کشورهای اروپایی مانند سایر کشورهای توسعه یافته، مقدار زیادی از درآمد اقتصادی خود را ازطریق مالیات بر درآمد شرکتها تامین میکنند. این موضوع برای کسانی که بهقصد کار میخواهند اقامت در یکی از کشورهای اروپایی را بهدست بیاورند، خیلی مهم است. در واقع زمانی یک فرد مقیم مالیاتی تلقی میشود که بیش از ۶ ماه از سال را در یک کشور سپری کند. یکی از دغدغه های اصلی ایرانیان سرمایه گذار در اسپانیا نیز همین موضوع مالیات است.
اقتصاد اروپا، دلیلی بر مهاجرت های شغلی فراوان
نظام سوسیالیستی حاکم، پایینبودن نرخ بیکاری و نرخ تورم، فرصتهای شغلی فراوان و بهطور کلی اقتصاد قوی باعث شده تا بسیاری از افراد تمایل به مهاجرتهای کاری به کشورهای اتحادیه اروپا را داشته باشند. اقتصاد اسپانیا که یکی از کشورهای اتحادیه اروپا است، از سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ رشد خیلی زیادی داشت. همچنین شرایط صنعتی این کشور علیرغم همه چالشهایی که داشت، خیلی خوب پیش رفت.
بهطور کلی، با توجه به پیشرفتهای اقتصادی در اروپا، این قاره درحال پیرشدن است. به همین دلیل، کشورهای اروپایی بهدنبال متخصصانی میگردند تا ازاینطریق کمبود نیروی خود را درزمینههای مختلف برطرف کنند. اگر شما هم مایل به مهاجرت کاری به اروپا هستید، بهتر است راجعبه وضعیت مالیات در اروپا از نوع شغلی آشنا شوید. البته اگر به دنبال گرفتن گلدن ویزا و یا سرمایه گذاری مهاجرتی از طریق خرید ملک در اسپانیا هم هستید بهتر است که به قوانین مالیاتی کشور اسپانیا واقف باشید.
کمترین نرخ مالیات در ۵ کشور اروپایی
علیرغم اینکه اتحادیه اروپا یک اتحادیه کاملا توسعهیافته و متشکل از بسیاری کشورهاست، بهطور خاص چند کشور وجود دارند که ازنظر توسعه و استاندارد زندگی پیشرو هستند و به همین دلیل، سطوح مالیاتی بیشتری دارند. البته ما درحالحاضر با این کشورها کاری نداریم.
هدف ما بیان نرخ مالیات مشاغل در اروپا در کشورهای درحال توسعه است. این کشورها کمترین میزان مالیاتی را دارند و مقصد خوبی برای کسانی هستند که میخواهند در اروپا بهمنظور درآمدزایی اقامت کنند. در جدول زیر، میزان مالیات ۵ کشور را از ۲ جنبه میزان حداکثری و شرکتی بررسی کردهایم.
نام کشور اروپایی | حداکثر میزان مالیات در اروپا | مالیات شرکت ها در اروپا |
رومانی | ۱۰درصد | ۱۶درصد |
مجارستان | ۱۵درصد | ۹درصد |
اسلواکی | ۲۵درصد | ۲۱درصد |
لاتویا | ۳۱درصد | ۲۰درصد |
اسپانیا | ۴۷درصد | ۲۵درصد |
نرخ مالیات بر سرمایه در اروپا
مالیات در اروپا فقط به درآمد محدود نمیشود. البته این موضوع تقریبا در خیلی کشورها صدق میکند. مثلا مالیات بر سرمایه نوعی مالیات است که به سود ناشی از انتقال داراییهای غیرمولد تعلق میگیرد.
در واقع افراد باید بابت سودی که از فروش سرمایه یا داراییهای خود کسب میکنند، مالیات بپردازند. این موضوع در برخی کشورها با سرعت چشمگیری درحال گسترش است و برخی کشورهای دیگر هم آن را کاملا لغو کردهاند. درهرصورت، هنوز این قانون بهطور یکپارچه اجرا نشده است.
