور نیز وجود دارد. این یعنی اگر میخواهید مقدار بیش از ۱۰ هزار دلار استرالیا یا معادل آن، ارزهای خارجی را از این کشور خارج کنید باید اظهارنامه گمرکی را ارائه دهد.
قوانین ایران برای مقدار پول نقد همراه مسافران کشورهای خارجی
همانطور که گفتیم آشنایی با قوانین بردن ارز به استرالیا برای مسافران این کشور کافی نیست و مسافران استرالیا باید با قوانین خروج ارز از کشور مبدا نیز آشنایی داشته باشند. برای مثال در صورتی که مبدا سفر مسافران، ایران باشد، بیشترین میزان ارز همراه مسافر (پول نقد) از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین شده و معادل ۵ هزار دلار یا معادل آن به ارز دیگر کشورهای خارجی است. همین حد مجاز در مورد دیگر انواع چکها و حوالههای غیر نقدی نیز وجود دارد.
معادلهای پول نقد همراه مسافر در زمان سفر به استرالیا
اگر میخواهید مقدار زیادی ارز را بههمراه خودتان به استرالیا ببرید، میتوانید جای پول نقد از معادلهای آن استفاده کنید. این معادلها در ایران با اصطلاح “اسناد در وجه حامل” شناخته میشوند. در کشورهای دیگر از جمله در استرالیا اصطلاح اسناد قابل معامله حامل (BNIs) برای آنها به کار میرود.
انواع این اسناد مالی عبارتند از:
- چک
- تراول چک
- سفته
- اوراق قرضه
- حواله بانکی
دستورالعمل BNI؛ یکی از قوانین بردن ارز به استرالیا
در مورد اسناد در وجه حامل، بنابر دستورالعمل BNI، حامل همان فردی است که مالک این اسناد مالی است. با این حال در مورد این اسناد زمانی از شما مجبور به ارائه گزارش هستید که افسر نیروی مرزی استرالیا از شما برای این موضوع درخواست کند. این کار باید با سرعت و با دقت بالا انجام شود. همچنین در صورتی که دارای یک سند BNI با مبلغ نامشخص مانند چکهای سفید هستید نیز باید به افسر نیروی مرزی یا افسر پلیس این مساله را گزارش دهید. از سوی دیگر در زمان بررسی گمرکی اگر مجموع ارزش پول نقد شما بیش از ۱۰ هزار دلار استرالیا باشند باید فرم اظهارنامه گمرکی را پر کنید.
برای آسانی کار، شما میتوانید قبل از مسافرت به استرالیا فرم Cross-Border Movement – BNI form را دانلود کرده و اطلاعات درخواستی را در آن وارد میکنید. بنابراین در فرودگاه میتوانید این فرم را ارائه دهید. توجه داشته باشید که مسئولان نیروهای ضابط در فرودگاه مانند افسران مرزی میتوانند اقلام همراه مسافر را با دقت بالا بررسی کنند. بنابراین حتما فرم مورد نظر را با دقت بالا پر کنید تا دچار مشکل نشوید. در صورتی که مبلغ اسناد BNI با اعداد وارد شده در فرم هماهنگی نداشته باشید، این افراد این حق را دارند که اسناد مورد نظر را ضبط کنند.
قوانین گزارش BNI برای بردن ارز به استرالیا
هیچ محدودیت سنی برای بههمراه بردن ارز به استرالیا وجود ندارد. بنابراین فرزندان زیر ۱۸ سال نیز میتوانند این اسناد یا پول نقد را بههمراه داشته باشند. با این حال این مساله نباید بهصورتی باشد که افسر مرزی، آن را بهصورت استفاده ابزاری از فرزند برای وارد کردن ارز یا خروج ارز یا … تشخیص دهد. بهعبارت دیگر در هر حالتی، مبالغ بالای ۱۰ هزار دلار استرالیا باید در معاینه گمرکی گزارش داده شوند.
با ذکر یک مثال بهتر میتوانیم با موارد استفاده ابزاری از کودکان آشنا شویم. تصور کنید که یک خانواده ۴ نفره صاحب دو فرزند خرسال میخواهند بدون ارائه گزارش کمرگی ۳۸ هزار دلار استرالیا را وارد این کشور کنند. آنها این پول را بین خودشان تقسیم میکنند و هر مسافر از جمله دو فرزند خردسال این خانواده ۹۵۰۰ دلار استرالیا را بههمراه دارند. افسر نیروی مرزی با بررسی این موضوع تشخیص میدهد که این کار برای عدم ارائه گزارش انجام شده است.
