از آنجایی که کشور آلمان در بسیاری از حوزههای علمی، تجاری، صنعتی و… جزو برترین کشورهای قاره اروپا محسوب میشود، بسیاری از مردم به دنبال ایجاد ارتباط با این کشور هستند و یا اینکه میخواهند به آنجا مهاجرت کنند. هدف هر چه که باشد آموزش زبان آلمانی برای آنها بسیار اهمیت دارد.
یادگیری زبان آلمانی قدری مشکل است، اما برای فراگرفتن آن به دو بال نیاز دارید، یک بال انتخاب منابع آموزشی مناسب است و بال دیگر، انتخاب مدرس خوب. زبان آلمانی بعد از انگیسی جزو بهترین زبانهای اتحادیه اروپا محسوب میشود. اگر قصد مهاجرت تحصیلی و یا شغلی به کشور آلمان دارید، بهتر است حداقل مدرک سطح B2 زبان آلمانی را داشته باشید، زیرا علاوه براینکه جایگاه اجتماعی شما را ارتقا میدهد، دانشگاهها و شرکتهای آنجا نیز راحتتر شما را پذیرش میکنند. پس زمان را هدر ندهید و برای آشنایی بیشتر با زبان آلمانی، این مطلب را تا انتها مطالعه فرمایید.
چگونه آموزش زبان آلمانی را گامبهگام دنبال کنیم؟
در ابتدا بهتر است این سوال را از خود بپرسید که «چرا میخواهید زبان آلمانی را یاد بگیرید؟». بدون شک یادگیری واژگان و دستور زبان آلمانی کار سخت و تا حدودی دشوار است و ممکن است شما را در میانه راه خسته و ناامید کند. بنابراین نیاز است که هدف و انگیزه خود را از ابتدا بشناسید تا بتوانید سختیهای مسیر آموزش آلمانی را به راحتی پشت سر بگذارید.
وقتی اهداف خود را به درستی دستهبندی کردید، برای دستیابی به آنها، حتما برنامه زمانبندی شدهای را تعریف کنید. با مرور روزانه این برنامه خواهید دید که یادگیری آلمانی آنچنان که نشان میدهد هم سخت نیست. در این بین راهنمایی مدرسین زبان آلمانی و مشورت با مشاوران مرتبط، کار شما را سادهتر نیز خواهد کرد. در ادامه به مهمترین مراحل یادگیری زبان آلمانی اشاره شده است.
گام اول؛ تقویت واژگان
بی تردید مهمترین قسمت آموزش هر زبانی، کلمات و واژگان آن زبان است که آموزش زبان آلمانی نیز از آن مستثنی نیست. میتوانید یادگیری واژگان آلمانی را از یافتن تفاوتهای الفبایی بین دو زبان انگلیسی و آلمانی شروع کنید. دقت داشته باشید که صامتها و مصوتها در این دو زبان با هم تفاوت دارند. برای یادگیری صحیح کلمات و تلفظ آنها، ابتدا حروف صدادار را بشناسید و آنها را تمرین کنید، زیرا حروف صدادار و ادغام آنها در کنار هم، میتواند تلفظ حروف را تغییر دهد.
عبارات و کلمات کاربردی زبان آلمانی را بیابید و آنها را تکرار کنید، در هر سطح از آموزش آلمانی، یادگیری کلمات نقش مهمی در قبولی آزمونها دارد. کلمات پایه را جستجو کنید و حتما آنها را یاد بگیرید، کلمات و عبارات سادهای مانند سلام و احوالپرسی کردن، معرفی کردن خود و نحوه تشکر از جمله عبارات پایه هر زبانی است.
بعد از آشنایی با کلمات و واژگان ساده، نوبت به شناسایی و تشخیص اسمها، افعال و صفات میرسد. این کلمات کلیدی کمک میکنند که مکالمه آلمانی را کمکم آغاز کنید و بتوانید مکالمات ساده و ابتدایی را انجام دهید. سعی کنید در هر زمینهای که مطالعه میکنید کلمات جدید آن را بیابید و حفظ کنید و سپس در مکالمات خود از آنها استفاده کنید. اصطلاحات عامیانه را نیز حتما یاد بگیرید. زیرا کمک میکنند مکالمه جذابتری را شکل دهید.
گام دوم از آموزش زبان آلمانی؛ یادگیری دستور زبان
زبان آلمانی جزو دشوارترین و پیچیدهترین دستور زبانهای خارجی به حساب میآید که برای تسلط بر آن نیاز است، قسمتی از وقت خود را به آن اختصاص دهید و تکرار و تمرین روزانه داشته باشید. البته این سختی در ابتدای آموزش زبان آلمانی بیشترین نمود را دارد، اما از آنجایی که استثناها در دستور زبان آلمانی جایی ندارند، این امر باعث میشود که یادگیری و حفظ کردن اصول دستور زبان آسانتر شود.