در اروپا کشورهای رومانی، مجارستان، اسلواکی و لاتویا از این مالیات معاف شدهاند. اما مالیات در اسپانیا ازآنجاییکه این کشور اقتصاد قدرتمندی دارد، تولیدات زیادی در آن صورت میگیرد و سرمایهگذاران زیادی در آن فعال هستند، به ۳.۷۵ تا ۲۰درصد از سرمایه را تعلق میگیرد.
مالیات شرکت ها در اسپانیا
نرخ کلی مالیات شرکت ها در اسپانیا حدود ۲۵درصد است که معمولا با درنظرگرفتن نوع فعالیت و زمان آغازبهکار کسبوکارها امکان دارد این مبلغ دچار تغییراتی شود، بهطوریکه شرکتهای تازهتاسیس نرخ ۱۵درصد را به خود اختصاص میدهند. تمامی شرکتهای دایر در کشور اسپانیا باید بعداز گذشت ۶ ماه از تنظیم صورتحسابهای مالی خود در پایان هر دوره، اظهارنامههای مالیاتی را به سازمان مربوط تحویل دهند تا مبلغ پرداختی آنها مشخص شود.
اظهارنامه مالیات در اسپانیا برای هر شرکتی باید دربرگیرنده تمامی اطلاعات لازم درباره هزینههای پرداختی شرکت، درآمد حاصل و هرگونه اعتبار یا کسری مبلغ باشد تا در نهایت نرخ مالیات بهصورت دقیق برآورد شود. شایان ذکر است که کشور اسپانیا ممکن است قوانین مالیاتی خود را در دورههای مختلف تغییر دهد و به همین خاطر برای مهاجرانی که شرکتی را در این کشور تاسیس کردهاند، دریافت اطلاعات بهروز دراینخصوص اهمیت زیادی دارد.
مالیات بر سرمایه و دارایی در اسپانیا
مالیات بر ثروت در اسپانیا با توجه به میزان ارزش داراییهای شما در پایان هر سال تعیین میشود و چنانچه ارزش آنها به بیش از ۱۰ میلیون یورو برسد باید چیزی در حدود ۳.۵درصد مالیات پرداخت کنید. نرخ پرداختی برای مالیات بر دارایی در اسپانیا برای هرکدام از مناطق متفاوت است، حتی امکان دارد برخی از شهرها یا استانهای این کشور برای داراییهای شما هیچ مالیاتی را دریافت نکنند.
سنجش رشد اقتصادی کشورهای اروپا با GDP
برای سنجش وضعیت اقتصادی کشورها، شاخصهای اندازهگیری استانداردی وجود دارد. مهمترین شاخص برای بررسی عملکرد اقتصادها، شاخص تولید ناخالص داخلی یا Gross Domestic Product است که تحتعنوان شاخص GDP شناخته میشود. جدول زیر، مقایسهای از رشد اقتصادی ۵ کشور اروپایی رومانی، مجارستان، اسلواکی، لاتویا و اسپانیا را در سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ ارائه میدهد.
نام کشور اروپایی | رشد اقتصادی (GDP) |
رومانی | ۳.۴درصد |
مجارستان | ۴.۱درصد |
اسلواکی | ۸.۳درصد |
لاتویا | ۵.۵درصد |
اسپانیا | ۱.۴درصد |
چگونه به درآمد سرانه کشورهای اروپایی برسیم؟
محاسبه درآمد سرآنه ملل نیاز به اطلاعاتی دقیق و کامل از میزان رشد اقتصادی و جمعیت دارد. شما باید تولید ناخالص داخلی (GDP) را بر جمعیت کشور تقسیم میکنید. عدد بهدستآمده درآمد سرانه است.
درآمد سرانه معیار خوبی برای بررسی و مقایسه کشورها درخصوص سطح رفاه نیست. ممکن است این درآمد در یک کشور بیشتر باشد اما وضعیت قیمت و خدمات، آن کشور را در رتبه پایینتری از جدول کیفیت زندگی قرار دهد.