در یک مورد دیگر نیز ممکن است یک مسافر بخواهد طی سفرهای مکرر هر بار در حدود ۹۹۰۰ دلار استرالیا را به استرالیا وارد کند. این مساله نیز ممکن است به دلیل امتناع از ارائه گزارش تلقی شود. این تشخیص بهمعنای ارتکاب فرد به جرم تلقی میشود و دارای پیگیریهای قانونی است.
نکته دیگر اینکه دانلود فرم گزارش BNI، ارائه آن و … هیچگونه هزینهای برای مسافران ندارد. حتی این امکان وجود دارد که بتوانید پول نقد یا اسناد BNI را برای افراد دیگر به استرالیا ببرید و یا از استرالیا خارج کنید. با این شرط که باز هم گزارش مورد نظر ارائه شود.
توجه داشته باشید که گزارش خارج کردن یا وارد کردن پول نقد برای مبالغ بالای ۱۰ هزار دلار استرالیا کاملا الزامی است. اما در مورد اسناد BNI تنها زمانی ضرورت دارد که افسر نیروی مرزی آن را از شما درخواست کند.
عدم رعایت قوانین بردن ارز به استرالیا چه عواقبی دارد؟
هر مسافری که قصد ورود به خاک استرالیا یا خروج از آن را داشته باشد میتواند هر مقدار پول نقد از انواع ارزهای خارجی از جمله دلار استرالیا، دلار آمریکا، یورو و … را بههمراه داشته باشد؛ با این شرط که اگر ارزش این ارزها از ۱۰ هزار دلار استرالیا بیشتر باشد، این موضوع را گزارش دهد. بنابراین عدم گزارش پول نقد بالاتر از ۱۰ هزار دلار استرالیا بنابر قوانین این کشور، جرم تلقی میشود و شامل حبس یا جریمه نقدی است.
از سوی دیگر در صورتی که اسناد مالی در وجه حامل را بههمراه داشته باشید و افسر نیروی مرزی، گزارش آن را از شما درخواست کند اما شما این کار را انجام ندهید نیز مرتکب جرم شناخته میشوید. سومین مورد ارتکاب جرم در این زمینه نیز مربوط به زمانی است که بخواهید با بهاشتراکگذاری و تقسیم پول نقد بین همراهان، از ارائه گزارش، خودداری کنید.
روشهای جایگزین برای بههمراه بردن پول نقد به استرالیا
راهکارهای جایگزین متنوعی برای بههمراه بردن پول نقد و اسناد مالی در وجه حامل به استرالیا وجود دارند. برای مثال در صورتی که دارای حساب پی پال هستید میتوانید از این حساب برای انتقال الکترونیکی و بینالمللی پول استفاده کنید.
برخی از این روشها برای ارسال اینترنتی پول به استرالیا عبارتند از:
- استفاده از خدمات پی پال شرکتهای معتبر
- استفاده خدمات شرکتهای واسطه برای انتقال پول از طریق حساب اسکریل
- استفاده از خدمات صرافیها و موسسات مالی برای انتقال پول از طریق حواله وسترن یونیون
- استفاده از کارتهای اعتباری بینالمللی مانند مستر کارت و ویزا کارت
- استفاده از حساب ارزی سوئیفت
- انقال پول به استرالیا از طریق ارزهای دیجیتالی
در ایران بهدلیل شرایط تحریمها، این پلتفرم در دسترس کاربران ایرانی قرار ندارد. به این منظور می توانید از طریق درخواست حواله دلار استرالیا به یکی از صرافی های معتبر ایرانی از جمله صرافی جوادی، میتوانید مبلغ مورد نظر خود را به استرالیا انتقال دهید و از قیمت دلار استرالیا با خبر شوید.
حواله سفید دلار استرالیا چیست؟
در یک تعریف خیلی کوتاه، زمانی که منبع ورود دلار استرالیا به یک حساب مشخص باشد، حواله سفید و قانونی خواهد بود.
