خبر " پیروی چین از آمریکا در تحریم روسیه / تازه‌ترین تحریم‌های روسیه با بازار‌ نفت چه خواهد کرد؟ " | اقتصاد آفرین

خبر " پیروی چین از آمریکا در تحریم روسیه / تازه‌ترین تحریم‌های روسیه با بازار‌ نفت چه خواهد کرد؟ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : شنبه - 2 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 19

سرخط اخبار اقتصادی

هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۱/۲؛ تداوم بارش‌ها تا روز دوشنبه انتقال تنها زندانی ایرانی در قرقیزستان به کشور هواشناسی امروز؛ ۲ فروردین| ادامه بارش های بهاری شاگرد اول اسماعیل کارتال ونزوئلا را به زانو درآورد! عکس نوروزی سردار آزمون در کنار همسر و دخترش تبریک تولد خاص AFC به رامین رضاییان + عکس ماجرای بازگشت مهدی ترابی به پرسپولیس گشایش نخستین ال‌سی روبل-ریال برای واردات غذای دام از روسیه آغاز برداشت گندم در استان‌های جنوبی کشور هوای پاک تهران در دومین روز سال تلخ و شیرین‌های تهران در ۱۴۰۳؛ از امیدهای سبز تا حوادث تلخ رشد ۶۴ درصدی قیمت TORN/ تحریم‌ها لغو شد! خداوند عزیز، این ۲۰سال اخیر را جزو عمر ما حساب نکن! یک‌میلیون چاه در ایران؛ ۳۵۰ هزار حلقه روی زمین‌های در حال فرونشست! صعود KAVA و نزول HBAR/ کدام ارز دیجیتال برای معامله بهتر است؟ افزایش قیمت‌ها به نفع کسبه نیست/ مردم قادر به خرید آجیل نیستند، چه برسد به لوازم خانگی! قفل توسعه اینترنت در تهران؛ شهرداری اجازه نمی‌دهد! استقبال عجیب از میهمانان ایستگاه فضایی بین‌المللی از انتصاب معاونین قوه قضاییه تا ۴ کلان پروژه قضایی نقشه ترامپ برای تسلیم دشمن | تعرفه های جدید در راه است تعین تکلیف تعرفه واردات تلفن همراه |‌ تعرفه این گوشی ها افزایش یافت کبریت تصمیمات اشتباه بر منابع ارزی/ جزئیات ۴ میلیارد دلار کم‌اظهاری صادرکنندگان در ۱۴۰۲ ‌ بارش شدید باران در مسجدالحرام توجه ویژه به تمامی متخصصان صنعت حمل و نقل کشور


1
پیروی چین از آمریکا در تحریم روسیه / تازه‌ترین تحریم‌های روسیه با بازار‌ نفت چه خواهد کرد؟
  • کد خبر : 511475
  • 29 دی 1403
پیروی چین از آمریکا در تحریم روسیه / تازه‌ترین تحریم‌های روسیه با بازار‌ نفت چه خواهد کرد؟

تجربه سالیان اخیر نشان می‌دهد که بازار نفت معمولاً راهی برای حفظ حجم تولید حتی با فروش به مقصد‌های مختلف و با تخفیف قیمتی پیدا می‌کند. با این وجود، در صورتی که قانون تازه تحریمی آمریکا از صادرات نفت روسیه در سال ۲۰۲۵ بکاهد، این خبری خوشایند برای سایر تولیدکنندگان اوپک پلاس خواهد، زیرا ممکن است در نهایت راهی برای افزایش صادرات خود بدون ایجاد افت شدید قیمت‌ها بیابند.

به گزارش اقتصادآنلاین، دولت بایدن جمعه گذشته تشدید تحریم‌ها را علیه روسیه اعلام کرد. دولت بایدن با این کار باعث غافلگیری بازار‌های نفتی شد و روند نزولی حاکم بر بازار نفت را تغییر داد. در نتیجه تحریم‌های تازه، قیمت هر بشکه نفت برنت در دو نشست معاملاتی در تاریخ دهم و سیزدهم ژانویه به شدت افزایش یافت و در روز آخر به بشکه‌ای ۸۱ دلار رسید که افزایشی بیش از ۵ درصد را نشان می‌داد و به بالاترین سطح خود از آگوست گذشته رسیده بود. 

نشریه “نشنال اینترست” در گزارشی با اشاره به پیامد‌ها و تاثیر تحریم‌های تازه دولت بایدن علیه بخش انرژی روسیه می‌نویسد: “اکنون باید دید که آیا این روند پایدار خواهد بود یا خیر. همچنین، عوامل متعددی می‌توانند هرگونه افزایش قیمت نفت را محدود سازند”. 