از چه طریقی می توان یک مهاجرت کاری آسان به اروپا داشت؟
در ابتدای متن گفتیم که مالیات در اروپا شامل خارجیهای مقیم نیز میشود. یعنی اگر کسبوکاری در یکی از کشورهای اروپایی داشته باشید، باید خود را برای پرداخت مالیات آماده کنید. حالا اجازه دهید به بررسی این موضوع بپردازیم که اصلا چطور میشود برای کار به این قاره مهاجرت کرد و کسبوکاری برای خود داشت؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که بهدنبال مهاجرت به اروپا و در عین حال سرمایهگذاری و کسب درآمد علاقه دارید، باید به شما بگوییم که یکی از تصمیمهای مشترک همه کسبوکارها برای گسترش و توسعه خود، استفاده از روشی به نام فرانچایز است.
در این روش، مالک یک برند یا شخصی دیگر قراردادی را ثبت میکند که طبق آن، طرف دوم مجوز استفاده از دانش تخصصی، موجودی محصولات، استراتژیهای بازاریابی و پشتیبانی سایت و مشتری را بهدست میآورد. در مقابل، کنترل و مدیریت کسبوکار و همچنین بخشی از سود حاصل را بهصورت درصدی در اختیار مالک قرار خواهد داد.
درحالحاضر خرید فرنچایز در اسپانیا متقاضیان زیادی دارد؛ چون این کشور مقصد مهاجرتی خوبی محسوب میشود. اسپانیا رتبه اول را در جذب سرمایهگذار خارجی در اتحادیه اروپا بهدست آورد. خرید فرنچایز این کشور به افراد چنین امکانی را میدهد تا یک نمایندگی از اسپانیا دریافت کرده و از پشتیبانیهای شرکت نیز بهرهمند شوند.
مالیات در اروپا حتی شامل دارندگان ویزای دیجیتال نومد هم می شود
ویزای دیجیتال نومد به افرادی اعطا میشود که بهواسطه دنیای دیجیتال دارای مشاغل دورکاری هستند و الزامی به حضور فیزیکی در محل کار خود ندارند. البته این ویزا به دیجیتال نومدها اجازه ورود به خاک کشور مقصد را هم میدهد تا در آنجا اقامت کنند و باز هم بهصورت دورکاری مشغول باشند.
این افراد جزء اتباع پناهنده اتحادیه اروپا میشوند و چون ازلحاظ نیاز شغلی توسط دولت خارجی تامین میشوند، باز هم ملزم به پرداخت مالیات هستند. آنها معمولا در شغلهایی همچون نویسندگی، طراحی گرافیک، بازاریابی دیجیتال، تدریس آنلاین و توسعه نرمافزار مهارت دارند.
اخذ اقامت در اسپانیا با کمک مجموعه investate
Investate تیمی متشکل از متخصصان سرمایه گذاری ایرانی و اسپانیایی است که در روند سرمایه گذاری ملکی در اسپانیا برای اخذ اقامت اتباع خارجی در اسپانیا همفکری و همکاری دارند. این مجموعه متعهد شده که با ارائه خدمات کامل حقوقی، قانونی و شخصی در طول فرایند، شما را بهسمت تجربه جدیدی از رفاه هدایت کند. حالا که موضوع مالیات در اروپا برایتان مشخص شد و کشور هدف خود را شناختید، بقیه کارها را به investate بسپارید تا با عملکرد حرفهای خود، رویای شما را از زندگی در اسپانیا به واقعیت بدل کند.
جمعبندی
موضوع مالیات و قوانین مالیات در کشورهای مختلف جزء پیچیدهترین موضوعات است. ازاینرو افرادی تمایل دارند راجعبه آن تحقیق کنند که تصمیمشان مهاجرت باشد. پس اگر قرار است در آیندهای نزدیک برای مهاجرت و اقامت دائم در کشورهای اروپایی اقدام کنید، بهتر است در کنار تحقیق در مورد روند اخذ ویزا و مصاحبه سفارت، به فکر هزینههای مختلف زندگی و اقامت در کشور جدید خود که یکی از آنها مالیات در اروپا است، باشید.
سلام مالیات کشور های اروپایی بخاطر رفاهی که مردم میدن خیلی طبیعیه ولی اینجا بدون داشتن کمترین حق شهروندی از ما مالیات میگیرن.
سلام بهزاد عزیز بله درسته ممنون که کامنت گذاشتید.