تمامی حوالههای دلار استرالیا که دارای فاکتور رسمی از یک صرافی مجاز و ثبت شده در آسترک ( سازمان مبارزه با پولشویی استرالیا ) هستند، حواله سفید به شمار میروند. بنابراین برای اثبات قانونی بودن حواله ی خود، لازم است فاکتور رسمی و معتبر را از صرافی مجاز منتخب خود درخواست نمایید.
در مقابل پول سفید، پول سیاه و یا حواله سیاه قرار دارد که نوعی از حواله است که یا منبع ورود پول نامشخص است و یا تحویل دلار به مشتری به صورت نقدی انجام شده و رسید رسمی صرافی به مشتری داده نشده است. توجه فرمایید که حواله سیاه و انتقال پول از حساب های ناشناس از جرائم پولشویی به حساب می آید.
نحوه ارسال حواله سفید دلار استرالیا به ایران
با توجه به تحریم بودن بانک های ایران، امکان انتقال مستقیم پول از طریق بانک، بین ایران و سایر کشورها وجود ندارد و این امکان به واسطه ی صرافی های مجاز و معتبر فراهم گردیده است. صرافی ها به عنوان واسطه ای امن و مطمئن برای انجام حواله سفید و قانونی عمل می کنند.
لازم به ذکر است در کشور استرالیا صرافی هایی مجاز به فعالیت هستند که در سازمان مبارزه با پولشویی استرالیا ( آسترک ) به ثبت رسیده باشند و دارای شماره ی آسترک باشند و امکان استعلام مجوز آنها وجود داشته باشد.
صرافی های مجاز و ثبت شده، کلیه ی تراکنش های خود را به اداره آسترک اعلام می کنند و برای کلیه ی حواله های ارسال شده، رسید رسمی و معتبر صرافی را به مشتریان ارائه می نمایند. صرافی جوادی ایکس نیز زیر نظر سازمان مبارزه با پولشویی استرالیا ( آسترک ) فعالیت می کند.
مدارک مورد نیاز جهت ارسال حواله سفید دلار استرالیا
- آدرس ایمیل
- تصویری از پاسپورت دارای اعتبار
- تصویری از کارت دانشجویی یا گواهینامه رانندگی و یا کارت مدیکر
- شماره همراه شما در استرالیا
- آدرس کامل شما در استرالیا
- هدف شما از انتقال پول به ایران و استرالیا
- اطلاعات بانک شما در استرالیا جهت واریز وجه و یا اطلاعات بانک دریافت کننده حواله شما در ایران
پس از اینکه این اطلاعات در اختیار صرافی قرار گرفت، فرآیند انتقال پول آغاز میشود و طی مدت زمان کوتاهی، پول به حساب مقصد واریز میگردد. در نهایت رسید رسمی صرافی که دربرگیرنده اطلاعات شما، شماره تراکنش و مبلغ واریزی است و نشان دهنده قانونی بودن تراکنش شماست در اختیارتان قرار میگیرد.
ارسال ایمن پول به استرالیا و بالعکس با خدمات صرافی جوادی
مسافران کشور استرالیا باید با تمامی نکات و قوانین بردن ارز به استرالیا آشنا باشند. زیرا در صورت عدم آشنایی با این قوانین ممکن است برخی از اقدامات شما از سوی افسر نیروی مرزی با عنوان ارتکاب به جرم شناخته شود. با این حال اگر میخواهید بدون نگرانی و با بالاترین ایمنی ممکن ارز مورد نظر را به استرالیا ارسال کنید، بهترین روش، استفاده از خدمات صرافی جوادی ایکس است. ما در این مجموعه انواع حواله دلار از استرالیا به ایران و حواله دلار از ایران به استرالیا را به شما ارائه میدهیم. برای ثبت درخواست ارسال حواله میتوانید از طریق وبسایت جوادی ایکس اقدام کنید و یا با همکاران ما تماس بگیرید.
نکات واقعا عالی درباره انتقال ارز به استرالیا گفتید ممنون از تیم خوب اقتصاد آفرین بابت مقاله خوبشون
خوشحالیم که از این مقاله راضی بودید سیما جان
خیلی مفید بود ممنون
ممنون که نظرتون رو به اشتراک گذاشتید 🙂