اهمیت تحریم “ناوگان اشباح” روسیه

این نشریه در ادامه با اشاره به اهمیت تحریم‌های تازه علیه بخش نفت روسیه می‌نویسد: “تحریم‌های جدید چندین بخش در حوزه انرژی روسیه از جمله شرکت‌های گازپروم نفت و سورگوت نفت‌گاز را هدف قرار داده‌اند. با این وجود، مهم‌تر از همه آن‌ها تحریم علیه ناوگان نفت‌کش‌های فرسوده مشهور به “ناوگان اشباح” است که صادرات نفت روسیه را تسهیل کرده است و به بخش عمده‌ای از حجم نفت اجازه می‌دهد از سقف قیمتی ۶۰ دلار تعیین شده بازای هر بشکه نفت تحریمی توسط آمریکا و اروپایی‌ها فرار کند. همچنین، تحریم‌های تازه برخی از معافیت‌هایی را که تا پیش از این به بانک‌ها اجازه می‌دادند به تراکنش برای صادرات انرژی روسیه ادامه دهند را محدود می‌کنند. چارچوب تحریم‌های ایالات متحده و متحدانش که از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ برقرار است، هرگز قصد قطع کامل صادرات نفت این کشور را نداشته است. این کاهش حجم بیش از حدی بود که بازار نمی‌توانست آن را بدون افزایش قیمت زیان‌آور اقتصادی جذب کند. هدف این بود که تجارت تغییر کند و قیمت‌ها را به گونه‌ای محدود کند که درآمد روسیه را بدون چنین ضربه‌ای کاهش دهد. این کار موثر بود، اگرچه تخفیف موثر قیمت اعمال شده بر صادرات روسیه در سه سال گذشته کاهش یافته است”. 

چرا نگرانی چندانی نسبت به تحریم آمریکا علیه روسیه متوجه بازار جهانی نفت نیست؟ 

“نشنال اینترست” در ادامه اشاره می‌کند که نگرانی‌ها در مورد انقباض بیش از حد بازار از سال ۲۰۲۲ کاهش یافته و می‌نویسد: “این بدان خاطر است که تولید نفت ایالات متحده و سایر کشور‌های تولید کننده نفت که عضو اوپک نیستند رشد کرده و این امر اوپک پلاس را مجبور کرده که آن وضعیت را برای مدت زمانی طولانی‌تر از آن چه در ابتدا در نظر گرفته بود حفظ نماید و ظرفیت مازاد تولید را ایجاد کند. این امر مقام‌های آمریکایی را جسورتر ساخته تا صنعت نفت روسیه را با هدف کاهش صادرات نفتی آن کشور هدف قرار دهد و اپراتور‌های بنادر که در این راستا با روسیه همکاری می‌کنند را تهدید کرده است. شرکت خدمات مالی و بانکداری چندملیتی آمریکایی “گلدمن ساکس” تخمین می‌زند که کشتی‌های تحریم‌شده حدود ۱.۷ میلیون بشکه در روز نفت خام روسیه، حدود ۲۵ درصد از کل صادرات و ۴۲ درصد از صادرات دریایی را جابجا می‌کنند، که در صورت پیدا شدن نفتکش‌های جایگزین، ممکن است از بازار خارج شوند”. 

هندی‌ها و چینی‌ها از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه پیروی می‌کنند

“نشنال اینترست” با اشاره به پیروی “سریع” چین و هندوستان دو بازار اصلی صادرات نفت روسیه از تصمیم آمریکا مبنی بر تحریم بخش انرژی روسیه می‌نویسد: “اپراتور‌های بنادر دو کشور چین و هندوستان بلافاصله پس از تصمیم آمریکا اعلام کردند که کشتی‌های تحریم شده اجازه تخلیه در آن بنادر را ندارند. همچنین، با توجه به عدم کشش نسبی بازار نفتکش‌ها این وضعیت باعث افزایش نرخ روزانه نفتکش‌های غیر تحریمی شد. پالایشگاه‌ها در تلاش بودند تا منابع دیگر را عمدتاً از طریق سفارش‌گذاری برای حجم نفت خاورمیانه و همچنین نفت آفریقا و آمریکا تامین کنند”. 

نگرانی‌های مشابهی که در مورد تاثیر تحریم ترامپ در قبال نفت ایران نیز وجود داشت 

“نشنال اینترست” با اشاره به این که پیش از این نیز نگرانی‌های در بازار نفت درباره تاثیر تشدید تحریم‌های ترامپ علیه ایران وجود داشت می‌نویسد: “این نگرانی وجود داشت که کاهش صادرات نفت ایران تاثیر زیادی بر بازار‌های نفت برجای بگذارد. با این وجود، این گونه نشد چرا که اوپک با تمایل برای عقب‌نشینی از کاهش تولید که به راحتی هرگونه ضرر را جبران می‌کرد از ایجاد وضعیت بحرانی جلوگیری نمود”. 

سرنوشت تحریم‌های بایدن علیه روسیه در دستان ترامپ است 

“نشنال اینترست” در ادامه با اشاره به این که باید دید دولت ترامپ در مورد اجرای فرمان تحریمی دولت بایدن علیه روسیه چه خواهد کرد می‌نویسد:” تجربه در سالیان اخیر نشان می‌دهد که بازار نفت معمولاً راهی برای حفظ حجم، فقط شاید به مقصد‌های مختلف با قیمت‌های تخفیف یافته پیدا می‌کند. با این وجود، در صورتی که قانون تازه تحریمی آمریکا از حجم صادرات نفت روسیه در سال ۲۰۲۵ بکاهد این خبری خوشایند برای سایر تولیدکنندگان اوپک پلاس خواهد بود، زیرا ممکن است در نهایت راهی برای افزایش صادرات خود بدون ایجاد افت شدید قیمت‌ها بیابند”.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=511475

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.