گام سوم؛ یادگیری نگارش زبان آلمانی
نوشتن آلمانی برای بسیاری از افرادی که با زبان آلمانی در ارتباط هستند، به عنوان یکی از مهارتهای سخت به نظر میآید. شاید دلیل این تصور، عدم آگاهی از اصول و ملزومات نوشتن آلمانی باشد. بسیاری از زبانآموزان نمیدانند چه چیزی را باید بنویسند، چگونه یک جمله یا پاراگراف را شروع کنند و چگونه آن را ادامه دهند و در نهایت به پایان برسانند.
آشنایی با علائم نگارشی نیز در زبان آلمانی بسیار اهمیت دارد، زیرا این علائم میتوانند معنای جمله را به کلی تغییر دهند. علائم نگارشی حال و هوا و لحن شخص گوینده، جاهای مکث، پایان جملات و موارد دیگر را به مخاطب متذکر میشود. از آنجا که بروکراسی اداری در کشور آلمان اهمیت دارد، زبانآموزان باید نگارش زبان آلمانی به خصوص نامهنگاری آن را به خوبی یاد بگیرند.
گام چهارم؛ درک مطلب
درک مطلب، یکی از اصول اساسی در یادگیری زبان جدید است، زیرا درک و فهم شما از آن زبان، بستگی به این مهارت دارد. اگر به درک درستی از آن زبان نرسید قطعا در مهارت مکالمه، نگارش و شنیدن نیز به مشکل برخورد خواهید کرد. اما ممکن است این سوال در ذهن شما تداعی شود که چگونه درک مطلب خود را تقویت کنیم؟
برای تقویت درک مطلب نیاز است که دایره لغات زبان آلمانی خود را افزایش دهید، مطالب و متون آلمانی بخوانید، فیلم و سریالهای آلمانی ببینید، گوش کردن به پادکستها قطعا مفید خواهد بود، هنگام خواندن متون آلمانی، برای خود یادداشت برداری کنید، تمرین و تکرار در آموزش زبان آلمانی را فراموش نکنید و تا میتوانید با دیگران به زبان آلمانی صحبت کنید. به یاد داشته باشید که همه مهارتهای زبانی در گرو درک صحیح از زبان است.
گام پنجم؛ تقویت مهارت شنیداری
مهارت شنیداری یا همان لیسنینگ یکی از مهارتهایی است که با استرس زیادی همراه است، استرس متوجه نشدن کلام مخاطب و استرس نیافتن جواب متناسب. برای تقویت این مهارت نیاز است به درک صحیح از درست گوش دادن برسید و تمرکز خود را بر آن کلام بگذارید، زیرا درست و با دقت گوش دادن باعث میشود که آن مطلب را به خاطر بسپارید. به یاد داشته باشید که یادگیری لغات و اصطلاحات و تلفظ صحیح آنها به مهارت شنیداری شما بستگی دارد.
برای شروع کار یک فایل را باز کنید و متن آن را جلوی خود بگذارید، اما بدون توجه به متن، به فایل مربوطه گوش دهید و در انتها هر چیزی را که شنیدهاید، یادداشت نمایید. این کار را سه تا چهار بار تکرار کنید تا بتوانید متن کاملی را بنویسید، سپس مفهوم دریافتی فایل را به دیگران توضیح دهید. بعد از این مرحله میتوانید متن اصلی را بخوانید و آن را با متن خود مقایسه کنید. حالا بار دیگر فایل را باز کنید و این بار همراه با خواندن متن به آن گوش دهید. در آخر متن را دوباره کنار گذاشته و تنها به فایل گوش دهید تا بتوانید به درستی مهارت شنیداری خود را محک بزنید.
جمعبندی
آموزش آلمانی برای بسیاری از افراد جامعه، فرصت بینظیری است تا یکی از پرکاربردترین زبانهای خارجه را یاد بگیرند و برای رسیدن به اهداف کاری، تحصیلی و حتی زندگی شخصی خود از آن استفاده کنند. برای آموزش از منابع متنوعی مانند انواع کتاب و متون علمی، فیلم و سریال و موارد دیگر میتوانید استفاده نمایید.
همه این منابع در جهت تقویت مهارتهای لازم در بحث آموزش زبان آلمانی بهکار برده میشوند تا همه مهارتها، همزمان با هم تقویت شوند و ضعف در یکی، باعث تضعیف دیگری نگردد. اما تنها دسترسی و استفاده از منابع کافی نیست و نیاز است که آموزش آلمانی را با کمک و مشورت مدرسین و اساتید با تجربه این رشته آغاز کنید.
سلام خسته نباشید میگم بهتون باید مهارت لازم رو در آموزش زبان آلمانی داشته باشید وگرنه نمیشه یاد گرفت.
سلام مهسا جان بله درسته باید مهارت کافی رو داشته باشیم.