خبر " سرزمین هفتاد و دو ملت از چه مسیری توسعه‌یافته خواهد شد؟ " | اقتصاد آفرین

خبر " سرزمین هفتاد و دو ملت از چه مسیری توسعه‌یافته خواهد شد؟ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : جمعه - 5 اردیبهشت - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 41

سرخط اخبار اقتصادی

شرط ورود پول خارجی به خودروسازی ایران تعرفه‌های ۱۴۰۴ خدمات دندان پزشکی اعلام شد | کامپوزیت هر فک چند ؟ زمان واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیک مشخص شد ؟ اظهارات مهم وزیر کار درباره معیشت کارگران یارانه دولتی ویژه دانشجویان سراسر کشور جایگزین جذاب بورس معرفی شد ساخت نیروگاه جدید هسته ای در ایران با خط اعتباری روسیه خسرو حیدری پیشنهاد حضور در استقلال را رد کرد سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد دلاری روسیه در ۷ میدان ایرانی بمب‌های پرسپولیس در آستانه انفجار/ توافق نهایی درویش با ۳ ستاره ارمغان اقتصادی بومی‌سازی برای فولاد مبارکه؛ ۹۵.۶ میلیون یور وصرفه جویی ارزی لزوم کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق در گروه فولاد مبارکه با محوریت تحول دیجیتال پیش‌بینی قیمت بیت کوین در سال ۲۰۳۰/ بیت کوین میلیون دلاری می‌شود؟ فدرال رزرو محدودیت بانک‌ها در دنیای ارز دیجیتال را لغو کرد نهایی شدن مسیر انتقال گاز روسیه به ایران از آذربایجان حرکت خلاف جهت دلار و بورس ادامه‌دار شد ارمغان اقتصادی بومی‌سازی برای فولاد مبارکه؛ ۹۵.۶ میلیون یور وصرفه جویی ارزی لزوم کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق در گروه فولاد مبارکه با محوریت تحول دیجیتال کدام آیفون تراشه‌های ۱.۴ نانومتری اپل را دریافت می‌کند؟ قیمت گلکسی S۲۵ اج در وب‌سایت رسمی سامسونگ لو رفت متروی حومه بلاتکلیف؛ هشدار شورا، امیدواری برای تعیین تکلیف پرند و هشتگرد راه نجات معماری از دام بساز و بفروشی ️ جاده چالوس یک‌طرفه می‌شود| ترافیک نیمه سنگین در محورهای شمالی هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۲/۵؛رگبار پراکنده دربرخی مناطق غرب کشور


0
سرزمین هفتاد و دو ملت از چه مسیری توسعه‌یافته خواهد شد؟
  • کد خبر : 514337
  • 10 بهمن 1403
سرزمین هفتاد و دو ملت از چه مسیری توسعه‌یافته خواهد شد؟

با نزدیک شدن هند به صدمین سالگرد استقلال خود در سال ۲۰۴۷، این کشور در مسیر تحولی قرار دارد که هدف آن تبدیل شدن به یک اقتصاد توسعه‌یافته است. با آرزوی دستیابی به سرانه درآمدی معادل ۲۶ هزار دلار – که ۱۳ برابر سطح کنونی آن است- این مسیر نیازمند سرمایه‌گذاری‌های هدفمند، سیاست‌های نوآورانه و عزم جمعی خواهد بود.

اقتصادآنلاین- چشم‌انداز ۲۰۴۷ هند بر دستیابی به یک اقتصاد توسعه‌یافته با سرانه درآمد ۲۶ هزار دلار تمرکز دارد و با تأکید بر جوانان، مهارت‌آموزی، بهداشت و زیرساخت‌ها، به دنبال رشد فراگیر است.

بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، هند تاکنون مسیر طولانی‌ای را پیموده است. این کشور که زمانی اقتصادی مبتنی بر کشاورزی بود و ۵۶ درصد تولید ناخالص داخلی آن از کشاورزی تأمین می‌شد، اکنون به اقتصادی مبتنی بر خدمات تبدیل شده، به‌طوری‌که بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی از بخش خدمات تأمین می‌شود و سهم کشاورزی به کمتر از ۲۰ درصد کاهش یافته است.
شاخص‌های اجتماعی نیز بهبود چشمگیری داشته‌اند. امید به زندگی از زمان استقلال دو برابر شده و به ۶۹.۴ سال رسیده، درحالی‌که نرخ مرگ‌ومیر مادران و نوزادان به‌شدت کاهش یافته است. بااین‌حال، حرکت به‌سوی ۲۰۴۷ مستلزم ایجاد زیرساختی قوی‌تر از همیشه است.

 

چشم‌انداز اقتصادی

مسیر پیشنهادی بر پایه نرخ رشد اسمی ۱۲ درصدی تولید ناخالص داخلی، کاهش تدریجی رشد جمعیت و تعدیل راهبردی نرخ ارز ترسیم شده است. ترکیب این عوامل، هند را به مقصدی جذاب برای سرمایه‌گذاران جهانی تبدیل خواهد کرد.

تا سال ۲۰۴۷، هند می‌تواند ازنظر سرانه درآمد، به کشور‌هایی مانند اسپانیا یا پرتغال امروز نزدیک شود. بااین‌حال، درحالی‌که میانگین سنی هند در سال ۲۰۳۰ حدود ۳۱ سال خواهد بود – در مقایسه با ۴۲ سال در چین و ۴۰ سال در آمریکا- جمعیت جوان این کشور یک فرصت و درعین‌حال چالشی مهم برای شکل‌دهی به آینده آن محسوب می‌شود.

مهارت‌آموزی و آموزش

مزایای جمعیت جوان زمانی تحقق می‌یابد که میلیون‌ها نفر از نیروی کار آینده به مهارت‌های لازم برای مشاغل آتی مجهز شوند. سیاست‌هایی مانند «یک شهرستان، یک مهارت» می‌توانند موفقیت ابتکارات محلی را تکرار کنند. درعین‌حال، سرمایه‌گذاری در بخش آموزشی باید از سطح کنونی که ۳.۵ درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد فراتر رفته و با استاندارد‌های جهانی همگام شود. در صورت اجرای موفق، سیاست ملی آموزش (NEP ۲۰۲۰) نویدبخش آینده‌ای روشن است.

بهداشت و درمان

بهبود دسترسی و کیفیت خدمات بهداشتی می‌تواند مزایای اجتماعی و اقتصادی قابل‌توجهی به همراه داشته باشد. ابتکاراتی مانند پزشکی از راه دور (telemedicine) و گسترش بیمه سلامت ملی می‌توانند زیان‌های ناشی از کاهش بهره‌وری را کاهش داده و کارایی نیروی کار را بهبود بخشند.

 

مشارکت زنان

نرخ مشارکت نیروی کار زنان در هند تنها ۲۰ درصد است که در مقایسه با ۷۲ درصد در پرتغال رقم بسیار پایینی محسوب می‌شود. کاهش این فاصله از طریق برنامه‌های مهارت‌آموزی هدفمند برای زنان می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی درآمد خانوار‌ها را افزایش داده و به رونق اقتصادی کشور کمک کند.

 

توسعه تولید و زیرساخت‌ها

با هدف‌گذاری دولت برای رساندن سهم بخش تولید به ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی، صنایعی مانند هوافضا، انرژی‌های تجدیدپذیر و مخابرات پیشرفته می‌توانند به موتور رشد اقتصادی تبدیل شوند.

 

سهولت کسب‌وکار

باوجود پیشرفت‌های انجام‌شده، چالش‌هایی مانند اجرای قرارداد‌ها و حل‌وفصل اختلافات همچنان باقی است. تسریع فرآیند‌های قضایی و بهبود سازوکار‌های داوری تجاری برای حفظ اعتماد سرمایه‌گذاران ضروری است.

 

مسیر همکاری برای آینده‌ای روشن

تحقق این چشم‌انداز مستلزم افزایش سرمایه‌گذاری‌های دولتی، به‌ویژه در حوزه‌های بهداشت و آموزش، همراه با استراتژی‌های مالی نوآورانه است. ایجاد منابع مالی از طریق خصوصی‌سازی دارایی‌های دولتی و دیجیتالی کردن اقتصاد می‌تواند منابع لازم را برای ساختن هندوستانی آماده برای آینده فراهم کند.
با رسمی‌تر شدن اقتصاد هند، افزایش درآمد‌های مالیاتی می‌تواند فضای مالی لازم را برای سرمایه‌گذاری‌های کلیدی فراهم کند، بدون اینکه ثبات اقتصادی به خطر بیفتد. در مسیر هند ۲۰۴۷، تأکید باید بر رشد فراگیر، پایداری و تاب‌آوری اقتصادی باشد.

مسیر رسیدن به یک کشور توسعه‌یافته نه کوتاه است و نه هموار، اما در صدمین سال استقلال، هند ابزار‌های لازم، جمعیت جوان و چشم‌اندازی روشن برای تعیین سرنوشت خود در عرصه جهانی را دارد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=514337

📰 اخبار مشابه را مشاهده می کنید

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.